Nàstic

Massa aviat per donar-se per vençuts

Nàstic. L'equip admet que la salvació és molt difícil, però s'aferra a les matemàtiques, recorda que queden molts partits i destaca la importància dels tres següents, contra rivals directes

La impotència del Nàstic en la segona meitat del compromís de dissabte contra el Xerez (0-1) i la resignació amb què l'afició del Nàstic va abandonar el Nou Estadi després del partit donaven pocs motius per a l'optimisme, per pensar que els 9 punts de diferència que hi ha entre l'equip grana i la zona de permanència són salvables. Ahir, però, la plantilla grana va difondre un missatge d'optimisme, d'esperança, després d'un entrenament en què cap jugador va poder ocultar que l'equip està anímicament tocat. Les cares parlaven per si soles. Malgrat això, el capità, Mingo, va deixar clar que la plantilla del Nàstic no baixarà els braços i va recordar que “matemàticament la permanència és molt possible”. El defensa selvatà va fer autocrítica: “Per culpa nostra la situació no ha millorat gens les últimes setmanes. Som els màxims responsables i no queda cap altre solució que continuar treballant.” Mingo no vol que soni a tòpic o a frase per sortir del pas quan diu que lluitaran per millorar i afrontaran cada partit com una final per sortir d'aquesta situació tan delicada. Assegura que creu realment que és possible: “Hem d'enviar un missatge d'optimisme perquè hi ha possibilitats. Estem vius i ho intentarem. Cal contagiar l'optimisme.” Mingo assegura que el compromís de la plantilla i la confiança cap al tècnic “és total”.

Álvaro Rey, un dels joves de la plantilla, hi va intentar posar entusiasme assegurant que l'equip doni al màxim: “No vull pensar que la temporada que ve estarem a segona B, queden molts punts en joc, cal confiar en l'equip perquè treballem i donem el màxim.” De totes maneres, les paraules d'Álvaro Rey no amagaven certa frustració, ja que considera que ho estan fent tot per guanyar però no tenen sort i veuen com els rivals amb poc en fan prou: “No sabem què més fer per guanyar. Fins i tot et vénen ganes de guanyar.”

El que té clar la plantilla grana és que l'optimisme només es podrà mantenir si l'equip guanyar els tres partits consecutius que ara afronta, contra rivals de la zona baixa. Dissabte, el Nàstic visita l'Osca, el primer equip en zona de descens i que té 8 punts més que els grana. Després, rebran el Vila-real B, un dels equips que marca la zona de permanència, i viatjaran a Cartagena per enfrontar-se a l'antepenúltim, que té 6 punts més. Pas a pas, ara el partit clau és el d'Osca, i en la victòria, imprescindible, a El Alcoraz s'aferren els grana per continuar creient que la salvació és possible. La plantilla grana veu factible guanyar-hi i que els resultats dels altres equips de la zona baixa acompanyin.

Ningú no amaga que la flama s'apagarà si ara no vencen l'Osca, el Vila-real B i el Cartagena
Que l'afició confiï en nosaltres. Tenim moltes ganes, estem optimistes i farem tot el possible
Álvaro Rey
JUGADOR DEL NÀSTIC
Aquí ningú no baixarà els braços perquè la salvació matemàticament és molt possible
Mingo
CAPITÀ DEL NÀSTIC
Treballarem al màxim per guanyar i sortir d'aquí. No m'agradaria que sonés a discurs per sortir del pas, ja que és la veritat

El precedent optimista del tècnic del Xerez

Després del partit de dissabte, el tècnic del Xerez, Vicente Moreno, no va donar el Nàstic per descendit i va assegurar que encara donarà guerra, ja que considera que té un bon equip i un bon entrenador. Moreno va recordar un precedent que coneix bé. Quan ell era jugador del Xerez, la temporada 2007/08, l'equip va arribar a la jornada 26 –la mateixa que ara– amb 22 punts, a 7 de la permanència. La setmana següent, la situació encara va empitjorar ja que l'equip andalús es va situar a 8 punts de les places de salvació. A partir d'aquí, però, el Xerez es va espavilar moltíssim i en les 15 jornades que faltaven per acabar la lliga va aconseguir 30 punts, de manera que va acabar la lliga amb 52, catorzè i amb dos punts de marge respecte el primer equip situat en zona de descens, el Racing de Ferrol. Si aconseguís 30 punts en les 16 jornades que queden (48 punts en joc), el Nàstic acabaria la lliga amb 47, que podrien ser suficients.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)