Nàstic

Ha de ser l'hora del ressorgiment

Nàstic. Després de dues derrotes en els dos partits que ha jugat a casa, el conjunt grana necessita assolir el primer triomf de la temporada si no vol tenir seriosos problemes

ELX1


ALMERIA3


El Nàstic està obligat a obtenir avui al Nou Estadi contra l'Osca la primera victòria de la temporada. Els grana han perdut els dos partits de lliga que han disputat a casa, contra el Valladolid i Las Palmas, i no es poden permetre una altra ensopegada davant d'una afició que, de mica en mica, està perdent la paciència. El rival d'avui, a priori sembla propici per trencar la mala ratxa que ha portat l'equip de Joan Carles Oliva a sumar només dos punts d'aquests primers 12 punts possibles. I és que encara pitjor ho estan fent els aragonesos, que només acumulen un punt. Un triomf, doncs, serviria al Nàstic no només per començar a ressorgir, sinó també per allunyar-se d'un dels que sembla que pot acabar sent un rival directe en la lluita per la permanència.

De sobres és coneguda la falta de gol en aquest inici de lliga dels grana, ja que només n'han fet un en les quatre primeres jornades. Això, però, no serà excusa contra l'Osca, que amb deu gols encaixats, s'està mostrant com un dels conjunts més dèbils defensivament de la categoria, allunyant-se molt, almenys de moment, d'aquell equip rocós de les temporades passades i que basava bona part dels seus arguments en la solvència al darrere. Per sobreposar-se als problemes propis, Joan Carles Oliva haurà de continuar fen l'onze sense alguns dels seus jugadors clau. I és que a banda de les lesions ja conegudes de Tuni, Álvaro Rey i Raúl Fuster, aquesta setmana s'hi afegeixen la de Rodri per sanció, i la de Mairata i Morán, que en tenen per temps. Per contra, Mingo, gairebé ja recuperat del tot, podria ser la novetat en la convocatòria, que es coneixerà just abans del partit. Així, és molt probable que el tècnic lleidatà torni a repetir la mateixa línia defensiva que en la segona part contra el Xerez, amb Álex Ortiz i Arzu a l'eix de la defensa, i que Longás sigui l'acompanyant de Seoane al doble pivot. Respecte a les posicions de dalt, sembla que Bueno, Eloy Gila, Peragón i Powel, seran els escollits. Per la seva banda, el tècnic de l'Osca, Ángel Royo, podrà disposar de gairebé tota la plantilla, a excepció dels lesionats David Vázquez i l'exgrana David Bauzá.

Precedents incòmodes.

En les últimes temporades, l'Osca és un dels equips que més se li entravessa, al Nàstic al Nou Estadi. I és que els grana no han estat capaços de vèncer el conjunt aragonès cap dels últims tres cops que s'han enfrontat a Tarragona. El curs passat, va arrencar un empat sense gols, mentre que fa dos, es va endur els tres punts amb un triomf per la mínima (0-1). Fa tres temporades, Nàstic i Osca van empatar a un. Ja a segona B i a tercera, el balanç és favorable al Nàstic, amb tres victòries i dos empats.

ELX: Juan Carlos, Carpio, Etxeita, Pelegrín, Edu Albacar, Xumetra, Acciari (Paños 54'), Luque, Perico (Linares 71'), Luismi Loro (Nicki Bille 54') i Ángel. ALMERIA: Esteban, Michel Macedo, Carlos García, Jakobsen, Bautista, Verza, Soriano, Bernardello, Rafita (Aarón 79'), Aleix (Corona 85') i Ulloa (Goitom 83'). GOLS: 0-1 (1') Ulloa. 0-2 (46') Rafita. 0-3 (92') Goitom. 1-3 (93') Linares. ÀRBITRE: Sánchez Martínez. T.G.: al local Acciari i als visitants Dani Bautista i Michel Macedo. T.V.: per doble amonestació a Verza (66'), de l'Almeria, i a Etxeita (88'), de l'Elx. COMENTARI: Un gol en el primer minut de cada part va enfonsar l'Elx.
L'Osca està creixent i està buscant la seva identitat, però de poca cosa en treu molt de rendiment
Joan Carles Oliva
ENTRENADOR DEL NÀSTIC
Hem de capgirar la situació i estar més tranquils, corregir coses, saber patir i estar junts
Ángel Royo
ENTRENADOR DE L'OSCA
Tinc més confiança que altres setmanes, perquè veig que les coses estan funcionant d'una altra manera; ara ja veig l'ampolla mig plena

Moisés, un vell conegut, a la banqueta

X.S.

L'afició del Nou Estadi es retrobarà avui amb el que ha estat un dels seus ídols més recents, Moisés García León. L'exdavanter saragossà va anunciar fa uns mesos la seva retirada, i ara, als 40 anys, és el segon entrenador de l'Osca, en el qual va jugar fa dues temporades. El curs passat va militar a La Muela, a segona B, on va penjar les botes. Al Nàstic només hi va jugar un curs i mig, però hi va deixar empremta, ja que va ser un dels artífexs de la salvació, quan va arribar en el mercat d'hivern el curs 2007/08, gràcies als seus gols, però també a la seva experiència, professionalitat i caràcter.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)