Nàstic

L'encert al mercat d'hivern, clau per a la salvació del Nàstic

Felipe i Bergantiños van marcar diumenge i van confirmar un cop més el seu pes en l'equip

L'aportació de Tuni quan ha estat en forma i la de Viguera, fins a la lesió, també han ajudat

Felipe Sanchón i Bergantiños van ser els autors dels gols que van permetre al Nàstic remuntar el partit de diumenge contra l'Albacete i que, en definitiva, van servir per celebrar la permanència de manera matemàtica. Tant l'un com l'altre van ser dos dels jugadors més destacats del partit, i els seus gols no van fer res més que confirmar, un cop més, que la seva arribada en el mercat d'hivern procedents del Granada ha esdevingut clau perquè el conjunt grana hagi pogut assolir el seu objectiu. I això que l'operació, sobretot el «canvi de cromos» de Felipe Sanchón per Álex Cruz, va ser molt discutit en el seu moment.

Però no només Felipe Sanchón i Bergantiños han donat un altre aire a l'equip des que van aterrar el gener passat. Els altres jugadors que es van incorporar, tot i que amb un rendiment menor per culpa de diversos factors, també han ajudat a canviar la imatge del Nàstic respecte al de fa menys de mig any. A Tuni li ha costat molt retrobar-se amb el seu millor nivell físic, però quan ho ha fet s'ha consolidat en l'onze d'Oliva, convertint-se en un jugador gairebé fix. Així ho demostra el fet que hagi estat titular en set de les últimes vuit jornades, dotant l'equip de més capacitat d'equilibri i d'aquella pausa a vegades necessària en els darrers metres. I també s'ha de considerar un encert, frustrat per una desafortunada lesió, l'arribada de Borja Viguera, cedit per la Real Sociedad. El cas del guipuscoà va ser arribar i moldre. Ja va marcar el dia del seu debut a Albacete i en els cinc partits que va jugar va fer dos gols. Amb la seva pèrdua per a la resta de la temporada –va tornar a la disciplina del club donostiarra–, el Nàstic va esgotar els intents per trobar un substitut fins que el va trobar a casa amb la figura d'Albert Virgili. El davanter del Catllar no ha tingut el protagonisme que hagués desitjat, però tot i que només ha jugat quatre estonetes, també ha aportat el seu gra de sorra. El més gran, el gol contra el Betis que va servir per segellar el triomf, fa un parell de setmanes.

Quan va acabar el partit de diumenge contra l'Albacete i repassant el que ha estat la temporada, Joan Carles Oliva també va parlar sobre l'arribada d'aquests reforços d'hivern i va valorar «molt positivament la feina feta al Nadal». El tècnic lleidatà va assegurar que amb els fitxatges arribats a mitja temporada es van cobrir algunes necessitats de l'equip i que el que havia salvat el Nàstic havia estat «el nou equilibri» aconseguit amb el que ja hi havia i el que havia arribat.

LES DADES

Felipe Sanchón
18
partits,
1552
minuts,
4
gols i
1
targeta groga.
Álex Bergantiños
21
partits,
1772
minuts,
1
gol i
6
targetes grogues.
Antoni Adrover, «Tuni»
11
partits,
555
minuts i
0
gols.
Borja Viguera
5
partits,
323
minuts i
2
gols.
Albert Virgili
4
partits,
56
minuts i
1
gol.

Felipe, Bergantiños i Tuni, com a cedits

X.S.

Felipe Sanchón, Bergantiños i Tuni van arribar al Nàstic com a cedits i el 30 de juny acabaran el contracte amb el club grana. Felipe ha de tornar al Granada, que depenent de si puja a primera o no, podria optar per tornar a comptar amb ell o buscar-li una sortida. En aquest sentit, Oliva, que sempre l'ha elogiat, podria ser clau, si continua ocupant la banqueta, perquè Felipe també vesteixi de grana el curs vinent. Diferent és el cas de Bergantiños, que estava al Granada cedit pel Dépor, en què té molts números de tornar-hi gràcies al descens a segona A dels gallecs. Per la seva banda, Tuni quedarà lliure, ja que tot i que va venir com a cedit, es va desvincular del Mallorca amb vista al proper curs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)