2a divisió A

Orgull, ganes i bones paraules

Els màxims responsables tècnics del Llagostera i el Girona destaquen el mèrit de viure un derbi gironí en el futbol professional i esperen un duel atractiu

L'experiència dels gironins i la ratxa dels llagosterencs, els punts forts

El Llagostera i el Girona viuran demà el primer derbi gironí a segona A des de la temporada 1992/93. Un motiu d'orgull per al futbol gironí i per als dos conjunts, que no les tenien totes el curs passat, amb el Girona a tocar del precipici i el Llagostera sense imaginar que la faria tan grossa. Els directors esportius i els entrenadors dels dos equips, en una trobada a Llagostera –a mig camí del municipal Palamós-Costa Brava i Montilivi–, van destacar la satisfacció que ha de representar viure un duel de la demarcació en el futbol professional. Amb el joc net com a denominador comú, tots van subratllar els valors del rival i van expressar el desig que es vegi un bon espectacle al camp i a les graderies.

El mèrit de compartir la segona màxima categoria és indiscutible, i més encara tenint en compte el context. El Girona ha estat capaç d'encadenar set temporades a segona A, tot i una situació econòmica cada vegada més precària, al límit de l'ofec. I el Llagostera s'ha instal·lat en el futbol professional a partir d'uns recursos, equipaments i massa social més propis de categories regionals. “Per la segona A, és el derbi del low cost”, resumia Pablo Machín. “Quant a pressupostos, perquè per al·licients pot ser un dels derbis que l'afició té més ganes de veure”, matisava l'entrenador de Gómara. “És molt meritori que un equip com el Llagostera estigui a la LFP. I nosaltres hem de mirar de fer valer l'experiència i la història, tot i que en els derbis pot passar de tot, el futbol és present i ells vénen d'una bona dinàmica”, va dir Machín. L'exentrenador del Numància, que va ser escollit per Oriol Alsina per revifar el Girona, va fer la visita de protocol a Llagostera acompanyat de Quique Cárcel, que va rellevar Alsina en la direcció esportiva de Montilivi a l'estiu. Dissabte, però, el maresmenc serà rival de Machín més a prop, a la banqueta, arran del relleu de Castillejo pel seu equip de confiança, amb Lluís Carrillo inscrit com a primer entrenador.

El Llagostera i el Girona s'han enfrontat en la copa Catalunya, i també ho van fer durant la pretemporada a Montilivi, en el trofeu Costa Brava (1-0 amb gol de penal de Jaime Mata), poc després de la marxa enrere d'Oriol Alsina i del trencament de les negociacions per compartir estadi. En cap dels precedents, per tant, hi ha hagut punts en joc. Demà, és de sentit comú pensar que hi haurà molta més intensitat i tensió. I més ambient al camp, tot i que s'haurà de veure la resposta final dels aficionats i el percentatge de llagosterencs i gironins. Alsina, Carrillo, Cárcel i Machín van coincidir a demanar un bon ambient a l'estadi –“hi ha molts al·licients perquè l'afició s'animi”, van apuntar tots– i que tot es desenvolupi amb esportivitat i sense cap incident. De fet, el partit no ha estat declarat d'alt risc, tot i que és probable que el desplegament policial sigui superior a l'habitual en els partits a Palamós.

L'ETIQUETA

“És el derbi ‘low cost' quant a pressupostos; no per al·licients”, diu Machín

“Afecte i admiració” cap a Alsina, però professionalitat

Després de la pobra productivitat amb Javi López, Pablo Machín va ser l'aposta d'Oriol Alsina per intentar redreçar el rumb del Girona, que feia molt mala pinta. El tècnic, que assumia el seu primer repte lluny del Numància, se'n va sortir molt bé. Machín ha mantingut bona relació amb Alsina, a qui es trobarà a la banqueta rival. “És la persona que em va dur aquí, va ajudar en tot el que va poder per salvar el Girona d'una situació molt complicada, i fins i tot s'ha de reconèixer que va posar algunes bases per a la plantilla actual”, va explicar l'entrenador del Girona. “Sempre dic que li tinc molt d'afecte, a part de l'admiració per tot el que ha fet en un club com el Llagostera. Però el futbol és professionalisme, i durant el partit serem uns rivals que voldrem guanyar. I quan acabi, segur que sabrem guanyar i perdre tots dos, i ens felicitarem. Com espero que facin tots els aficionats.” En ser preguntat pel canvi del Llagostera arran de la destitució de Castillejo, Machín apunta: “Prou feina tinc a casa per posar-me a la dels altres, però és fàcil reconèixer que l'Oriol és l'alma mater del Llagostera i que, juntament amb el seu cos tècnic, l'ha anat fent pujar des de categories que no surten a les aplicacions fins al futbol professional. Dur la línia dels últims anys els ajuda a saber el que són i el que han de fer per arribar fins on han arribat.”

L'objectiu, “continuar com abans de l'aturada”

Tot i ser un derbi i un partit esperat per molta gent, per a Lluís Carrillo l'únic maldecap és intentar que els seus jugadors continuïn tan entonats com ho estaven abans de l'aturada nadalenca. En aquest sentit, el tècnic del Llagostera espera que el caliu que sempre genera un duel contra un rival proper faci que l'equip es torni a posar les piles ben de pressa. Amb una setmana d'entrenaments, Carrillo intentarà que la intensitat i el bon rendiment que ha mostrat el Llagostera en les últimes jornades es mantinguin contra el Girona: “Per mi un derbi és un partit més de tres punts, i aquest és l'únic objectiu que tinc cada setmana. Venim d'una bona dinàmica però no podem oblidar que ells són els cinquens classificats i nosaltres, els quarts per la cua”, va dir Carrillo, que a diferència d'Alsina o Álvarez és l'únic integrant de la tripleta tècnica que no té vinculació amb el Girona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)