Sabadell

Golejats i sense excuses

Sabadell. Desfeta del conjunt vallesà, que va arribar tard al partit. Un gol en els primers 20 segons i un altre abans del primer quart d'hora van marcar el compàs d'un matx en què Viguera va excel·lir

alavés4

sabadell0

Primer va ser una mala casualitat a Mallorca, després va ser un mal arbitratge contra la Ponferradina i, la setmana passada, un penal no assenyalat a Riazor. Però ahir es van acabar les excuses per al Sabadell, que només ha sumat un punt dels últims dotze i torna a la seva realitat, la permanència. Contra l'Alavés va pagar un inici desastrós amb una derrota d'aquelles que compten set punts. Els arlequinats van cedir el goal average i van atorgar una victòria a un rival directe per assolir la permanència –ahir va tornar a quedar clar, per si algú s'havia fet il·lusions, que aquesta és la lluita–. Si bé Miquel Olmo confia en el factor Nova Creu Alta, això no serveix de res quan es triga 20 minuts a aparèixer al camp. Els arlequinats van encaixar dos gols en el primer quart d'hora i van llençar el partit a les escombraries. I, per si no n'hi havia prou, el matx d'avui portarà cua, perquè Crespí i Moha van ser expulsats.

El desastre va començar quan es va conèixer que, 22 segons després del xiulet inicial, el Sabadell no havia aparegut per la gespa de la Creu Alta. No havia ni tocat la pilota quan una jugada de Ion Vélez va habilitar Borja Viguera, tot sol dins l'àrea, per afusellar Nauzet. Els primers minuts van tenir color taronja llampant –així és com anava l'Alavés–, amb molts problemes per als locals, incapaços de sobreposar-se a una superioritat numèrica del rival a la zona ampla. Així, la pressió dels de Mandiá a camp contrari va provocar una pèrdua de Longás, que es va acabar convertint en el doblet de Viguera (12'). El bri d'esperança per al Sabadell s'anava diluint en xuts d'Aníbal des de fora de l'àrea (19'), en un altre de Sotan, més perillós, que va topar amb Goitia (27'), però va desaparèixer del tot en una mà que no tocava. Crespí va tallar amb la mà una pilota a l'espai de Viguera, que, per cert, guardarà el vídeo del partit per a quan el seu representant li hagi de buscar un sou més alt.

Un canvi defensiu

L'equip del Vallès, en els minuts que quedaven de la primera part, va notar que Miquel Olmo, amb un resultat desfavorable i amb un home menys, substituís un davanter (Edgar) per un central (Olivas). I és que el període es va saldar amb només un acostament d'Aníbal, que es va preocupar més de llançar-se a la piscina que no pas de rematar una pilota botant dins l'àrea. L'Alavés, en canvi, va tenir una altra gran ocasió de Toti que Nauzet va salvar (38').

La tornada del descans va refermar la sensació que els arlequinats havien de canviar de cara i de sistema per posar una mica d'emoció al partit. Perquè els bascos van marejar el rival amb la pilota i van forçar pèrdues dels locals. Així, Viguera va tenir una altra gran ocasió salvada per Nauzet quan va rematar dins l'àrea (50') una centrada des de l'esquerra.

Dos canvis ofensius

Veient el correctiu que estava infligint el rival també a l'inici de la segona part, Olmo va desfer la idea que tenia quan va posar Olivas al camp i va decidir arriscar. L'entrada de Gato i Moha va donar un altre aire a l'equip, que, sense premi, va tenir tres oportunitats en xuts de Longás, des del mig del camp; Gato, des del vèrtex de l'àrea, i Olmo, en una rematada de cap. Però el Sabadell va llançar la tovallola quan Ion Vélez va culminar un contraatac (70'). El tercer gol va matar els de casa i, quan Moha va ser expulsat, només s'havia d'escriure l'esquela. Ho va fer Viguera amb una cursa de 50 metres (83'): va superar Olivas per velocitat i intel·ligència i va definir a gran nivell a la sortida de Nauzet.

SABADELL: Nauzet; Cristian Garcia, Crespí, Olmo (Gato, 60'), Toni Lao (Moha, 60'); Collantes, Longás, Juanjo, Sotan; Edgar (Olivas, 33') i Aníbal. ALAVÉS: Goitia; Medina, Samuel, Jarosik, Nano; Manu Garcia; Beobide, Emilio Sánchez, Toti (Guzmán, 60', (Raúl, 77'), Ion Vélez (Stevanovic, 73'); i Viguera. GOLS: 0-1 (22') Viguera. 0-2 (12') Viguera. 0-3 (70') Ion Vélez. 0-4 (83') Viguera. ÀRBITRE: Valdés Aller. T.G.: Al local Olmo; als visitants Toti, Ion Vélez i Medina. T.V.: Als locals Crespí (29') i Moha (76'); tots dos per vermella directa. PÚBLIC: 3.395 espectadors a la Nova Creu Alta.
El que més em dol és que hem entregat el partit abans de sortir i que no hem estat al nivell que havíem demostrat darrerament
Hem fet un partidàs. El mal partit del Sabadell l'hem causat nosaltres
Juan Carlos Mandiá
entrenador de l'alavés
És difícil quan el partit se't posa tan complicat des del principi. No es pot tornar a repetir
Juan Collantes
extrem del sabadell
L'única cosa que puc fer és demanar disculpes a l'afició. Ha estat un pal molt dur
Miquel Olmo
entrenador del sabadell

Moha, expulsat per haver insultat l'àrbitre

Les dues setmanes de tensió del Sabadell amb els àrbitres no han portat res de bo al conjunt arlequinat, que ahir, a través d'un dels líders al vestidor, va perdre els nervis amb l'arbitratge. Moha va ser expulsat de cop i volta, quan el partit ja estava dat i beneït, per haver insultat l'àrbitre. “En el minut 76, el jugador Mohammed el-Yaagoubi va ser expulsat perquè se'm va dirigir en els termes següents: «La puta que et va parir».” Així ho va recollir en l'acta l'àrbitre del partit d'ahir, Valdés Aller. “M'estranya que un jugador com Moha, amb la seva experiència, hagi pogut insultar l'àrbitre, però també és cert que l'àrbitre ho ha fet molt segur de si mateix”, va dir l'entrenador Miquel Olmo abans que l'àrbitre entregués l'acta als delegats.