2a divisió A

Les boles somiades

El sorteig dels setzens. La copa arriba a la fase decisiva amb l'entrada dels equips de primera. Un dels set que disputen competicions europees serà el rival d'un Reus il·lusionat

El partit d'anada es jugarà el 2 de desembre i el de tornada, el 16

El dia del sorteig dels setzens de final de la copa està marcat al calendari dels equips de segona B. Ser-ne protagonista no és fàcil, ja que cal haver acabat la lliga de la temporada anterior entre els sis primers i haver superat tres eliminatòries. I el premi és més que suculent: enfrontar-se amb un dels grans de primera divisió, és a dir, un dels equips que disputen competicions europees. O, el que és el mateix: afició il·lusionada, ingressos importants per taquillatge, jugar en un estadi emblemàtic i estar, durant uns dies, sota els focus mediàtics. L'únic català de segona B que s'ha guanyat el mèrit de participar en el sorteig és el Reus, que ha arribat més lluny que mai en la competició després d'haver quedat tercer en la lliga passada i d'haver eliminat l'Ascó, l'Arandina i, dimecres, el Lleida.

En el sorteig d'avui a la seu de la federació espanyola (a les 12 h) ja hi haurà les boles de tots els equips de primera, inclosos el Barça i l'Espanyol. D'aquests, sis dels set que disputen competicions europees quedaran emparellats amb els sis supervivents de segona B –entre ells el Reus–, mentre que el que sobri anirà al bombo dels altres equips de primera, que quedaran emparellats entre ells i amb els sis representants de segona A, entre els quals hi ha el Llagostera. L'Espanyol, per tant, jugarà, o bé contra un equip de segona A, que podria ser el Llagostera, o bé contra un altre equip de primera que no disputa competicions europees. Els partits d'anada es jugaran el 2 de desembre –el Barça el 28 d'octubre– al camp dels equips d'inferior categoria i els de tornada, el 16 de desembre.

A Reus tenen clares les preferències: el Barça o el Real Madrid, malgrat que, posats a triar, la visita de l'equip blaugrana a la capital del Baix Camp seria el que més il·lusionaria l'afició. El punta Edgar Hernández, autor del gol decisiu contra el Lleida en la pròrroga, espera que la sort els emparelli amb qualsevol dels dos grans del futbol estatal: “Tots sabem quins dos equips són la grossa, tant de bo ens en toqui un.” Ricardo Vaz comparteix l'opinió d'Edgar, per bé que recorda que els altres rivals que els poden tocar són també atractius, per afició, història i potencial.

Quatre catalans

A part del Barça i l'Espanyol, que entren directament en els setzens, dels altres set equips catalans classificats per a la copa només han sobreviscut el Reus i el Llagostera, que ahir va vèncer a Saragossa i és l'únic català de segona A viu després de l'eliminació del Girona i el Nàstic. El Sabadell i l'Ascó van caure en la primera ronda i el Lleida, en la tercera.

LES FRASES

Estem molt contents de tornar a il·lusionar l'afició, i això és el que importa. A partir aquí, que ens toqui qui sigui
És una satisfacció molt gran saber que la nostra gent viurà aquesta experiència. Ja li tocava
Natxo González
ENTRENADOR DEL REUS
És un moment històric. Tots sabem quins dos equips són la grossa, tant de bo ens en toqui un
Edgar Hernández
DAVANTER DEL reus

Una altra fita del projecte de Joan Oliver

Fa uns dos anys, Joan Oliver, exdirector general del Barça, va aterrar al Reus amb horitzons ambiciosos. Amb una injecció econòmica important, es va convertir en el màxim accionista del club roig-i-negre, que ha aprofitat l'empenta d'Oliver per continuar la progressió dels últims anys: d'equip capdavanter de tercera va passar a consolidar-se a segona B, i ara ja se'l compta clarament entre els favorits a l'ascens a segona A. La temporada passada, la confecció d'una plantilla de nivell va permetre al Reus disputar per primera vegada en la seva història la fase d'ascens a segona A, després d'acabar la lliga en la tercera posició. El Racing de Ferrol, però, va deixar fora els roig-i-negres en la primera eliminatòria. Aquesta temporada, l'accés als setzens de final de la copa és una nova fita del projecte reusenc, que té en l'ascens a segona A l'objectiu principal. De moment, l'equip de Natxo González ha començat bé la lliga i és tercer.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)