Girona

Oportunitat immillorable

El Girona aspira a encadenar dos triomfs per primer cop aquest curs, cosa que l'allunyaria de la zona de màxim risc

Ningú no es refia de l'Athletic B, cuer i amb uns números deficients lluny de San Mamés

L'oportunitat és massa bona per llençar-la a les escombraries, tot i que per aprofitar-la caldrà que el Girona hi posi els cinc sentits i alguna cosa més, com l'encert que va tenir contra la Ponferradina. Caure en un excés de confiança pel fet d'enfrontar-se amb el cuer quan no s'han guanyat dos partits seguits en tota la lliga seria un pecat imperdonable. El filial de l'Athletic pot tenir un peu a segona B, però del que no hi ha dubte és que competirà com si fos el seu debut a segona A. “No tindran més por o pressió pel fet d'anar últims. El seu objectiu és la formació. No tenen l'experiència d'altres equips, però ens enfrontem amb jugadors que en qualsevol moment poden fer aflorar el potencial i la qualitat que tenen”, exposa Pablo Machín.

El Girona té al seu abast trencar un altre malefici, que és assegurar els sis punts en dues jornades seguides a Montilivi, cosa que no ha aconseguit en vuit anys a segona A. “Pocs equips són capaços de guanyar dos partits consecutius a casa. És un altre repte que ens marquem”, va afegir el tècnic, que va reconèixer que els dos últims triomfs a l'estadi contra el Valladolid (1-0) i la Ponferradina (4-0) han ajudat molt mentalment: “A Montilivi, les sensacions sempre han estat bones, però l'única manera que teníem de confirmar que estàvem en el camí correcte era amb els resultats.”

L'Athletic B arribarà a Girona assedegat de punts i força encallat com a visitant. Només el Llagostera empitjora els números del filial basc, que ha arrencat dos tristos empats lluny de San Mamés. Això sí, en camps complicats com el de l'Oviedo (0-0) i l'Osasuna (1-1), dos equips situats en zona de fase d'ascens. “Números al marge, és un equip complicat. Encaixen pocs gols i dominen bé l'escenari fins a tres quartes parts de camp. Els falta l'encert”, indica Machín. De fet, de les nou derrotes dels bascos a fora, cinc han estat per un sol gol de diferència.

LA PRÈVIA

No m'agrada afrontar els partits mirant la classificació. Vam guanyar l'últim partit i tenim bones sensacions, però no ens podem relaxar
Tenim potencial i també qualitat, però ho hem de saber traduir a la gespa, sobretot a les àrees. No canviarem el model ni la idea
La victòria, a banda de corroborar el bon estat de forma, ens faria estar més tranquils
Pablo Machín
ENTRENADOR DEL GIRONA
El Girona sap bé a què juga. Concedeix poques ocasions, en genera moltes i té bona estratègia
José Ángel Ziganda
ENTRENADOR DE L'ATHLETIC B
Ells no tenen l'experiència d'altres rivals, però el seu objectiu és la formació i no jugaran amb més por pel fet d'anar últims

BONES SENSACIONS

Malgrat haver cedit 20 punts a Montilivi, l'equip es comença a sentir fort a casa

L'ATHLETIC B

A fora només ha puntuat a Oviedo i Pamplona, però ha perdut cinc partits per un gol
Queden molts partits perquè els resultats puguin canviar, però perquè això passi hem de solucionar algunes coses

Jaime Mata, amb una lesió muscular, és baixa segura

Una microruptura de la unió miotendinosa del bíceps femoral de la cuixa esquerra deixarà fora de combat Jaime Mata per al partit d'aquesta tarda. El davanter madrileny ja no es va entrenar dijous amb la resta del grup a Vilablareix i tampoc no ho va fer ahir a Montilivi. “No està preparat per competir perquè no té bones sensacions, i jo vull gent al 100%”, va comentar Pablo Machín. Ni el tècnic va parlar de terminis de reaparició ni el comunicat mèdic va especificar ben res sobre el període de baixa del davanter, que precisament la jornada passada va tornar a marcar després d'un període no gaire reeixit (un gol en onze partits). “És una llàstima, perquè havia retrobat el camí del gol, tot i que és un jugador que ens dóna moltes més coses, com una alta capacitat de treball i d'esforç”, va afegir Machín. L'absència del madrileny obre el ventall d'alternatives per fer parella amb Jairo. La primera és Lekic (un altre davanter de referència), però també hi ha Felipe a l'expectativa. “Fins i tot Borja. O el mateix Javi Álamo –va afegir Machín–. Es tracta de donar-hi alguna volta més i d'equivocar-nos al mínim possible. I no pensar només en el pla A, sinó també en les possibilitats que ens pot oferir la banqueta.” Possiblement el moviment obligat a dalt sigui l'únic canvi que introdueixi Machín respecte a l'onze de diumenge passat contra la Ponferradina.

Ramalho i Remiro, noms propis al filial basc

Jonás Ramalho tornarà a Montilivi, ara com a jugador de l'Athletic, club que el va cedir durant dues temporades seguides al Girona. El basc tot just va reaparèixer el cap de setmana passat (a Tenerife) després d'una lesió de lligaments encreuats que es va fer a Girona. “Que tornés a jugar va ser una gran alegria. El que ens va donar a nosaltres és inqüestionable – va reconèixer Pablo Machín–. Des de dins se l'hi reconeixerà i estic segur que des de la graderia, també.” De les baixes del filial basc, la més sensible és la del porter Remiro, que està convocat amb el primer equip per la sanció a Iraizoz. Jon Ander defensarà la porteria visitant.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)