Territorial

La força del debutant

1a catalana. L'Escala té a prop l'honor de ser l'equip de la demarcació més ben classificat en el que és el seu primer any en la categoria. Un any més, els debutants fan una gran actuació

Tres punts separen a l'Escala de convertir-se en el millor equip de la demarcació en la primera catalana. Els de Pitu Batlle han transitat tot el curs per la zona alta de la classificació, i a falta de tres jornades pel final de curs, lligar aquest honor és molt a prop. L'Escala tindrà la primera oportunitat de quedar lluny de l'abast del Girona B –el filial gironí es troba sis punts per sota– dissabte al camp del Banyoles.

Si el conjunt blaugrana assoleix el privilegi de ser l'equip gironí millor classificat es confirmarà una tendència que s'ha repetit en les darreres temporades: els debutants gironins a la primera catalana hi arriben amb una gran embranzida. Des de la reestructuració de categories del curs 2011/12, equips que s'estrenaven en la primera catalana han completat grans cursos en el seu primer any en aquest nivell. Destaca per sobre de tots el Figueres, que va aterrar a la categoria el 2011 i en va ser campió amb molta autoritat aquell mateix any. La Jonquera, en el curs 2012/13 també va ser la sorpresa positiva i tot i acabar quart, va mantenir les opcions d'ascens fins a la darrera jornada.

El Farners, el Lloret o el Banyoles també van assolir classificacions força destacables en els seus primers cursos en la categoria, així com el Girona B, que l'any passat va ser tercer. L'Escala, doncs, té molt a prop assegurar el sisè lloc, i fins i tot lluitar per cotes més altes en la classificació.

Temporada 2011/12
Figueres
1r, 78 punts
Farners
8è, 45 punts
Lloret
9è, 45 punts El Figueres, debutant, va assolir el títol de lliga i l'ascens a tercera divisió
Temporada 2012/13
La Jonquera
4t, 53 punts Els jonquerencs van ser l'equip de la demarcació més ben classificat
Temporada 2013/14
Girona B
3r, 63 punts
Banyoles
8è, 46 punts El Girona B va debutar amb un bon any, només superat pel campió Peralada
Temporada 2014/15
L'Escala
6è, 52 punts A falta de tres jornades, un debutant torna a ser el millor equip de la demarcació a la 1a catalana
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)