Nàstic

El Nàstic ha sortit reforçat del tram més difícil del campionat

Ha obtingut set punts contra cinc equips de la zona alta

2
PUNTS
va obtenir el Nàstic en la primera volta contra el Rayo, el Celta, el Xerez, el Cartagena i el Barça B.

Fa un mes el Nàstic afrontava un repte. Acabava de sortir de la zona de descens després de derrotar el Salamanca (2-0) –amb els mateixos punts que el primer equip situat al pou–, però havia de ratificar la bona dinàmica i continuar fora de les places de descens en un tram de calendari molt difícil. Cinc equips de la zona alta, el Rayo, el Celta, el Xerez, el Cartagena i el Barça B –tres dels quals a camp contrari– s'interposaven en el camí del Nàstic. Era una prova de foc per mesurar el bon moment dels grana. Després dels cinc partits, el Nàstic té set punts més gràcies a les victòries a Jerez i a casa contra el Cartagena i a l'empat al camp del Rayo, i es manté un punt per sobre de la zona de descens. Tot i la derrota al Nou Estadi contra el Celta i la golejada rebuda al Miniestadi –que la plantilla grana justifica tenint en compte el gran moment de forma del Barça B–, el Nàstic ha sortit reforçat del tram més dur del campionat. En l'inici de la primera volta, l'equip de Luis César només va ser capaç d'aconseguir dos punts contra els cinc mateixos equips, i això que tres dels duels es van disputar a Tarragona.

Tres equips atrapats al pou.

El Tenerife, l'Albacete i el Ponferradina s'estan complicant la vida i, al mateix temps, beneficien el Nàstic, ja que, ara mateix, només el dinovè classificat, Las Palmas, té el Nàstic a l'abast. L'equip canari, per cert, va guanyar dissabte contra el Valladolid, el seu primer partit després de catorze jornades. Per sota, el Tenerife està encallat (ha obtingut 3 punts dels últims 15 en joc), l'Albacete va en caiguda lliure (només ha aconseguit dos punts en les deu últimes jornades), i el cuer, el Ponferradina, va derrotar dissabte l'Albacete i va trencar una ratxa de setze partits sense guanyar, Són dinàmiques negatives que generalment són difícils de capgirar i que faciliten una mica més les coses al Nàstic, que ha de mantenir la dinàmica de la segona volta si es vol assegurar la permanència.

LA COMPARATIVA

JORNADA
PARTIT / RESULTAT
4
Nàstic-Rayo
0-1
5
Celta-Nàstic
1-0
6
Nàstic-Xerez
0-2
7
Cartagena-Nàstic
2-2
8
Nàstic-Barça B
1-1
JORNADA
PARTIT / RESULTAT
25
Rayo-Nàstic
1-1
26
Nàstic-Celta
1-2
27
Xerez-Nàstic
1-2
28
Nàstic-Cartagena
2-0
29
Barça B-Nàstic
4-0

Sis punts més que en l'inici de primera volta

Després de les primeres vuit jornades de la primera volta, el Nàstic només tenia acumulats 5 punts, mentre que en les vuit primeres jornades de la segona n'ha obtingut 11. El ritme de punts que porta ara l'equip de Joan Carles Oliva li permetria acostar-se als 50 punts (fent la regla de tres en surten 49), la xifra que se sol marcar per parlar de permanència assegurada a segona divisió A. En els primers vuit partits de la primera volta, l'equip tarragoní només va puntuar amb la victòria contra el Girona i amb els empats contra el Cartagena i el Barça B, mentre que en els vuit primers partits de la segona volta, el Nàstic ha guanyat tres partits i n'ha empatat dos.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)