Sabadell

L'esforç no ho és tot

Sabadell. Els vallesans marxen de buit de Riazor després de lluitar contra un rival incòmode i acaben desesperats per un àrbitre que va expulsar Carlos (48') i no va xiular un clar penal de Laure en l'últim minut

SABADELL1

DEPORTIVO2

El Sabadell va marxar ahir de Riazor amb les mans buides i les cames carregades. Miquel Olmo no retraurà res als seus jugadors, que es van deixar l'ànima a la gespa, però que ja fa partits que han aterrat a la realitat del que és la plantilla arlequinada. Molt batalladora i intensa en camp propi, però amb discontinuïtat de tres quarts en endavant. El camp del líder es va fer costa amunt, a estones per la pressió del Dépor, a estones per un àrbitre que va desesperar els d'Olmo. L'expulsió de Carlos Hernández (48'), tot i que compensada amb la de Juan Domínguez (71'), ja va atorgar l'avantatge a un Deportivo que va saber gestionar els últims minuts.

En la primera part, va costar trobar les ocasions de gol. Salomão va avisar en els primers minuts que el desequilibri local era gairebé una qüestió personal encarant Toni Lao i traient dos córners. El Sabadell no podia administrar bé la pilota perquè, just després de recuperar-la, el Deportivo apujava les línies i li feia la vida impossible. Així, Sotan va ser l'únic jugador que va inquietar Fabricio, amb un eslàlom i un xut sec a baix (11'). Els arlequinats tenien clar que el seu èxit depenia de la capacitat per defensar en camp propi, on el rival oferia molt poques alternatives. Això sí, la feina defensiva va desgastar els d'Olmo en forma d'amonestacions (Cristian i Carlos).

Expulsió i gol

L'actuació del col·legiat Muñoz Mayordomo va fer que els arlequinats assolissin el clímax de la desesperació quan va expulsar Carlos Hernández en una discreta agafada tot just començar el segon temps. I, per si fos poc, Miquel Olmo va esgotar dos canvis –per corregir l'expulsió– en un sentit defensiu just abans que Salomão marqués el gol (1-0, 55'). El portuguès, que s'estrenava en una titularitat després d'arribar en el mercat d'hivern, va recollir un córner amb la cama esquerra i va batre Nauzet pel pal curt.

El Sabadell va tornar a tenir el partit apamat després del gol en què el Dépor va fer una passa enrere i va deixar de trepitjar camp rival. Crespí va xutar des de 30 metres per sobre del travesser (66') i quatre minuts més tard Luisinho va posar a prova els reflexos de Nauzet. El partit es va obrir de bat a bat quan Muñoz Mayordomo va tornar a protagonitzar una absurda acció expulsant el local Juan Domínguez (71') en una falta a 80 metres de la pròpia porteria. Aleshores el Sabadell va tancar el rival i va començar a fer mal mitjançant Collantes entre línies. L'andalús ho va provar en dues ocasions (72' i 78'), sense encert.

I, amb el Sabadell bolcat, Toché, a l'espai i en posició dubtosa, va sentenciar. Tanabe, de cap, va donar esperances als vallesans, però Muñoz Mayordomo les hi va prendre totes negant un penal de Laure per mans. Clar com l'aigua.

DEPORTIVO DE LA CORUNYA: Fabricio; Laure, Insua, Àlex Bergantiños, Seoane; Wilk; Salomão (Sissoko, 87'), Juan Dominguez, Rabello (Uxio, 79'), Luisinho; i Borja Bastón (Toché, 75'), SABADELL: Nauzet; Cristian Garcia (Arteaga, 50'), Crespí, Carlos Hernández, Toni Lao; Collantes, Olmo (Edgar, 86'), Juanjo, Sotan; Tamudo (Olivas, 55') i Aníbal. GOLS: 1-0 (55') Salomão. 2-0 (84') Toché. 2-1 (86') Sotan. ÀRBITRE: Muñoz Mayordomo. T.G.: Al local Àlex Bergantiños, i als visitants Cristian Garcia, Sotan i Tamudo. T.V.: Al local Juan Domínguez (71') i al visitant Carlos Hernández, tots dos per doble amonestació (49'). PÚBLIC: Uns 16.000 espectadors a Riazor. COMENTARI: El cos tècnic del Sabadell va seure a la banqueta amb xandall en homenatge a Luis Aragonés.
Hem tornat a ser valents; marxem de buit per la intervenció d'algú altre
Juan Collantes
extrem del sabadell
Tot i l'expulsió, hem anat a guanyar el matx. He pagat massa cares les úniques faltes que he fet
Carlos Hernández
Central del sabadell
No m'agradaria que aquest partit quedés en l'oblit, perquè ho hem donat tot
Miquel Olmo
entrenador del sabadell

Jesús Olmo torna a la titularitat

Les baixes d'Antonio Hidalgo, per lesió, i de Longás, per motius personals, deixaven gairebé cantada la titularitat de Fernando Llorente. Però Miquel Olmo va sorprendre amb una variació que Javi Salamero ja havia provat a Gijón posant un central, Jesús Olmo, fent parella amb Juanjo Ciércoles. El resultat va ser excel·lent, perquè Olmo, tot i acabar molt cansat, va completar uns 90 minuts de nota destruint el joc del Deportivo i combinant amb criteri. El de Polinyà, que tot just aquest any s'ha recuperat d'una lesió de llarga durada, només havia disputat quatre partits. Contra l'Sporting i el Jaén ja havia sortit des de l'inici.