Penalització accentuada

Molt de càstig. El Girona ha encaixat només quatre gols en les últimes onze jornades, però li han costat dues derrotes i dos empats

El Girona té la segona millor diferència entre els gols marcats i els encaixats (+14, superat pel líder, Leganés, amb +22) gràcies a la solidesa defensiva. Sense haver perdut mai per més d'un gol de diferència, les golejades contra la Ponferradina (4-0), a Saragossa (0-3) i a Albacete (0-3) han contribuït a ampliar la diferència de gols. Tot i això, els pocs gols que està encaixant els últims mesos l'estan penalitzant de manera notable, molt més que a la majoria d'equips. El conjunt de Pablo Machín acumula només quatre gols encaixats en les últimes jornades, però li han fet molt de mal, ja que s'han traduït en dues victòries per la mínima i dos empats. I en els quatre casos, el conjunt gironí ha estat incapaç de reaccionar al gol en contra i marcar-ne un, ja fos per empatar o guanyar.

La primera acceleració forta del Girona el 2016 –vuit jornades sense perdre, amb cinc victòries i tres empats– va quedar tallada a Almeria, on l'equip va encaixar un gol de Quique (16') i no va trobar el camí del gol, per més que es va acostar amb perill a la porteria de Casto. Al cap d'una setmana, Lekic va obrir la llauna contra el Leganés, que arribava a Montilivi com a líder, però Timor va empatar poc després (69'). I els gironins, que tampoc van poder batre Serantes a partir de l'empat, van tornar a acabar amb la sensació d'haver fet molt curt.

Després de dos partits seguits imbatut –golejada a Saragossa i empat sense gols contra l'Osasuna–, va arribar un altre partit en què el Girona es va avançar i no en va fer prou. Va ser a Lugo, on Eloi va marcar el 0-1, però els gironins es van apagar arran de l'empat de Pablo Caballero, encara abans del descans. Després de l'1-1 contra els gallecs, el conjunt de Pablo Machín va encadenar tres jornades més sense encaixar cap gol, en l'única sèrie de tres victòries de tot el curs. Fins que, diumenge passat a Còrdova, Pedro Ríos va batre Isaac Becerra, després de molt de domini però poc verí del Girona, i l'equip no va saber reaccionar en l'últim quart d'hora. El quart gol encaixat en 990 minuts va sortir car al Girona.