El Barça B ja ni competeix

De mal en pitjor. El filial blaugrana va ser golejat i humiliat a Valladolid, on va mostrar una falta d'actitud i unes carències alarmants que el condemnen a tenir el descens a només un punt

BARÇA B0

VALLADOLID7

El Barça B semblava que havia tocat fons la setmana passada, amb la derrota contra el Mirandés que va provocar les dures crítiques d'Eusebio cap als seus jugadors, però la cosa encara podia ser pitjor. Es va confirmar ahir a Valladolid, on el filial blaugrana va ser golejat i humiliat, encaixant un sever correctiu en forma de set gols. El que és imperdonable, però, és que el conjunt d'Eusebio no va competir gairebé en cap moment i va mostrar una falta d'actitud i un cúmul d'errors que, si no és capaç de revertir, difícilment li permetran sortir d'aquest pèssim moment que travessa. Amb la derrota d'ahir –només ha guanyat un partit dels últims nou de lliga i ha sumat 6 dels últims 27 punts en joc–, el Barça B ja és a tocar de les posicions de descens, ara a només un punt.

Els primers minuts no feien preveure el desastre d'ahir, ja que, amb pilotes llargues buscant la velocitat d'Adama, els d'Eusebio van posar l'ai al cor al Valladolid, el vuitè equip menys golejador de la categoria. Amb el pas dels minuts, però, els castellans van demostrar perquè són un dels clars candidats a l'ascens. Això, sumat a les repetides carències, sobretot en defensa, del filial blaugrana, va convertir-se en una pluja de gols inaturable. El primer, de córner, evidenciava els problemes dels d'Eusebio en aquest tipus d'accions. El segon, ni un minut després i en una ràpida transició, va representar un cop definitiu del qual el Barça B no es va poder refer, i això que encara quedaven més de 60 minuts per endavant. No n'hi havia prou amb la nul·la presència a l'àrea rival, que a sobre, per a més infortuni, Bagnack, intentant refusar una centrada, va marcar en pròpia porteria. No s'havia arribat al descans que els de Rubi ja havien xutat més de deu vegades a porteria, en una mostra de la seva superioritat. I just abans d'arribar, precisament, a la mitja part, un córner calcat al del primer gol va fer pujar el 4-0.

Els segons 45 minuts van continuar sent un suplici per al filial blaugrana, que amb la mateixa actitud contemplativa i passiva, va anar mirant com queien els gols. El que feia la maneta, a més, va ser obra d'un exblaugrana, Jeffren. Només Joan Roman, amb un parell de rematades, una al travesser, va estar a prop de maquillar el marcador, que es va ampliar. Córner a favor, pèrdua, ràpid contraatac dels castellans i el sisè, obra de Mojica. A quatre minuts del final, Bergdich va superar la inexistent resistència dels centrals i va establir el definitiu 7-0. El resultat deixa molt tocat el Barça B, que acomiadarà l'any amb molts deures a fer en el proper.

VALLADOLID: Javi Varas, Chica, Valiente, Rueda, Peña, Álvaro Rubio, Leao, Timor (Sastre, 84'), Mójica (Bergdich, 76'), Óscar (Omar, 76') i Jeffren. BARÇA B: Ortolà, Diagne, Robert Costa, Bagnack, Grimaldo, Samper, Halilovic (Babunski, 63'), Gumbau, Adama, Dongou (Pol Calvet, 45') i Sandro (Joan Roman, 59'). GOLS: 1-0 (24') Óscar González. 2-0 (25') Mójica. 3-0 (36') Bagnack, en pròpia porteria. 4-0 (43') Óscar González. 5-0 (57') Jeffren. 6-0 (67') Mójica. 7-0 (86') Bergdich. ÀRBITRE: Sureda Cuenca (col·legi balear). T.G.: Als locals Chica, i als visitants Diagne, Grimaldo i Pol Calvet. PÚBLIC: 9.081 espectadors.
Estem dolguts i tristos perquè acabar així l'any és molt dur. Però que ens serveixi per reflexionar i entendre el que ens fa falta per millorar
Em veig capacitat per tirar-ho endavant. He superat moments molt difícils en la meva carrera
Eusebio Sacristán
ENTRENADOR DEL BARÇA B
No em penedeixo de dir el que vaig dir. Crec que era el millor. Potser no ha estat suficient i he de fer altres coses perquè se n'adonin
Hem d'assolir l'esperit solidari que, per les nostres característiques, ens costa més assolir. Crec que serem capaços de fer-ho

El segon equip més golejat i 26 anys sense 7 gols

X.S.

La golejada rebuda ahir pel Barça B és històrica, i així ho diuen les xifres, ja que de l'últim cop que el filial blaugrana va encaixar set gols en un partit va ser fa 26 anys. Va ser al camp del Racing en la temporada 1988/89, quan va perdre 7-0, amb José Mariano Angoy a la porteria i Lluís Pujol a la banqueta. Amb aquests set gols encaixats, sumats als tres de la jornada anterior contra el Mirandés, el Barça B ja n'ha rebut un total de 32 aquesta temporada, en els 18 partits disputats. És a dir, gairebé dos per partit, que fan del filial blaugrana el segon equip que més gols encaixa de tota la segona A. El Sabadell, penúltim, n'ha encaixat els mateixos i només el cuer, l'Albacete, n'ha encaixat més: 34. 14 conjunts, en canvi, han fet menys gols que el Barça B.