Sabadell

Un repte majúscul

Mandiá ha arribat a Sabadell amb l'objectiu d'emular el Poli Ejido (2002) i el Girona (2014), els dos únics cuers en aquest punt de curs que es van salvar en una lliga de 22 equips

Els vallesans haurien de sumar més de la meitat de punts en joc, ja que, a aquest ritme, la permanència vorejarà els 48

Juan Carlos Mandiá és la carta que ha jugat el Sabadell per mirar de fugir de la delicadíssima situació en què es troba. El tècnic és conscient que afronta una empresa majúscula en els cinc mesos de lliga que queden. L'equip és cuer i té la zona de permanència a 5 punts. Poca broma. El gallec, amb un discurs a mig camí entre el realisme, l'idealisme i l'optimisme –“Estem en una situació molt difícil, i això fa que el repte sigui encara més apassionant, però ho podem tirar endavant”–, espera que els seus reaccionin i aconsegueixin allò que fins ara només han fet el Poli Ejido l'any 2002 i el Girona el curs passat: salvar-se havent ocupat l'última posició de la taula en la jornada 24. Aquests són els únics dos precedents que hi ha des que la segona divisió A va passar a tenir 22 equips la temporada 1997/98.

Les xifres dels darrers disset anys no acompanyen gens ni mica, però deixen la porta oberta a l'esperança. Això sí, si el Sabadell vol acabar el curs fora del descens, haurà d'accelerar, ja que tenint en compte la trajectòria dels equips fins ara, faran falta uns 48 punts per assegurar-se la permanència. Això significa que els de Mandiá haurien d'obtenir-ne 28 en les divuit jornades que s'han de disputar encara. Cal doblar el ritme actual: fins ara el conjunt arlequinat ha sumat una mitjana de 0,83 punts per partit i necessitaria augmentar aquesta estadística fins als 1,6.

Últim, però amb punts

Tot i que hi ha pocs precedents que convidin a l'optimisme, el Sabadell és un dels cuers que ha sumat més punts en aquest punt de curs (20). De fet, en els darrers divuit anys, només n'hi ha quatre que hagin aconseguit un bagatge superior: l'Oviedo (22), el Poli Ejido (21), el Racing (21) i el Girona (26). D'aquests, això sí, tan sols els blanc-i-vermells, fa només uns mesos, van aconseguir escapar del pou. Els gironins, de fet, saben molt bé el que és patir, ja que des que van pujar a segona A, el 2008, han estat en dues ocasions en zona de descens en aquest punt de temporada, i han acabat sortint-ne. És un cas minoritari, ja que dos de cada tres equips en zona de descens en la jornada 24 acaben baixant.

LES XIFRES

1,6
punts per partit
hauria de sumar el Sabadell per salvar-se. La mitjana actual és de 0,83.
34%
dels conjunts
en zona de descens en la jornada 24 han assolit la permanència des que hi ha 22 equips.
5
equips
amb 20 punts o menys en aquest punt de la lliga s'han salvat des de la temporada 1997/98.

Cinc precedents que cal tenir en compte

Dels 68 casos d'equips en zona de descens en les darreres disset temporades, n'hi ha cinc que s'han salvat havent sumat menys de 20 punts en aquest punt de la lliga. Es tracta del Logroñés (curs 1997/98), l'Eibar (98/99), el Poli Ejido (01/02) i l'Osca i el Girona (11/12). D'aquests precedents, n'hi ha un que destaca per sobre de la resta: el del Poli Ejido l'any 2002. Llavors, el conjunt andalús va signar una reacció fulminant, ja que va acabar la temporada amb 50 punts. En divuit jornades, doncs, en va aconseguir 33.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)