3a divisió FEF

El Prat recupera el bronze

Fase d'ascens a 2a B. El conjunt potablava torna a la tercera categoria estatal dos anys després de descendir gràcies a una eliminatòria rodona: golejant a casa i sabent patir a fora

El conjunt potablava va certificar l'ascens a segona divisió B tot i perdre per la mínima a les instal·lacions esportives de Tajonar, gràcies al 3-1 que va aconseguir fa una setmana al municipal Sagnier. Els homes de Pedro Dólera van jugar de manera intel·ligent, sense córrer riscos, i en els últims vint minuts van saber patir en el tram final, després del gol pamplonès. En la primera meitat, l'Osasuna B va ser superior, sobretot en possessió de pilota i intenció ofensiva, però el Prat va trobar la manera d'aigualir el domini local i Jordi Sánchez podria haver tancat l'eliminatòria en un xut des de l'interior de l'àrea que Álvaro va rebutjar a córner en una gran intervenció (14'). Just abans del descans, va ser el porter potablava, Toni Texeira, el que va haver de lluir-se per aturar un xut potent de Miguel Díaz i evitar així que l'Osasuna B arribés amb avantatge al descans (45'). La segona meitat va tenir una tònica semblant a la de la primera, tot i que va ser més travada. Gairebé en la primera ocasió (72'), Miguel Díaz va marcar de cap el gol navarrès en una falta lateral servida per Arana i Tajonar es va encendre per animar els jugadors locals a capgirar l'eliminatòria (1-0). Malgrat la delicadesa del moment, el Prat va saber patir en la recta final i fins i tot podria haver esvaït tots els dubtes en algun contracop, però va fallar en els metres finals. Finalment, l'Osasuna B no va ser capaç de generar cap oportunitat clara de perill en els darrers instants i el conjunt potablava va poder celebrar l'ascens a segona divisió B amb els més de quatre-cents aficionats que es van desplaçar a Navarra amb l'equip.

OSASUNA B1 (1)
PRAT0 (3)

OSASUNA PROMESAS: Álvaro; Julen, Steven, Galarza, Irigoyen (Arana, 65'); Imanol García, Morillas, Miguel Díaz; Borja (Naceur, 53'), Barja i Javi Martínez (Jaime, 53'). PRAT: Toni Texeira; Albarrán, Aitor Lario, Rovira, Fede; Putxi, Jaime (Ion Vázquez, 62'), Javi Lara; Nacho del Moral (Sacha, 91'), Ignacio i Jordi Sánchez (Elhadji, 59'). GOLS: 1-0 (72') Miguel Díaz. ÀRBITRE: Hermosilla Alaña (La Rioja). T.G.: als locals Imanol García i Morillas, i els visitants Albarrán, Putxi, Jaime i Nacho del Moral. PÚBLIC: unes 2.000 persones a les instal·lacions esportives de Tajonar.
No sóc del tot conscient del que hem aconseguit. Ens ha costat moltíssim però l'equip ha fet una gran feina al llarg del curs
Sabíem que a Tajonar tocaria patir, però en el global de l'eliminatòria hem estat superiors
Pedro Dólera
entrenador del prat

El Santfeliuenc salva la categoria

Els descensos de la Pobla i l'Olot arrossegaven un seguit d'equips en les categories posteriors del futbol català. Amb l'ascens del Prat, ahir el Santfeliuenc va salvar la categoria a tercera divisió, igual que el Girona B, que es manté a primera catalana. Si el Gavà o l'Europa aconsegueixen l'ascens, se salvarà el Granollers a tercera i el Terrassa, a 1a catalana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)