Nàstic

DANI ABALO

JUGADOR DEL NÀSTIC

“Tenim equip de sobra per sortir d'on estem”

Dani Abalo creu que són els dos aspectes bàsics que l'equip està obligat a millorar

Des que va debutar contra l'Elx, el migcampista gallec sempre ha estat un fix en els plans de D'Alessandro

La primera experiència lluny de Vigo
La carrera professional de Dani Abalo sempre ha estat al Celta fins que va arribar al Nàstic. Des de la distància viu el bon paper del seu exequip per televisió, cosa que no és cap novetat per a un jugador que es va definir en la seva presentació com un freaky del futbol: “M'agrada molt aquest esport, em passo el dia veient futbol, m'agrada conèixer els rivals i seguir el que estan fent antics companys meus”
Al vestidor ningú llança la tovallola i lluitarem fins al final perquè tots volem salvar l'equip i que continuï a segona A

Dani Abalo (29/09/1987, Villagarcía de Arosa) es va convertir en el primer fitxatge d'hivern del Nàstic i tot i que va aterrar a Tarragona a principi de gener, cedit pel Celta, no va poder debutar amb la samarreta grana fins al tercer partit del 2012, contra l'Elx. Des d'aleshores, no ha abandonat l'onze de Jorge d'Alessandro, i s'ha convertit en només unes setmanes en una peça fonamental i molt valuosa perquè el Nàstic pugui aspirar a la permanència.

Després d'un mes i mig a Tarragona, la situació que hi està vivint és la que s'esperava? Suposo que ja venia conscienciat que no seria gens fàcil...

Bé, es podria dir que individualment tot m'està anant força bé, perquè estic jugant i em trobo molt a gust amb els companys, i ara el que falta és que col·lectivament arribin els punts i les victòries per sortir de baix. Quan un equip està així, sempre sembla que tot es fa més costa amunt, costa fer gols i és el que acostuma a passar, que de vegades la mala sort s'aferra a la gent de baix. Només ens queda treballar al màxim perquè arribin els resultats.

Ha estat fins i tot una sorpresa per a vostè ser tan important en l'equip en tan poc temps? Ho dic perquè gairebé no havia jugat gens i ara és un fix.

Jo tenia clar quan vaig sortir de Vigo que volia jugar, créixer com a futbolista i gaudir del màxim de minuts, i si puc ser important en l'equip, doncs molt millor. Tant de bo pugui jugar tots els partits d'aquí al final de la temporada. És clar que he de millorar l'aspecte físic, ja que només havia jugat 65 minuts en la lliga amb el Celta, però crec que estic treballant bé i a poc a poc encara em trobaré millor. El tècnic té confiança en mi, crec que estic fent bé les coses, i tant de bo pugui convertir aquesta confiança en punts.

Des de fora, la salvació sembla que serà molt complicada. Com ho veuen des de dins?

Sabem que la cosa és complicada, que estem a sis punts de la permanència, però tenim equip de sobra per sortir d'on estem. Hem estat superiors en molts partits, des que jo sóc aquí en tots excepte el del Valladolid i hem de continuar en aquesta dinàmica i amb aquesta línia, perquè quan un equip és superior, tard o d'hora acaben arribant els resultats.

Parlava abans de la falta de gol. És només això el que falla? Hi influeix també la pressió que suposa ser últims. Què falla?

La clau principal és el gol, perquè no som capaços de materialitzar les ocasions i no finalitzem les últimes jugades. El tècnic ens diu que és el que hem de millorar i, a banda, també hem de millorar en la defensa de la pilota aturada, perquè això ens ha matat en els últims partits, ja que els tres primers gols contra l'Almeria, el Valladolid i el Numància, van arribar així.

I sorprèn perquè és un aspecte que estan treballant molt...

Sí, i no queda cap més remei que seguir-ho fent perquè tots ens fem una idea de com s'ha de defensar a pilota aturada. I més ara, que quan els equips s'hi juguen tant i a vegades es juga poc temps a futbol, les accions d'estratègia són fonamentals.

Darrerament s'ha dit que començava “una altra lliga” per al Nàstic. És ara, o mai?

S'ha de començar ja a guanyar i a retallar punts perquè el final s'acosta i hem de sortir del pou al més aviat possible i agafar un coixí de punts per fer-ho.

Vostè ve d'un equip que aspirava a pujar i ara està en un que pot baixar. Canvia molt? Va veure tocat el grup en arribar?

Al Celta hi havia un grup molt bo, com passa aquí, i tot i que allà hi havia una certa tranquil·litat, hi havia molta ambició i pressió perquè l'objectiu és l'ascens directe. Aquí la preocupació és d'un altre tipus, però és molt important i tots volem salvar l'equip i que continuï a segona A. Al vestidor ningú llança la tovallola i lluitarem fins al final.

Li va costar molt marxar de Balaídos, on sempre ha estat?

Jo mai preveia l'opció de marxar i fins i tot aquest any, que no jugava, no vaig obrir la porta a una sortida fins que el tècnic em va dir que el millor per a mi era marxar per créixer com a futbolista i tornar l'any que ve. I vaig buscar la millor opció per ser un jugador important.

Per acabar, D'Alessandro és a dins com es veu des de fora?

La veritat és que viu per al futbol, no descansa mai, i una cosa que encara em sorprèn és que encara no ha acabat un partit, tot i que haguem guanyat, que ja pensa en el següent i això fa que nosaltres també estiguem endollats en tot moment.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)