Nàstic

El canvi en la dinàmica de fitxatges del Nàstic s'ha confirmat

2a divisió A· El Nàstic ha tallat la sagnia de fitxatges dels últims anys i enguany només ha incorporat la meitat de jugadors (7) que l'estiu passat

La comissió esportiva del Nàstic va deixar molt clar quan va acabar la temporada passada que, enguany, l'allau de fitxatges que s'havia produït en els darrers anys es frenaria de cara a aquest estiu. Quan ja han passat uns mesos des d'aleshores i després que aquest dimecres a la mitjanit es tanqués el mercat de fitxatges, s'ha confirmat que les intencions eren certes ja que el club grana només ha incorporat un total de set cares noves. És a dir, la meitat de les de l'estiu passat. Els catorze reforços d'ara fa un any no van ser, ni molt menys, un cas aïllat, sinó tot el contrari, ja que va servir per confirmar un cop més un guió que s'ha anat repetint des que el conjunt tarragoní va baixar de primera divisió. I és que en les quatre temporades posteriors al descens de la màxima categoria –enguany és la cinquena–, el Nàstic va realitzar un total de 70 fitxatges, comptant això sí, el mercat d'hivern.

Entre alguns que es recordaran com a fracassos, quedaran en la ment de l'aficionat grana noms com els de Calle, Antonio López, Maxi Caire, Curro Torres, Parri, Rubén Navarro o Gerardo Noriega, per dir-ne només alguns. Les apostes d'aquest estiu han estat David Valle, Arzu, Longás, Galindo, Peragón, Adrián Luna i Borja Viguera, a banda de Julio Rico i Sergi Juste, que han pujat del filial al primer equip.

Amb aquesta contenció a l'hora de fitxar, Oliva ha pogut mantenir una bona part de la columna vertebral de la temporada passada, un fet gairebé inèdit des de fa molts anys al Nou Estadi. La majoria d'aquestes peces noves, exceptuant potser David Valle, cridat a ser el segon porter, arriben a priori per adoptar un paper molt protagonista en aquest equip, cosa que hauria de fer augmentar encara més el bon rendiment que van donar els grana en la segona volta de la temporada passada.

Menys que la mitjana.

A diferència dels cursos passats, el Nàstic s'ha convertit aquest estiu en un dels equips de segona A amb menys cares noves. De fet, només dos equips, el Celta i el Barça B amb cinc incorporacions cadascun, han fitxat menys, mentre que l'Almeria, Las Palmas i l'Alcorcón, amb set incorporacions, igualen els set fitxatges dels grana.

Tornen les cessions.

Aquesta temporada, el Nàstic disposarà de tres jugadors cedits: Samuel Galindo, de l'Arsenal; Adrián Luna, de l'Espanyol, i Borja Viguera, de la Real Sociedad. Des del club grana s'ha volgut destacar les bones relacions que existeixen amb els seus clubs d'origen com una de les claus per obtenir les cessions d'aquests jugadors. En els últims anys, tot i que en l'anterior temporada no va tenir cap jugador cedit, el Nàstic ja havia apostat per la fórmula de les cessions com una bona opció per reforçar la plantilla amb jugadors de qualitat. I en general, s'ha de dir que van donar un gran resultat. Jorge, que va venir de l'Sporting –fa només uns dies que és nou jugador del Múrcia–; Jordi Alba, procedent del València, on està triomfant a primera, o Víctor Casadesús, que està fent tres quarts del mateix al Mallorca, en són els millors exemples.

ELS FITXATGES

ÚLTIMS ESTIUS
2011/12: 7 fitxatges
David Valle, Arzu, Longás, Galindo, Peragón, Adrián Luna i Borja Viguera.
2010/11: 14 fitxatges
José Moragón, Ruz, Xisco Campos, Sergio Díaz, Álex Ortiz, Raúl Fuster, Abraham, Seoane, Miki Martínez, Rodri, Gerardo, Juan Domínguez, Delporte i Powel.
2009/10: 13 fitxatges
Fachan, Curro Torres, Jorge, Biel Medina, Miguel Ángel, Parri, Morán, César Diop, Álex Cruz, Walter, Vicente, R. Navarro i Roberto.
2008/09: 12 fitxatges
Felip, Xabi Pascual, Izquierdo, Maxi Caire, Lolo Yedra, Cherfa, David Bauzá, Gibanel, Redondo, Jordi Alba, Víctor Casadesús i N'Gal.
2007/08: 16 fitxatges
Roberto Jiménez, Juanmi, Tortolero, Òscar Rubio, David Ángel Abraham, Fede, Abel Buades, David Sánchez, Antonio López, Arpón, Jandro, Gorka de Carlos, Maldonado, Mairata, Miku i Calle.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)