Girona

L'encaix de Maffeo

Machín destaca el potencial del lateral cedit pel Manchester City però manté que el senyal d'identitat de l'equip és el 3-5-2

El jove barceloní, a qui el Girona va voler a l'estiu, s'ofereix per al carril i l'eix

Pablo Maffeo arriba amb il·lusió, ambició i empenta al Girona, en la seva primera experiència en el futbol professional espanyol després de dos anys i mig progressant en equips inferiors i de reserves del Manchester City. A Montilivi, i tot i ser un jugador de molta projecció a qui el seu club –li va prorrogar el contracte per tres temporades– té molt present, el seu encaix no serà fàcil ni immediat. El jugador de Sant Joan Despí és un lateral dret, una posició específica que no existia a la plantilla, i Pablo Machín és partidari de mantenir el 3-5-2, tal com es va encarregar de recordar ahir: “Ara com ara, sincerament, el nostre senyal d'identitat crec que és clar. Qualsevol que ens hagi vist sap a què juguem, a vegades amb més encert o vistositat i altres amb menys. Però la línia en general és bona jugant amb tres defenses, i és la que seguirem en principi.”

Maffeo hauria de ser especialment útil quan Machín passi a la línia de quatre defenses, cosa que ja ha fet en diversos partits, però també pot jugar al carril dret –on ja hi ha Javi Álamo, Aday Benítez i Sebas Coris de candidats– i fins i tot com a central. “És un noi amb moltíssim potencial, però és molt jove, no ha jugat en aquesta competició i de molt jove se'n va anar al City. És un pas endavant en la seva carrera, en el seu aprenentatge, i nosaltres intentarem aprofitar les seves qualitats”, va afirmar Machín, que veu el jugador format al planter de l'Espanyol amb un bon to físic. El Girona treballava perquè la lliga autoritzés de manera imminent la inscripció del jugador, però difícilment formarà part de la convocatòria per al partit de demà contra la Ponferradina.

Maffeo, amb el dorsal 15 a l'esquena, ha arribat molt convençut a Montilivi: “Des del primer moment que em van parlar d'anar cedit, vaig dir a en Pere [Guardiola] que volia venir aquí, perquè és un club que competeix molt bé. Fa tres dies que sóc aquí, m'han rebut molt bé i estic molt content i feliç de poder ajudar l'equip.” De fet, el Girona ja va mirar d'incorporar-lo a l'estiu, moment en què va començar a traçar vincles amb el Manchester City. “Va ser un dels objectius, però no estaven de gira amb el City i no es va poder fer. Ara, gràcies a en Pere i en Pau [Clavero, de Media Base Sports, present a la sala de premsa], hem pogut aconseguir aquesta cessió”, va explicar Quique Cárcel, content per haver pogut cobrir amb l'arribada de Lekic (ha d'aportar gol) i Maffeo (un lateral dret específic) “les mancances detectades durant la primera volta”.

Amb els dos reforços d'hivern lligats i integrats a l'equip, el director esportiu manté que estaran atents al mercat fins que es tanqui: “Encara queden quinze dies i dos partits. La intenció és continuar amb els jugadors que tenim, però si hi ha algú més que ens pot donar un plus, o que és interessant per a un projecte de futur ambiciós, ho valorarem.”

Estrena imminent

Qui té tots els números de debutar demà és Dejan Lekic, un cop va arribar el document de transferència internacional. “No està en el millor to físic, que esperem veure tots d'aquí a unes setmanes, però sí que ens podrà aportar coses i tant de bo pugui marcar el primer gol amb el Girona”, va explicar Pablo Machín, que hi va afegir: “Si hi ha una posició diferent en un equip és la davantera, on sense fer un gran desgast físic pots tenir ocasions. És el que buscàvem, i tothom veu que ens falta encert i eficàcia.”

Fa un pas endavant en l'aprenentatge i el volem aprofitar. Té molt de potencial però és molt jove
Pablo Machín
ENTRENADOR DEL GIRONA

REACCIONS

Des del primer moment, vaig dir a en Pere [Guardiola] que volia venir a Girona. És un club que competeix molt i hi estic a gust
Pablo Maffeo
DEFENSA DEL GIRONA

L'ALTRE FITXATGE

Hi ha una plantilla compensada i competitiva, tot i que no tanquem la porta a alguna altra alta
Quique Cárcel
director esportiu DEL GIRONA
El club treballava per tenir a punt l'alta federativa, però difícilment jugarà demà
Dejan Lekic té tots els números per debutar demà contra la Ponferradina

Serrano, cedit al Badalona

El Girona va fer oficial ahir la cessió de David Serrano al Badalona, amb el qual feia dies que havia estat en contacte per tancar l'acord. El jove jugador barceloní s'incorporarà de manera immediata al conjunt escapulat i tindrà l'oportunitat de debutar a segona B i agafar rodatge en una categoria molt més exigent que la primera catalana, on solia jugar amb el filial del Girona. Serrano, fitxat l'estiu passat del Martinenc, va ser una de les sensacions agradables de la pretemporada, amb molt bones actuacions al carril dret. Integrat a l'activitat diària del primer equip, solia ser citat per a competicions com la copa i la copa Catalunya i fins i tot va debutar en la lliga, contra l'Osca (va jugar 15 minuts). Al carril, però, hi tenia molta competència, amb Álamo, Coris, Aday i ara Maffeo. A més, una lesió –aquesta setmana encara s'entrenava al marge del grup– li va impedir tenir més continuïtat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)