Lliga Catalana

Finalistes d’estils diferents

Hoquei sobre patins. Lliga Catalana. El Calafell es desfà del Lleida en una semifinal amb molta intensitat i alternatives, i el Sant Just imposa el seu control del joc per vèncer l’Igualada

Pons Lleida 5 Parlem Calafell 8

PONS LLEIDA:Zapater, Paiva, Miguélez, Ojeda i Badia –equip inicial–; Giménez, Moncusí, Duch, Torres i Sánchez.PARLEM CALAFELL:Camps, Escala, Domènech, Marimón i Olmos –equip inicial–; Garcia, Selva, Miras, Folguera i Virgili.GOLS:0-1 (4’) Marimón. 1-1 (10’) Duch. 2-1 (16’) Ojeda, de falta directe. 2-2 (17’) Domènech. 2-3 (22’) Marimón. 2-4 (27’) Marimón. 3-4 (33’) Ojeda, de falta directa. 4-4 (38’) Duch. 4-5 (39’) Domènech. 4-6 (42’) Escala. 4-7 (46’) Garcia. 5-7 (47’) Paiva. 5-8 (50’) Olmos.ÀRBITRES:J.O. Escobar i J. Reverter. Van mostrar targeta blava a Paiva, Giménez Folguera i Garcia.FALTES:9 del Lleida i 11 del Calafell.

Senergy Sant Just 3 Igualada Rigat 0

SENERGY RENOVABLES SANT JUST:Deitg, Crespo, Ricart, Pujalte i Cabezas –equip inicial–; Joseph, Burguillos, Corominas, Miquel i Sánchez.IGUALADA RIGAT:Torrents, Cañadillas, Fernández, Vives i Llorens –equip inicial– Roma, Rouzé, Cardil, Carol i Marques.GOLS:1-0 (17’) Miquel. 2-0 (34’) Pujalte, de falta directa. 3-0 (49’) Cabezas.ÀRBITRES:A. Barba i O Garriga. Van mostrar targeta blava a Miquel.FALTES:8 del Sant Just i 12 de l’Igualada.

El Parlem Calafell i el Senergy Renovables Sant Just es van classificar de manera brillant, però molt diferent per a la final de la 20a edició de la lliga catalana que s’està disputant al Vendrell i que es jugarà demà (12 h, Esport3). El Calafell va guanyar en la primera semifinal el Pons Lleida per 5-8 en un partit intens, disputat i amb alternatives en el joc i el marcador. Per la seva part el Sant Just va superar per 3-0 l’Igualada Rigat en la segona semifinal, en què hi va haver més control del joc i menys ocasions clares.

El Calafell, amb el nou projecte del tècnic Guillem Cabestany, busca el seu segon títol de la Lliga Catalana, ja que va ser el campió la temporada 2022/23. Per al Sant Just aquesta serà la seva primera final de la competició i lluitarà per guanyar el primer títol de la lliga catalana.

En la primera semifinal el Calafell i el Lleida van mostrar un joc intens, ràpid i a la recerca del gol. La primera part va ser molt anivellada, els dos equips van intentar superar al rival, però cap va poder imposar el seu domini. En els primers 25 minuts hi va haver dues remuntades, una per part de cada equip, i es va arribar al descans amb un 2-3. En la segona part es van mantenir la igualtat fins al 4-4 i llavors el Calafell va tenir set minuts molt inspirats en què va fer tres gols i es va distanciar. Els lleidatans no es van rendir, van tornar a marcar i van atacar de cinc i sense porter en els últims minuts. Un gol a porteria buida va sentenciar el partit amb el 5-8.

La primera final

El Sant Just va accedir a la seva primera final de la Lliga Catalana després de superar l’Igualada, que no va estar encertat de cara a porteria. Els igualadins van desaprofitar dues faltes directes en el primer temps i el Sant Just va marcar el seu primer gol de contraatac després de tenir més control del joc. Hi havia possessions llargues i no hi havia ocasions de perill clares. En la segona meitat el 2-0 del Sant Just va fer que encara tingués més el domini del partit, mentre que els igualadins no van saber com reaccionar. L’Igualada, que tenia diverses baixes, també va perdre Rouzé per lesió en els últims minuts.