Girona

Carles Mas, trencat

Lesió greu. El central banyolí estarà entre sis i vuit mesos de baixa per culpa d'una ruptura completa del lligament encreuat anterior i del menisc intern del genoll dret

Carles Mas no tornarà a jugar aquesta temporada, i es perdrà la primera part de la pròxima. El defensa del Girona es va retirar abans d'hora de l'entrenament de dimecres amb mala sensació, i una ressonància magnètica va confirmar el pitjor diagnòstic al genoll dret. Mas té una ruptura completa del lligament encreuat anterior, una ruptura del menisc intern i impacte ossi per mecanisme de rotació a la cara interna de fèmur i tíbia, segons el comunicat que va fer públic el Girona.

D'aquí a tres setmanes

Mas trigarà un temps a ser operat. D'entrada, i després de diverses revisions –avui n'hi ha programada una altra a l'hospital Sagrat Cor de Barcelona–, els doctors li aplicaran un pla de treball per desinflamar el compartiment intern del genoll i el lligament lateral intern durant tres setmanes. Passat aquest termini, se li farà la cirurgia. El període aproximat de recuperació i fisioteràpia serà d'entre sis i vuit mesos. “És una mala notícia. Ja ho intuíem per com va anar la lesió, perquè va notar el trencament, i la ressonància ho va confirmar”, va comentar el director esportiu, Quique Cárcel. “Hem parlat amb ell i li volem donar ànims i tot el suport perquè es recuperi com més aviat millor”, va afegir. Mas, que va ser operat del menisc intern del mateix genoll el juliol passat –el club li havia proposat marxar cedit, però es va acabar quedant–, té contracte amb el Girona fins al juny del 2017.

Quatre centrals

La greu lesió de Mas deixa Machín amb una alternativa menys al darrere. El banyolí tenia poc protagonisme i havia acumulat 331 minuts en cinc partits de lliga: dos de seguits i sencers, contra el Valladolid i l'Alcorcón (al gener), i tres més de seguits, fins que va ser rellevat en el descans contra el Llagostera. Mas era ara, teòricament, el cinquè central d'un equip que va perdre fa un parell de setmanes Marcelo Djalo. Machín, per tant, queda amb Kiko Olivas, Alcalá, Lejeune –els tres habituals– i Richy. Si fos necessari, també s'hi podria adaptar Pablo Maffeo, que ja va fer part de l'entrenament d'ahir en aquesta posició. La lesió de llarga durada de Mas permetria al Girona fer un fitxatge fora dels terminis habituals del mercat. El club, però, no s'ho planteja.

UNA ACCIÓ PUNTUAL

El defensa, que va ser operat del menisc al juliol, tornarà a mitjan curs 2016/17, amb contracte a Girona

LA PARTICIPACIÓ

Machín queda amb quatre centrals i el club refusa fer un fitxatge, tot i que tindria permís

LLIGAT A MONTILIVI

Va notar el trencament en l'entrenament de dimecres, i la ressonància ho va confirmar

MENYS RECURSOS

5
partits
i 331 minuts ha jugat aquesta temporada en la lliga. Els últims, al camp del Llagostera, substituït en el descans.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)