Nàstic

Berry Powel: «La imatge un cop acabat el partit contra l'Albacete mai se m'esborrarà»

UN GOL:
«
Em quedaria amb dos. El primer que vaig fer, contra el Girona, i el del partit contra el Betis, de penal, per tot el que va significar, ja que faltaven només 5 minuts per al final.»
UN PARTIT:
«
Tot i que no vaig marcar, el de diumenge passat contra l'Albacete, perquè el camp estava gairebé ple i perquè m'agraden aquests partits que es juguen sota pressió.»
UN PORTER RIVAL:
«
No sé si és el millor, però el de l'Albacete diumenge passat, Miguel, em va desviar dues o tres rematades que anaven directes a porteria.»
UN DEFENSA RIVAL:
«
Ara no recordo com es deien, però la defensa del Còrdova, allà al seu camp, m'ho va posar molt difícil.»
OLIVA:
«
Un home enèrgic. A Holanda, els tècnics són molts tranquils i amb prou feines aixequen la veu en tot el curs. Aquí, en gairebé cada partit, Oliva no dubta a esbroncar-nos o animar-nos si cal.»
UN TRADUCTOR AL VESTIDOR:
«
Em va ajudar molt Ruz, un dels pocs que sap parlar anglès, i també el doctor.»
UN COMPANY D'EQUIP:
«
Amb Felipe m'he trobat molt a gust i ens compenetrem molt bé. És un jugador molt intel·ligent i que m'ha fet molt bones passades.»
UN DAVANTER DE SEGONA A:
«
Quini, de l'Alcorcón. És un rematador nat i amb molt olfacte de gol. No és gaire gran però sí molt fort i sempre és on cal. Em recorda el Pippo Inzaghi.»
UN RECORD QUE S'ENDURÀ DE TARRAGONA:
«
El que va passar diumenge quan va acabar el partit, amb tota la gent saltant al camp. Hem estat treballant tota la temporada per aconseguir-ho.»
el pitxitxi grana
«El meu objectiu ja era ser el màxim golejador de l'equip; i esperava fer-ne més i tot»
un futbol diferent
«També depèn del tècnic, però aquí el joc és més físic que a Holanda i hi ha jugadors més forts»
«M'agradaria continuar, però no sé què passarà; ara ja és cosa del meu representant»
el futur

—Aquesta setmana deu ser un plaer entrenar-se després d'un curs tan difícil. M'equivoco?

—«Ara toca disfrutar, ja sense cap mena de pressió, ja que per fi hem assolit l'objectiu després d'una temporada que s'ha fet molt llarga i en què hem passat moments molt difícils.»

—Per què ha costat tant aconseguir la salvació?

—«Hi ha hagut molts equips implicats fins al final i a primera també s'ha vist, amb un munt d'equips amb possibilitats de baixar fins a l'última jornada. Crec que fins al final no hem trobat el nostre equip tipus. Abans, mai hi havia el mateix onze i cada setmana hi havia canvis, i això ens va passar factura.»

—Vostè sí que ho ha jugat gairebé tot i, a més, ha estat el pitxitxi de l'equip. S'ho esperava?

—«Per a un davanter sempre és important fer gols i al principi no en feia gaires, però de mica en mica m'he adaptat i he evolucionat i en la segona volta he trobat el meu millor nivell. Però el meu objectiu, abans de començar, ja era ser el màxim golejador de l'equip i, fins i tot, esperava fer molts més gols, però ha estat més difícil del que pensava. Això sí, estic convençut que l'any vinent serà més fàcil.»

—Excepte mig any a Anglaterra, sempre havia jugat a Holanda. Quines diferències ha notat entre el futbol holandès i l'espanyol?

—«El més difícil és l'idioma, però des del gener tinc un professor particular i me n'he sortit prou bé. Pel que fa al futbol, depèn de l'entrenador que tinguis, però aquí el futbol és més físic i els jugadors són més forts. Els desplaçaments també canvien molt. Allà com a màxim viatjàvem tres hores en autocar, i aquí molts cops en fem vuit o nou i ens concentrem a l'hotel.»

—Encara hi pensa en el que va viure diumenge aquí al Nou Estadi?

—«I tant. Aquestes imatges se't graven i quan tens 40 anys i estàs retirat encara ho recordes. Mai se m'esborrarà quan tota la gent va saltar al camp. A més, he tingut la sort que sempre que he disputat partits de gran transcendència els he guanyat, i això que sempre hem hagut de remuntar un resultat en contra.»

—Abans que acabés el partit de diumenge, va ser canviat i va rebre el suport de l'afició. Era un comiat?

—«No ho sé. Potser sí, perquè no tinc contracte i ara el meu representant ha de parlar amb el Nàstic per veure si puc continuar o si he de marxar; jo el que tinc clar és que ara marxaré de vacances i el meu representant serà el que haurà de treballar.»

—Li agradaria continuar?

—«Sí, perquè aquí em trobo molt a gust. M'agrada tenir la platja a prop, la gent és molt amable, la meva nena està molt contenta al col·legi i la meva xicota també. A més, coneixem molta gent, d'aquí, però també holandesos, i estem molt contents. Ara bé, no sé què passarà.»

—Sembla que s'ha adaptat molt bé a aquest nou estil de vida...

—«No fa ni un any que visc aquí i ja puc dir que és gairebé com la meva segona casa. També m'ho ha facilitat, sobretot per la família, tenir l'aeroport de Reus molt a prop, amb connexió amb Holanda, perquè en dues hores hi ets. Una altra cosa han estat els canvis d'hàbits. Per exemple, avui [ahir per al lector] fem un sopar a les deu amb tot l'equip, però jo crec que soparé a les sis tocades amb la meva família, i després, un altre cop [riu].»

—Acaba de fer 31 anys. Està en el millor moment de la seva carrera?

—«No sé si és el meu millor moment o no. El que sí que sé és que potser ara gaudeixo més del futbol. Vaig començar a jugar molt tard, ja que fins que vaig fer 23 anys només jugava a nivell amateur, i per això aprecio encara més la vida del futbolista.»

—Què és el que més li ha agradat de Tarragona?

—«La plaça de la Font, on he anat a sopar molts cops, i també anar a jugar a golf la majoria dels divendres, a Port Aventura. Em serveix per relaxar la ment i disfrutar de la natura.»


ENTREVISTA A BERRY POWEL.

Davanter del Nàstic

Cartagena i Múrcia, primeres destinacions que sonen

X.S.

Ara mateix, el futur de Berry Powel sembla més lluny que a prop de Tarragona. L'holandès ja va revelar algunes setmanes que havia rebut ofertes de segona A i entre aquestes es troben les del Cartagena i del Múrcia, que sembla que haurien iniciat una batalla per aconseguir els serveis del davanter nascut a Utrecht. La gran temporada que ha fet Powel, i el baix sou que té al Nàstic, fan que se'l comencin a disputar diversos equips i que el conjunt grana, si aspira a mantenir Powel, hagi de moure fitxa al més aviat possible. De moment, mitjans murcians asseguraven ahir que l'holandès hauria signat un principi d'acord amb el Cartagena fins al juny del 2013, tot i que l'operació s'hauria frenat ara que ha aparegut també l'interès del Múrcia, que ha tornat a segona divisió A.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)