2a divisió FEF

L'orgull del modest

Final de bronze. El Sabadell i el Barça B competeixen pel tron català en un dels clàssics de la segona A dels últims anys. Tots dos es volen consolar d'aquest final de curs amb un títol

Dels 22 jugadors que saltaran a la gespa, molt pocs en la seva carrera han pogut i podran lluitar per un títol. La copa Catalunya, encara allunyada dels focus i desvirtuada per les anades i vingudes dels dos grans catalans, permet als equips modestos poder alçar una copa de tant en tant. El que comença com un torneig de pretemporada que ajuda a preparar els equips s'acaba convertint en una competició que, arribats al març, el viu la vol guanyar. La va dignificar l'Europa el curs passat amb tones d'orgull i il·lusió i avui ho voldran fer el Sabadell i el Barça B, mig perduts en la classificació de la segona B, i amb pocs més al·licients d'aquí al maig.

La raó esportiva té molt pes per als dos equips que en la segona divisió B s'han desinflat fins a veure la quarta posició com una quimera. El que va ser un clàssic de segona A en les últimes quatre temporades, aquest curs s'ha convertit en un xoc de dos equips molt irregulars. De fet, els arlequinats ara es troben en un bon moment després de sumar 4 punts en els últims dos xocs contra el Vila-real B i el Lleida i els blaugrana s'acaben de recuperar, contra el Llosetí, d'un sotrac contra els equips de promoció d'ascens. Però tots dos equips han patit moltes ombres al llarg de la temporada malgrat les seves dues victòries en la copa Catalunya: el Sabadell va batre en semifinals al Rubí en els penals i al Reus en els quarts de final; el Barça, en canvi, va vèncer al Girona i al Figueres, en els penals. Cal dir que tots dos equips van entrar als quarts de final, com tots els equips que el curs passat van jugar a la segona A.

L'ambient

A banda del vessant competitiu, un dels focus d'interès del partit serà l'entrada que hi hagi en el partit. El sistema de repartiment d'entrades per part de la federació, que repartia cinc invitacions per cada federat i dues invitacions per cada soci del Sabadell o el Barça que les demanés, ha generat controvèrsia sobretot pels socis que no han pogut obtenir entrada. Fins al dia d'ahir, la federació havia repartit totes les entrades disponibles i estava en espera que alguns federats que no hi poguessin anar tornessin les entrades per poder-les redistribuir entre els socis arlequinats.

PALMARÈS

8
copes Catalunya
té el Barça en el seu palmarès, l'última aconseguida en la temporada 2013/14.

PALMARÈS

0
copes Catalunya
té el Sabadell en el seu palmarès.

15.000 euros de premi per al guanyador

No és només el motiu esportiu ni el de palmarès, la Federació Catalana de Futbol ofereix un motiu econòmic per al guanyador de la Copa Catalunya. 15.000 euros s'endurà l'equip que guanyi la final d'avui mentre que el subcampió s'endurà 5.000 euros. La temporada passada va ser l'Europa qui va guanyar el premi mentre que el Girona es va quedar a les portes en la final disputada al Nou Sardenya.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)