2a divisió A

Alçar-se no és fàcil

2a divisió B. Cap dels quatre equips que enguany han aterrat a segona B procedents de la LFP ha aconseguit situar-se a la part alta en l'inici de lliga

Aterrar a segona B des d'una categoria superior no és garantia de res. Els equips que hi arriben procedents de la LFP solen tenir posada l'etiqueta de favorit a l'ascens, però recuperar la categoria perduda no és fàcil. Hi ha precedents de dificultats per donar i per vendre, i només cal veure com han començat la lliga els quatre descendits: tots ells estan a la zona mitjana-baixa de la classificació. El Sabadell i el Recre són onzens, el Racing, dotzè, i el Barça B, setzè.

Les raons que expliquen les dificultats que estan tenint aquests conjunts són diverses, i l'experimentat tècnic Emili Vicente les detalla per a L'Esportiu. “La segona B no s'ha d'infravalorar, venir d'una categoria superior no t'assegura res, i aclimatar-s'hi requereix temps”, diu l'exentrenador del Reus i el Lleida, que exposa els atributs necessaris: “A diferència de la segona A, en què tots els estadis són més o menys grans i de gespa natural, aquí hi ha camps de tots els tipus, i cal capacitat d'adaptació. És bàsic ser flexible, perquè no pots utilitzar sempre el sistema que voldries.” Vicente remarca també que tenir homes de renom no ha de funcionar necessàriament: “Disposar de molts jugadors experimentats a segona A no et garanteix un millor rendiment a segona B, ja que aquesta és una categoria molt intensa i física, en què prevalen un altre tipus d'atributs.”

Marge per progressar

El Sabadell i, sobretot el Barça B, han començat de manera irregular. En aquest aspecte, Emili Vicente, que creu que “la pressió i la impaciència en l'entorn dels acabats de descendir solen ser perjudicials”, considera que hi ha temps i arguments perquè els dos equips puguin acabar el curs força més amunt. “El Barça B té l'handicap que és un equip molt jove, que necessitarà temps d'adaptació en una categoria amb tanta exigència física, però segur que progressa”, afirma l'entrenador urgellenc, que també confia en el potencial del Sabadell: “És un equip molt nou i es necessita temps per generar automatismes, però s'ha configurat un bon bloc i hi ha un entrenador capacitat. Ser a dalt és difícil, però si hi ha paciència, els vallesans hi seran.”

L'ANÀLISI TÈCNICA

Sabadell
11è, 11 punts
Irregular inici dels de Miguel Álvarez. Tot i mostrar solidesa a casa al principi, els arlequinats estan en un sotrac i s'han allunyat de la zona noble.
Recreativo
11è, 11 punts
Dubtes en l'arrencada del conjunt de Huelva, amb problemes amb el gol. En les últimes tres jornades ha ressorgit sumant 6 punts de 9.
Racing
12è, 12 punts
Encara no s'ha aclimatat a la categoria i també és molt irregular. Això sí, dels quatre acabats de descendir, és el que ha sumat més punts.
Barça B
16è, 10 punts
És l'equip que està tenint més problemes d'adaptació. El filial blaugrana, això sí, mostra signes de millora i encadena cinc partits invicte (9 punts).
El Barça B i el Sabadell necessiten temps, però són dos equips amb potencial per anar a més
Emili Vicente
ENTRENADOR DE FUTBOL
A segona B has de ser flexible i tenir diversos registres. També cal paciència, perquè la pressió sobre els acabats de descendir no ajuda
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)