Girona

La fiabilitat ben acompanyada

El Girona torna a ser l'equip amb més punts com a visitant, amb la diferència respecte als primers mesos que a casa s'ha espavilat

L'equip ha guanyat quatre dels sis últims partits que ha jugat lluny de Montilivi

A camp contrari, queden visites exigents, especialment les dues en només vuit dies que arribaran tot just després del Girona-Tenerife de diumenge a Montilivi. El calendari ha volgut que el conjunt gironí s'enfronti de manera consecutiva a dos rivals de la zona alta, el Còrdova i l'Elx. Però el que podria semblar una muntanya és tot un aval per al Girona, que s'ha convertit en tot un especialista a jugar a camp contrari des de l'arribada de Pablo Machín. El 0-3 de dissabte al camp de l'Albacete és una confirmació més que el Girona va per totes i que la fiabilitat exhibida com a visitant és un dels seus punts més forts.

El conjunt blanc-i-vermell va celebrar al Carlos Belmonte la setena victòria del curs lluny de Montilivi. L'equip ja va començar en forma com a visitant –dues victòries en les tres primeres visites–, però tenia el drama a casa. Amb el tercer triomf com a visitant, al camp de l'Osasuna (0-1, l'1 de novembre), els gironins van viure l'estranya sensació de ser el millor visitant i el pitjor local. La diferència és que l'equip s'ha anat espavilant davant de la seva afició, que no l'ha vist perdre en tot el 2016 (cinc victòries i quatre empats). La millora com a local i la confirmació de la fortalesa a fora formen la millor combinació per a l'optimisme d'un equip que s'ha anat guanyant el dret d'aspirar a tot.

La primera visita de la segona volta va acabar amb empat, al camp del Numància, gràcies a un gol a última hora de Dejan Lekic. Dels següents sis partits com a visitant, el conjunt de Machín n'ha guanyat quatre, contra l'Osca (0-1), el Llagostera (0-1), el Saragossa (0-3) i l'Albacete (3-0). L'equip va perdre a Almeria per la mínima i amb molt d'infortuni –l'única derrota de les quinze últimes jornades– i va empatar a Lugo (1-1). Amb 26 punts de 51 possibles, el Girona presenta els millors números com a visitant. L'Alavés i el Còrdova han aconseguit els mateixos punts (també en 17 partits), però tenen pitjor diferència de gols. El Girona ha marcat 18 gols i n'ha rebut 12 a fora (+6) i només hi ha un altre equip en tota la categoria amb una diferència positiva (el Còrdova, +1).

MÉS EQUILIBRAT

Fa cinc mesos, l'equip era el millor a fora, però també el pitjor com a local

PER A L'OPTIMISME

La solvència a fora és un bon aval per a dues visites en vuit dies a Còrdova i Elx

COM A VISITANT

Ha fet 26 punts, com l'Alavés i el Còrdova, i té la millor diferència de gols
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)