2a divisió FEF

La primera per al Sabadell

Els arlequinats estrenen el seu palmarès amb la primera copa Catalunya de la seva història imposant-se al Barça B

Els arlequinats aguanten els minuts inicials de joc de possessió del rival, mentre que els blaugrana, amb molts lesionats, no apareixen en una segona meitat amb un bagatge ofensiu minso

El Sabadell va estrenar el seu palmarès amb la primera copa Catalunya de la seva història. El conjunt arlequinat va superar el Barça B en una final on el filial blaugrana va quedar massa afectat per totes les baixes inicials (va esgotar tres canvis abans del primer temps) i un segon temps demolidor. Els de Miguel Álvarez –el tècnic aconsegueix el seu tercer títol català– van colpejar només començar el segon temps i van aguantar sense rebre ocasions fins que al temps d'afegit, Forgas va sentenciar. Sandro, el millor jugador del partit, va guiar als seus amb una actuació sublim malgrat que juntament amb Adri Díaz també va acabar lesionat. El bagatge intersetmanal per als dos equips va deixar cinc substitucions per lesió entre els dos equips.

El Barça va sortir amb un onze prou ofensiu, amb Cámara d'interior i tres atacants més, però li va servir de ben poc perquè va esgotar dos canvis per lesió abans dels primers vint minuts, i abans del descans va efectuar el tercer dels sis que permet el reglament. Tot plegat va destarotar el bon inici dels blaugrana, que van tenir el control de la possessió i van fer que els arlequinats s'haguessin de replegar però sense ocasions. Aquestes van venir del costat local amb una centrada que no va anar enlloc de Manel Martínez des de la línia de fons (3') i dos xuts de Marc Fernández que van marxar fora massa desviats. La feblesa blaugrana al darrere concedia aquestes ocasions que el Sabadell va desaprofitar, si bé Fali va evitar-ne algunes més arribant a totes les cobertures davant les desmarcades de Manel Martínez, desactivat pel central blaugrana. Al Barça B li va costar tenir ocasions, i totes van arribar per accions de Mújica: la més clara enviant a fora una centrada de Perea des de l'esquerra poc després que Tienda dubtés en una centrada també des de la banda esquerra de l'atac blaugrana.

A partir de la primera mitja hora de joc, el Barça encara es va trobar més perdut i el partit es va trencar al mig del camp. Les anades i vingudes van provocar que tots dos equips tinguessin sengles oportunitats per avançar-se tot i que el gol no va arribar: Manel Martínez va desaprofitar una passada a l'espai perquè va dubtar entre xutar o driblar quan li va caure la pilota a l'esquerra, i Chamorro sí que va definir al fons de la xarxa amb confiança però partint en fora de joc clissat pel jutge de línia. Abans d'acabar el primer temps encara va haver temps perquè el Sabadell pengés un parell de pilotes en faltes laterals però sense cap més conseqüència.

Gol i poc més

El segon temps va quedar marcat pel gol del Sabadell que va arribar només cinc minuts després de començar la represa. Sandro es va coronar iniciant una jugada amb molta classe, servint-la a Manel Martínez a la banda i executant la diana des de la frontal de l'àrea en un xut amb l'esquerra, sol sense marcatge. El partit de l'italià va ser superb en atac ja que es va trobar molt còmode jugant entre línies i conservant la pilota malgrat que els arlequinats, en alguns moments, el van trobar a faltar per sortir amb més claredat des del darrere.

A partir del gol, el Barça no va tenir més remei que abocar-se a l'atac malgrat que l'equip es va trobar molt perdut en tot moment. Samper no va aconseguir connectar amb la zona atacant i superar el col·lapse que produïen en la zona ampla Adri Díaz i Yeray i malgrat que Gerard ho va intentar amb canvis ofensius (fins i tot va fer debutar el brasiler Robert Gonçalves) l'equip no va generar res de res. Evidentment, el Sabadell va esperar al contraatac i Miguel Álvarez es va reservar les seves armes donant entrada a jugadors veloços com ara Agus Medina, Eloy Gila i Bruno per aprofitar cavalcades al darrere de la defensa blaugrana. I va ser en aquestes que els arlequinats es van apropar al gol, tot i que sense rematades clares, com ara una de Bruno Vinicius que va acabar a córner.

En els últims minuts els blaugrana van fer massa evident el seu col·lapse i ni amb les presses ni amb la tensió es van apropar a Sergi Tienda. Fins i tot hi va haver moments per a la tensió, amb diverses actuacions discutides per la banqueta blaugrana que va acabar amb un intercanvi d'opinions entre les dues banquetes. Tot plegat, va acabar amb la Nova Creu Alta entregada sobretot quan el Sabadell va reblar el clau i va segellar la consecució de la copa Catalunya amb una diana de Forgas a assistència de Bruno Vinicius que, superant Gumbau, va donar el gol mig fet al davanter vilafranquí.


BARÇA B: Ortolá; Godswill (Palencia, 76'), Fali (Robert, 59'), Gumbau, Moi Delgado (Carbonell, 58'); Samper, Kaptoum, Cámara (Ros, 20'); Perea (Quinti, 43'), Mújica i Romera (Chamorro, 15').


SABADELL: Tienda; Pastells (Forgas, 86'), Agustín, Alcañiz, Valentín; Yeray, Adri Díaz (Pol Moreno, 79'), Sandro (Eloy Gila, 60'); Pirulo (Bruno, 60'), Marc Fernández (Batanero, 74') i Manel Martínez (Agus Medina, 60').

LESIONS VISITANTS

El Barça B va esgotar tres dels sis canvis abans de la primera meitat per lesió
GOLS: 1-0 (50') Sandro. 2-0 (92') Forgas. ÀRBITRE: Rebollo López. T.G.: als locals Alcañiz; als visitants Ros, Fali, Palencia, Kaptoum, Mújica, Chamorro i Samper. T.V.: Cap. PÚBLIC: 6.870 espectadors al municipal de la Nova Creu Alta, a Sabadell.

LESIONS LOCALS

Sandro i Adri Díaz, els millors ahir, també van acabar amb problemes físics

DOMINI INICIAL

El Barça va tenir la pilota però les ocasions van arribar de part arlequinada

CONFUSIÓ

Les baixes van provocar que el Barça B desconnectés del partit
Sandro va estrenar el marcador culminant una gran jugada
Els arlequinats van sentenciar buscant espais a l'esquena de la defensa blaugrana
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)