Sabadell

Sabadell

No vol perdre diners

Keisuke Sakamoto, president i màxim accionista arlequinat, ha vist una oportunitat en el futbol de base i en la importació de nens del Japó

Diuen d'ell que és un empresari que s'escolta a tothom i té clar que el futbol és un negoci diferent i que cal tenir content al soci

A Keisuke Sakamoto li tocarà lluitar contra l'al·lèrgia, ratllant el racisme, que existeix en el futbol espanyol i català als inversors estrangers. Si l'actual president acabarà deixant –o no– l'equip penjat com un fuet no se sabrà fins d'aquí a un temps, però el discurs i els motius que porten aquest empresari japonès de 44 anys a dirigir el Sabadell són molt diferents dels dels Piterman o Thompson de torn.

Sakamoto va deixar clar en la primera compareixença pública que és a Sabadell per fer diners. “Jo sóc un empresari i no he vingut aquí per llençar els diners.” I va matisar: “Sóc un empresari però no penso a recuperar la inversió aviat.” Probablement és conscient que el futbol modest, tal com està muntat, dóna pocs rèdits econòmics, però arriba a Sabadell per canviar aquesta dinàmica.

Que Sakamoto vulgui invertir en la base no és ni més ni menys que una estratègia empresarial. “Volem ampliar el nostre pressupost per poder invertir en el futbol de base i en infraestructures que japonesos, americans, russos o catalans puguin utilitzar”, afirmava abans-d'ahir. Una estratègia que, a banda de ser similar a la dels grans clubs europeus del moment, ha de portar a una millora en la Ciutat Esportiva Olímpia i a la construcció de residències per a nens arribats de fora –model La Masia–. I no és casualitat que la seva empresa, Eplus-U, es dediqui precisament a portar nens des del Japó a diferents indrets de Catalunya i l'Estat espanyol per jugar al futbol occidental. “Al Japó fa uns anys que en l'esport del país, el sumo, van acceptar els estrangers”, explicava. “Molts d'aquests estrangers arriben amb quinze o setze anys, aprenen la cultura japonesa i per això lluiten com lluitadors japonesos”, hi afegia.

Consciència de club

De Sakamoto és evident la seva simpatia amb qualsevol que hi tingui mitja conversa en el seu anglès americà forjat a còpia de negocis als EUA. També diuen que és una persona que parla amb tothom abans de prendre qualsevol decisió. I parlant i parlant s'ha adonat que el futbol és un negoci diferent. “Tinc clar que aquest club està fet pels socis. I lluitarem perquè els socis quedin contents. Els jugadors lluitaran, els consellers implantarem la nostra filosofia, però tot ho farem perquè els socis quedin contents”, va sentenciar.

Fórmules
“Per aconseguir ser com el Barça o el Madrid hem de canviar el sistema i intentarem diferents fórmules”, va dir Sakamoto. “L'anterior junta feia molt temps que era aquí, van seguir un model tradicional i no es van adaptar al nou que portàvem nosaltres. Aleshores van prendre la decisió de marxar i nosaltres la respectem”, hi va afegir.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)