2a divisió A

Al costat de l'intocable

Nàstic. Vicente Moreno ja ha utilitzat, en els cinc partits de lliga, quatre futbolistes diferents per fer parella en el doble pivot amb David Rocha, que ha disputat tots els minuts

En una alineació bastant definida, amb alguns retocs però amb força continuïtat, la posició en què Vicente Moreno té més dubtes i ha introduït més canvis és el doble pivot, i més concretament la parella de David Rocha. Mentre que el jugador extremeny, tot i que aquesta és la seva primera temporada a segona A, ha disputat tots els minuts en els cinc partits de lliga, el futbolista que s'ha situat al seu costat ha canviat diverses vegades. En total, el tècnic valencià ja ha utilitzat quatre futbolistes per completar Rocha al mig del camp: Manolo Martínez, Sergio Tejera, Fali i Gal Arel, i cap d'ells no ha disputat cap partit de lliga sencer. Moreno encara podria utilitzar un altre jugador per a una posició amb moltes alternatives. Es tracta de Xavi Molina, que fins ara ha jugat de central però que la temporada passada va actuar diverses vegades al mig centre.

L'experimentat Manolo Martínez va ser el titular al costat de Rocha en el primer partit de lliga, contra l'Albacete, però va veure una targeta vermella evitable i ja no ha tornat a aparèixer a l'equip. A Tenerife, Moreno va fer sortir des de l'inici Sergio Tejera, el jugador dels quatre amb un perfil més creatiu. En el descans, el barceloní va ser substituït per Fali, que va ser titular en la tercera jornada, contra el Girona. L'exjugador d'Huracán no va acabar el partit, ja que Tejera el va substituir en el tram final. Després, Vicente Moreno va aprofitar el partit de copa per fer descansar Rocha i provar la parella forma per Gal Arel i Tejera. A Elx, el Nàstic va començar el partit un altre cop amb la parella Rocha-Fali. El valencià va ser substituït a l'inici de la segona meitat per Tejera, que tornaria a ser titular en el partit de diumenge contra el Mallorca, en el tram final del qual es va produir el debut en la lliga de Gal Arel.

1. Nàstic - Albacete
Rocha i Manolo Martínez (expulsat en el minut 65)
2. Tenerife - Nàstic
Rocha i Tejera (Fali, 46')
3. Nàstic - Girona
Rocha i Fali (Tejera, 78')
Copa. Nàstic - Girona
Arel (Rocha, 83') i Tejera
4. Elx - Nàstic
Rocha i Fali (Tejera, 53')
5. Nàstic -Mallorca
Rocha i Tejera (Arel, 74')

Perfils i trajectòries diferents

La qualitat i la jerarquia de David Rocha, un dels jugadors clau en l'ascens, fan que Vicente Moreno hi confiï plenament i li doni la batuta de l'equip. Després d'una llarga trajectòria a segona B, l'extremeny, de 30 anys, debuta a segona A, categoria en la qual es vol reivindicar. Té un perfil més creatiu que de contenció, de manera que està més còmode quan al seu costat hi ha un pivot defensiu, com ara Manolo Martínez, Fali i Gal Arel. Manolo acumula una llarga experiència a segona A, categoria en la qual també debuten el jove Fali, de 22 anys, i Gal Arel, una de les sorpreses de l'estiu després que estigués a prova i convencés Moreno. És la primera experiència de l'israelià, de 26 anys, fora del seu país. Sergio Tejera, de 25 anys i un perfil creatiu, vol deixar enrere l'etiqueta d'eterna promesa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)