Girona

Deu cops amb la mateixa pedra

Onzena oportunitat del Girona de guanyar dos partits seguits a Montilivi, cosa que no ha aconseguit mai a 2a A

En set dies rebrà la visita de la Ponferradina (12è) i de l'Athletic B (cuer)

Una de les lleis del futbol diu que tan difícil és guanyar dos partits seguits a casa com també perdre'ls a fora. En el cas del Girona, fa vuit temporades que juga a segona A i encara no ha aconseguit ni una sola vegada aprofitar dues jornades seguides a Montilivi per sumar els sis punts. Ara se li presenta l'onzena oportunitat (diumenge rebrà la visita de la Ponferradina i el dissabte següent, la de l'Athletic B) de trencar unes estadístiques letals. La dificultat és doble, perquè enguany l'equip de Machín arrossega una crisi terrible d'identitat a casa, on només ha guanyat dos partits dels deu que hi ha jugat. L'estadi, que altres anys ha estat un fortí, enguany sembla una bicoca amb premi segur per al visitant (s'hi han escapat ja 20 punts dels 30 que s'hi han posat en joc per culpa de quatre empats i quatre derrotes).

A la pissarra, els punts són sempre de bon sumar: la Ponferradina és dotzena i l'Athletic B, cuer. A la gespa, la teoria s'esmicola. I el Girona té alguns exemples sagnants. El que ho és més, i amb diferència, és el del curs 2012/13, quan després de la increïble remuntada contra l'Alcorcón (del 0-2 al 3-2), l'equip de Rubi va rebre el Xerez, un equip matemàticament descendit i que encadenava 26 jornades sense guanyar, però que va assaltar Montilivi contra tot pronòstic (2-4). Haver resolt aquell partit amb una victòria hauria estat, sense cap dubte, l'autopista cap a primera divisió.

Sense anar més lluny, la temporada passada –la millor de la història del Girona–, l'equip també es va encallar quan es fregava les mans amb dos partits seguits a Montilivi contra equips de la zona baixa com eren l'Albacete i el Sabadell, però no en va guanyar ni un (dos empats). Però el pitjor balanç de dues jornades consecutives com a local del Girona és el d'aquesta temporada, en què els de Machín van rebre dues clatellades contundents, una rere l'altra, contra el Còrdova (1-2) i l'Elx (0-1).

A 2a A, la vegada que el Girona ha estat més a prop del 6 de 6 a Montilivi va ser el curs del debut a divisió de plata (2008/09), coincidint amb el final de la primera volta i l'inici de la segona: després de derrotar l'Osca (2-0), l'equip dirigit aleshores per Raül Agné va tenir contra les cordes el Celta, però un gol de Ghilas en el minut 78 va evitar el triomf local (2-2).

Precedent doble, a 3a

Ni tan sols el curs 2007/08 en què el Girona va assolir el títol del grup tercer de segona B –i que el club va coronar amb l'ascens a divisió de plata després de 50 anys–, els blanc-i-vermells van guanyar els dos partits seguits a casa quan se'ls va presentar l'oportunitat, en el tram final de la primera volta i quan els d'Agné ja eren líders destacats amb deu punts d'avantatge respecte al segon classificat, l'Alacant: en la jornada 17 van derrotar el Badalona (2-0), però en la 18 no van passar de l'empat contra el Gavà (0-0).

Per trobar el precedent més proper de dues victòries consecutives a Montilivi cal remuntar-se a la temporada 2006/07, a tercera divisió. Aquell curs, el Girona va aprofitar de meravella les dues vegades en què va haver d'afrontar dos partits seguits a Montilivi. En les jornades 19 i 20, l'equip que aleshores encara dirigia Joan Carrillo va derrotar el Santboià (3-1) i l'Europa (1-0), el 7 i 14 de gener del 2007. Es va donar la circumstància que aquell any també havia hagut d'afrontar dos partits seguits a Montilivi en les jornades 4 i 5, que també va resoldre de manera molt favorable contra el Balaguer (2-0) i el Palafrugell (2-0). Aquella temporada el Girona no va poder assolir el títol, que va ser per al Reus, però sí l'ascens a segona B (ja dirigit pel tàndem Javi Salamero- Ricardo Rodríguez) després d'eliminar el Mutilvera i l'Alcalá.

L'ÚLTIM PRECEDENT

Aquest desembre, el resultat va ser paupèrrim: cap punt contra el Còrdova i l'Elx

EL CURS 2012/13

El Xerez també va evitar (2-4) un 6 de 6 a casa que hauria estat l'autopista cap a primera

NI AMB TOT A FAVOR

La lliga passada, l'encallada va ser contra l'Albacete i el Sabadell, dos de la zona baixa

PROBLEMA AFEGIT

Aquest curs, el Girona només ha guanyat dos dels deu partits que ha jugat a Montilivi

L'ÚLTIM 6 DE 6

La temporada 2006/07, a tercera, el Girona va vèncer el Santboià (3-1) i l'Europa (1-0)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)