2a divisió FEF

Esteve atia l'incendi

2a divisió B. El president del Lleida respon amb molta contundència al malestar expressat per Idiakez: “‘Ell que es dediqui a entrenar i a guanyar”

El Lleida Esportiu viu instal·lat en la dicotomia. Esportivament, tot són flors i violes. L'equip convenç, no rep gols, de tant en tant s'exhibeix, i està en plena batalla pel play-off. Al vestidor hi ha comunió. “Aquest grup és collonut”, repeteixen un cop rere l'altre els futbolistes. Ara bé, institucionalment la història canvia. Hi ha un incendi. Els jugadors fa tres mesos que no cobren, no es posen d'acord amb el club per redistribuir el deute, i hi ha una guerra oberta entre la directiva i l'entrenador.

I si hi ha foc, ahir el president Albert Esteve va regar-lo amb benzina. “De desagraïts, l'infern n'és ple”, va dir, utilitzant una expressió castellana, en referència al tècnic Imanol Idiakez, que divendres va denunciar que la situació era insostenible i que no hi havia relació entre la directiva i els jugadors.

L'argumentari del màxim dirigent se sustenta en el fet que si no va fer fora l'entrador quan l'afició ho va demanar, en el final de la lliga passada a Cornellà i a l'octubre, ara ell ha de col·laborar. “El club va decidir donar continuïtat a l'Imanol en moments difícils per a ell. Ara qui viu un moment complicat és el club, i ell hi ha d'estar”, va dir Esteve, que es mostra desafiant després de les declaracions que Idiakez va fer divendres passat i no garanteix la seva continuïtat fins a final de temporada: “Qui coneix el món del futbol sap que els entrenadors depenen dels resultats, així que el que ha de fer és dedicar-se a entrenar i a guanyar.”

Situació encallada

En la compareixença que Albert Esteve va fer ahir, es va parlar també de la situació actual d'impagaments que viu la plantilla. El màxim dirigent del club blau va ser clar i català: “Hem d'arribar a un acord amb els jugadors, si no, no pagarem, perquè no podem.” En aquest aspecte, el president, que va dir que alguns futbolistes ja havien firmat el document de distribució del deute, s'escuda en el fet que, per pagar, “cal saber quin és el full de ruta”.

Els jugadors, per la seva banda, van reunir-se ahir a la capital del Segrià amb assessors de l'AFE per conèixer quin tipus de solucions poden trobar –tenen accés a les línies de crèdit amb condicions especials que ofereix el sindicat– i per plantejar la línia d'actuació envers el club. El Lleida, per la seva banda, es desplaçarà la setmana que ve a Madrid per parlar amb l'AFE. La situació, sigui com sigui, està lluny de solucionar-se.

LA XIFRA

3
mensualitats
deu el Lleida Esportiu a la majoria de jugadors. Hi ha casos en què el deute és encara més gran

LES FRASES D'ALBERT ESTEVE

El club va donar continuïtat a l'Imanol en els moments difícils. Ara qui viu un moment complicat és el club, i ell hi ha d'estar
Qui coneix el món del futbol sap que els tècnics depenen dels resultats. El que ha de fer [Idiakez] és dedicar-se a entrenar i a guanyar
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.