Territorial

Ambició a dojo en els filials

Mateix objectiu. El Girona i el Llagostera volen confeccionar dos equips B que aspirin a pujar de categoria. Els de Montilivi competiran a primera catalana i els llagosterencs, a segona

Els dos equips gironins que competeixen a la segona divisió A, el Girona i el Llagostera, estan treballant de valent per confeccionar les plantilles de la temporada 2015/16. No tota la feina, però, recau en el primer equip, ja que tots dos clubs també estan dedicant molts esforços a formar un filial de garanties que aspiri a pujar de categoria, sense descuidar la promoció cap al primer equip, ni tampoc el futbol de base. En el cas del Girona, el seu filial competirà per tercer any seguit a la primera catalana, mentre que els llagosterencs ho faran en una categoria inferior, a segona.

Van per feina

Qui més i més ràpidament s'ha mogut de moment ha estat el Llagostera, que ja ha anunciat set incorporacions, a més de la del tècnic Pep Triadú, que curiosament arriba procedent del Girona B. Pel que fa als jugadors, sis dels set fitxatges provenen d'equips de categories superiors –només el davanter José Manuel Martínez (Tordera) competia en la mateixa–, una clara mostra de les intencions de pujar del conjunt blaugrana. “Volem apostar fort pel filial. Intentarem fer un equip competitiu que sigui un clar aspirant a quedar campió. També volem fer un pas endavant en el futbol de base”, afirma Oriol Alsina, director esportiu del Llagostera.

Durant aquesta setmana el Llagostera està realitzant un draft en el qual uns 30 jugadors d'arreu del món s'estan fent veure en busca d'una oportunitat en el filial o, fins i tot, en el primer equip.

Ambició i paciència

Per altra banda, el Girona sembla no tenir tanta pressa a l'hora de reforçar el seu equip B. I és que, a dia d'avui, el filial gironí només ha fet oficial l'arribada de Mario Roqué, davanter procedent del Gavà (3a divisió), i de l'entrenador Nacho Castro. El tècnic va ser l'encarregat d'ascendir el Peralada a tercera fa dues temporades i de mantenir-lo a la categoria el curs passat.

Tot i el baix ritme d'incorporacions actual, la idea del filial del Girona és també intentar idear una plantilla amb prou garanties competitives i que al mateix temps els seus jugadors puguin promocionar al primer equip, com ja ha passat els últims anys amb jugadors com ara Bigas, Vivancos, Rovirola, Coris o Mas, entre d'altres.

“L'objectiu és combinar jugadors amb projecció i també experiència per estar a dalt. Estem anant a poc a poc, el mercat no és fàcil, però segur que ho aconseguirem”, comenta Albert Siria, coordinador del filial del Girona, que també va respondre sobre la possibilitat de comprar una plaça a tercera: “Si sortís la possibilitat, l'estudiaríem, però estem fent l'equip pensant en la primera catalana”.

LES REACCIONS

La idea és combinar jugadors amb projecció per al primer equip i també experiència per estar a dalt de tot
GIRONA B
Mario Roqué
Gavà (3a)
DAVANTER
Nacho Castro
Peralada (3a)
ENTRENADOR
LLAGOSTERA B
Dani Castilla
Palamós (3a)
PORTER
José M. Mart.
Tordera (2a cat)
DAVANTER
Joel Salas
Farners (1a cat)
DEFENSA
Peque
Lloret (1a cat)
DAVANTER
Álex Fajardo
Granollers (1a cat)
MIGCAMPISTA
Marçal Sáenz
Peralada (3a)
MIGCAMPISTA
Almendros
Granollers (1a cat)
DAVANTER
Pep Triadú
Girona B (1a cat)
ENTRENADOR
També volem fer un pas endavant en el futbol de base, esperem no equivocar-nos
Oriol Alsina
dir. esportiu del llagostera
Volem apostar fort pel filial. Intentarem fer un equip competitiu i que sigui un clar aspirant a quedar campió
Si sortís la possibilitat de comprar una plaça ho estudiaríem, però ara fem l'equip pensant en la 1a catalana
Albert Síria
coordinador del girona b
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)