Girona

futbol

segona divisió

Buscant els 30 dies perfectes

Descartat virtualment l'ascens directe, l'única via que li queda al Girona per pujar a primera és excel·lir en la recta final de lliga i també en el ‘play-off'

L'exigència física i mental per la tercera plaça d'ascens serà màxima, ja que arribar a l'eliminatòria decisiva implica jugar vuit partits al límit en un mes

L'equip que pugi a primera divisió via fase d'ascens té al davant un mes frenètic, sense temps ni per agafar aire. I amb un afegit que encara farà la gesta més complicada: necessitarà gairebé la perfecció. El Girona està entre els candidats, però encara té menys marge de seguretat que altres rivals que ja estan dins les sis primeres places, alguns dels quals encara es poden permetre una mínima relliscada. Els de Pablo Machín, no. Després del poc botí obtingut a Còrdova i Elx, ha d'assolir pel cap baix tres victòries en els quatre últims partits (Mallorca i Alcorcón a Montilivi, i Valladolid i Ponferradina a fora), però també ha d'arribar amb forces al play-off d'ascens per afrontar amb èxit dues eliminatòries de màxima dificultat en només deu dies.

Si cada partit té una exigència màxima, el calendari ho complica tot una mica més. Entre el duel de dissabte contra el Mallorca (21 de maig) i l'hipotètic partit de tornada de l'eliminatòria decisiva per l'ascens (18 o 19 de juny) només hi ha un mes. Seran vuit partits en 29 o 30 dies. Un ritme al qual només estan acostumats els equips de primera que juguen competició europea.

Dos dies i un viatge

La pujada comença ben aviat. El Girona rebrà dissabte el Mallorca i dimarts jugarà a Valladolid. Entre partit i partit només hi ha dos dies sense competir: el diumenge, que serà el típic entrenament de recuperació per als que hagin jugat el dia abans i el dilluns, que serà quan l'expedició es traslladarà –viatjarà en avió– cap a Pucela. El que es fa curt per un costat, però, s'allargarà per l'altre: Entre el Valladolid-Girona i el Girona-Alcorcón (diumenge 29) ja hi ha quatre dies de recuperació. Els gironins, juntament amb el Leganés, l'Alavés, l'Elx, l'Alcorcón i el Còrdova, juguen aquest dissabte i tindran un dia més de recuperació que el Nàstic, el Saragossa, l'Oviedo, l'Osasuna i el Còrdova, que afrontaran tres partits de diumenge a diumenge. Fa tota la pinta que els 9 punts que es posaran en joc entre el 21 i el 29 de març seran determinants. En aquest punt, l'amplitud de banqueta pot tenir un paper cabdal. El Girona hi arriba amb alternatives en totes les línies i jugadors prou frescos perquè si Machín opta per les rotacions l'equip pugui mantenir un to físic alt.

MOLT ATAPEÏT

La setmana que ve serà de dos partits, i la fase d'ascens es ventilarà en poc més de deu dies

ROTACIONS

Tots els equips arriben al tram final amb les forces justes, i el fons d'armari pot ser un factor clau
Dies de descans dels candidats entre les jornades 39 (21 i 22 de març) i 40 (24, 25 i 26 març):
Leganés
4 Alavés
3 Nàstic
2 Saragossa
3 Oviedo
3 Osasuna
2 Elx
2 Girona
2 Alcorcón
2 Còrdova
3
Dies de descans dels candidats entre les jornades 40 (24, 25 i 26 de març) i 41 (29 de març):
Leganés
2 Alavés
3 Nàstic
3 Saragossa
2 Oviedo
2 Osasuna
3 Elx
4 Girona
4 Alcorcón
4 Còrdova
3
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)