Territorial

Tres punts més per somiar

1a catalana. La Jonquera va tallar la ratxa de dues derrotes seguides amb un treballat triomf contra un rival directe, l'Horta, que deixa els d'Axel Vizuete a tocar de les dues primeres posicions

La Jonquera està entestada a donar guerra fins al final en la part alta de la taula. El conjunt dirigit per Axel Vizuete arribava al duel contra l'Horta disposat a trencar una mala sèrie de dues derrotes consecutives i ho va aconseguir amb un triomf per la mínima que el va situar tercer classificat, amb 46 punts, els mateixos que té el Vilassar (segon i en plaça de promoció d'ascens) i amb només un menys que el líder, el Manresa. La Jonquera va dominar la primera part de l'enfrontament, però les arribades dels fronterers no es van traduir en gols, bé per la falta d'efectivitat o bé per la inspiració del porter Buetas. L'Horta va oferir ben poca cosa en el primer temps, i només Manel ho va provar amb un xut tímid que no va inquietar la defensa local. En la segona meitat, les forces es van igualar, i el conjunt dirigit per Xavi Molist va fer un pas endavant. Però quan millor estaven els visitants va ser la Jonquera l'equip que es va avançar després que el jove Pep Vergara, que ahir va jugar el seu primer partit com a titular, provoqués un penal que va transformar sense problemes Gerard Muñoz (70'). Encara quedaven vint minuts de patiment, però els blanc-i-verds van resistir fins al final tot i la insistència visitant per aconseguir l'empat. L'Horta va tenir l'ocasió en el temps afegit, amb una rematada de Roni que va aturar providencialment el porter Toni Montero, i els tres punts es van quedar finalment a casa. Amb el triomf, la Jonquera continua més que viva en la lluita per ascendir de categoria quan només queden set partits per al final del campionat. Els d'Axel Vizuete tenen l'avantatge que jugaran quatre d'aquests set enfrontaments davant la seva afició i tres a camp contrari. El diumenge vinent, la Jonquera tornarà a jugar com a local i rebrà la visita del Sants (a les 17 h).
LA JONQUERA (1): Toni, Alforcea, Bena, Tidiane, Henry (Bassols, 86'), Gerard Muñoz (Joel, 77'), Vergara, Fran Pérez (Chacón, 82'), Gasca (Anderson, 86'), Pau i Ivan Ruiz. HORTA (0): Buetas, Muela (Torrent, 54'), Cañadilla, Juan (Canelada, 57'), Merino (Amador, 54'), Carrique (Ramírez, 57'), Genís, Esteve, Manel, Lorente (Roni, 81') i Barry. GOLS: 1-0 (70') Gerard Muñoz, de penal. ÀRBITRE: Sergi Jacas, T.G.: als locals Bena i Fran Pérez i als visitants Esteve i Genís.T.V.: cap.