Girona

futbol

segona divisió a

Jornada d'alt risc

Els tres equips que el Girona té just per sobre en la classificació (l'Oviedo, l'Osasuna i el Saragossa) tenen partits sobre el paper molt assequibles que podrien agreujar les aspiracions dels de Machín si ensopeguen a Elx

El tècnic evita qualificar de final el duel de demà al Martínez Valero i manté que la clau és arribar amb possibilitats a les tres últimes jornades

Hi ha jornades que semblen fetes a mida per retallar i d'altres en les quals el risc de perdre bous i esquelles és alt. Per al Girona, la d'aquest cap de setmana és, sobre el paper, de les més delicades. Segurament els de Machín signarien amb els ulls tancats acabar-la amb la mateixa diferència que la comencen respecte als tres rivals que tenen al davant: a un punt de l'Oviedo, a dos de l'Osasuna i a quatre del Saragossa.

No serà fàcil. Els de Machín tenen un duel de molta complexitat a Elx –un rival directe i un camp on no han guanyat en cap de les cinc visites que hi han fet a segona A– i els equips als quals persegueix tenen enfrontaments sobre el paper del tot assequibles: l'Oviedo rep la visita d'un Mirandés que ho té tot fet; mig Pamplona donarà suport a l'Osasuna al camp del cuer des de les graderies de San Mamés; i també hi haurà caravana d'aficionats del Saragossa a Sòria (150 quilòmetres separen les dues ciutats) per enfrontar-se a un Numància que està virtualment salvat i també virtualment descartat de la lluita per les sis primeres places.

Tot el que no sigui sumar tres punts per a l'Oviedo, l'Osasuna i el Saragossa haurà de considerar-se una gran sorpresa. Machín, però, va evitar qualificar de final el duel de demà a Elx. “Ni guanyant ni perdent, res no serà decisiu. Fa temps que penso que la clau és arribar a les tres últimes jornades amb possibilitats”, va comentar el tècnic, que va assegurar que no ha fet cap càlcul amb el calendari a la mà: “En l'única cosa que penso és en el partit immediat. Voler fer dues passes sense haver fet la primera no serveix de res. La nostra realitat és el partit a partit”, va reblar.

L'ascens directe

La derrota a Còrdova va deixar el Girona amb ben poques possibilitats de lluitar per una segona plaça que abans de començar la passada jornada només estava a quatre punts i que ara és a set perquè l'Alavés no va fallar. “No sé si l'ascens directe està descartat, però tampoc l'hem tingut mai excessivament a prop. El més sensat no és pensar en la segona plaça, sinó en l'últim lloc de play-off”, va afegir-hi Machín, conscient que en tota la lliga el Girona no ha posat ni una sola vegada els peus entre els sis primers classificats quan ja s'han disputat 37 jornades de lliga. A diferència de la passada, en què un empat a Còrdova li garantia un lloc en zona de fase d'ascens, ara mateix un triomf a Elx no li assegura avançar cap dels rivals que té a l'abast (l'Oviedo i l'Osasuna).

El perill afegit

El millor dels escenaris situaria el Girona cinquè, però també hi ha la combinació fatal que el podria deixar desè i a més d'una victòria (quatre punts) del sisè. Una derrota a Elx amanida amb els triomfs de l'Osasuna i de l'Oviedo i tan sols amb empats del Còrdova (juga a Llagostera) i de l'Alcorcón (rep l'Alavés) deixaria els de Machín en una situació compromesa i poc marge per a la reacció quan només quedarien 12 punts per posar-se en joc. Els gironins, a més, perdrien el goal average respecte als il·licitans, que van guanyar 0-1 a Montilivi com ja tenen perdut el del Còrdova. La jornada també presenta un Nàstic-Leganés que pot comprimir la lluita per l'ascens directe.

LES REACCIONS

Si ens hem oblidat de l'ascens directe? Tampoc l'hem tingut mai excessivament a prop. El més sensat és pensar en l'últim lloc del ‘play-off'
La nostra realitat és el partit a partit. No es pot pensar a fer dues passes si no has fet la primera
Pablo Machín
ENTRENADOR DEL GIRONA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)