Copa Amèrica

Uruguai elimina el Brasil en la tanda de penals

Els quarts de final han estat el mur d’una trista selecció brasilera en la copa Amèrica. No haver pogut assolir el primer lloc del grup amenaçava el conjunt de Dorival Junior, i els seus temors s’han confirmat. L’Uruguai de Marcelo Bielsa ha eliminat la seleçao en la tanda de penals (0-0, 4-2) i continua fent camí. Amb el handicap d’haver perdut el blaugrana Ronald Araujo, lesionat a la cuixa en la primera part (33’).

Com es podia preveure, ha estat un partit dur i ple de tensió. De bon joc i de perill, més aviat poc. Raphinha va ser titular i, sense Vinícius (sancionat), el seleccionador brasiler va situar el jove Endrick en punta. Darwin Núñez i Raphinha han tingut les primeres ocasions. Els minuts han anat passant en equilibri. Una targeta vermella a Nández (74’) ha deixat els brasilers amb un home més l’últim quart d’hora, però no ha canviat gaire res. Savinho ha entrat per Raphinha (82’).

En la tanda de penals, Rochet ha aturat el xut del madridista Militao, i Douglas Luiz ha xutat el pal. Tot i l’error de Giménez, Uruguai s’ha endut la victòria (4-2).

Colòmbia arrasa

Les semifinals de la copa Amèrica queden definides, amb l’Argentina-Canadà i l’Uruguai-Colòmbia. Els colombians han atropellat Panamà (5-0), amb gols de Córdoba (8’), James Rodríguez, de penal (15’), Luis Díaz (41’), Richard Ríos (70’) i Miguel Borja (94’).