Nàstic

Molt d'esforç, poc fruit

El Nàstic ha sumat set dels últims nou punts en joc, però només ha retallat un punt respecte a la zona de permanència

La raó és el bon moment de l'Osca, mentre el Guadalajara cau en picat i s'afegeix a la lluita

Fa tres jornades, el Nàstic es va situar a nou punts de la zona de permanència després de perdre a casa contra un rival directe, el Vila-real B. En aquell moment, l'equip es veia mig sentenciat, però s'aferrava a l'esperança i es marcava l'objectiu de sumar un mínim de set punts en els tres partits següents per retallar distàncies respecte a les places de salvació i continuar viu. Tres setmanes més tard, el Nàstic ha completat la reacció proposada (set punts de nou) però, contra tot pronòstic, només li ha servit per retallar un punt respecte a la zona de permanència, ara a vuit punts de distància. En un tram de calendari complicat, el conjunt tarragoní va ser capaç de guanyar a Cartagena (1-3), al camp de l'Hèrcules (1-3) i d'empatar dissabte passat contra el Barça B (1-1), però tant d'esforç li ha servit poc més que per sobreviure. Ha abandonat l'última posició, ara ocupada pel Cartagena, però la permanència continua lluny.

Després del partit contra el Barça B, Jorge d'Alessandro no volia sentir a parlar de frustració per haver retallat tan pocs punts malgrat les victòries i apel·lava a l'optimisme: “Ho hem de positivitzar. No podem caure en el pessimisme. Ja ens vam refer com l'au fènix, i ho continuarem fent.” Mingo i Morán lamentaven que tant d'esforç hagués servit per a tan poc, però asseguren que la línia de treball és bona. “Els rivals ja saben que estem forts. Hem de ser positius, ja que hi ha temps”, deia Morán.

La raó que el bon rendiment del Nàstic en els últims partits li hagi servit de poc es troba en la bona trajectòria de l'Osca, que també ha sumat set punts de nou i ha sortit de la zona de descens. Els aragonesos, que no tenien un calendari fàcil, han derrotat el Girona i l'Elx i han empatat contra el Celta. Pel que fa a la resta de rivals directes, el Cartagena està encallat (un punt dels nou), el Girona presenta símptomes de millora (quatre punts) i l'Alcoià comença a reaccionar amb Luis César (tres punts). El Vila-real B ja fa setmanes que s'allunya de baix, mentre que hi ha un altre equip, en plena dinàmica negativa, que s'ha afegit de ple a la lluita per no baixar, el Guadalajara, que només ha sumat set punts dels últims 42 en joc i ja només el separen tres de la zona de permanència. El club de Castella-la Manxa manté la confiança en Carlos Terrazas –el Guadalajara és l'únic equip d'entre els sis últims que no ha destituït el tècnic– i fa pocs dies el va nomenar mànager general. Terrazas va dir, fa dos mesos, que el seu equip se salvaria “amb la gorra”, però ara les coses se li han complicat. El pròxim rival del Nàstic, el Sabadell –els dos equips s'enfronten dissabte a la Nova Creu Alta–, no pot badar. Només ha sumat tres punts dels últims quinze en joc i s'ha situat a vuit punts de la zona de descens. A Sabadell veuen el duel contra el Nàstic com l'oportunitat de segellar la permanència amb una victòria.

OPTIMISME

D'Alessandro no vol sentir a parlar de frustració i Morán anima a mantenir la línia

EL PRÒXIM DUEL

El Nàstic visita el Sabadell, que no pot badar a vuit punts de la zona de descens

GUADALAJARA

Terrazas va dir que se salvarien ‘amb la gorra', però ja són a tres punts del pou

Rubén Pérez és dubte seriós per al partit a Sabadell

Rubén Pérez és dubte seriós per al partit del Nàstic de dissabte que ve, al camp del Sabadell. El porter grana va topar amb un adversari en el partit contra el Barça B i, segons les proves que se li van fer ahir, que van descartar qualsevol trencament ossi, té un esquinç intercostal amb lesió fibril·lar de la musculatura abdominal, segons el comunicat mèdic
fet públic ahir pel club. Pendent de més proves complementàries, l'evolució de la lesió marcarà la inclusió del jugador en els entrenaments amb la resta de l'equip. Si finalment no pogués jugar, serien els primers minuts que es perdria en la lliga, i el seu substitut seria David Valle, que debutaria en aquesta competició. El porter barceloní va jugar en el partit de copa contra el Valladolid, en què els tarragonins van caure golejats (6-0). Sergio, el porter del filial, la Pobla de Mafumet, que s'entrena sovint amb el primer equip, seria a la banqueta a la Nova Creu Alta.

El Barça B, encallat a fora

El derbi de dissabte entre el Nàstic i el Barça B va consolidar una altra dinàmica, en aquest cas negativa: la del filial blaugrana a camp contrari. L'equip d'Eusebio Sacristán no venç a fora des del 19 de novembre, dia en què va vèncer al camp del Múrcia (0-2). Des de llavors, vuit sortides, amb quatre empats i quatre derrotes. El tècnic, Eusebio Sacristán, deia després del partit de Tarragona que no veu cap explicació per a aquest fet, ja que assegura que el seu equip mostra un bon nivell a domicili i fa mèrits per vèncer. Abans de Múrcia, el Barça B havia guanyat tres partits a fora.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)