Les sèries, sense penals

Ls eliminatòries de la fase d'ascens a primera tenen alguna peculiaritat que la diferencien fins i tot de la majoria de sistemes de competició que es resolen en enfrontaments entre dos equips. Com en la majoria d'eliminatòries, es té en compte el valor doble dels gols a camp contrari, circumstància que va castigar el Girona fa un any, en quedar eliminat per l'1-4 del Saragossa a Montilivi, després del 0-3 a La Romareda. En els play-off cap a primera, també hi ha pròrroga, si s'ha produït el mateix resultat en el partit d'anada que en la tornada. En canvi, si el marcador no s'altera en els 30 minuts de temps extra, l'eliminatòria no es resol en una tanda de penals, sinó que el sistema premia el millor classificat en la lliga. En aquest cas, el Girona (quart) superaria el Còrdova i accediria a la final. El Nàstic, per exemple, pujaria a primera divisió si empatés els quatre partits amb el mateix resultat.

En la fase d'ascens, es posa a zero el comptador de les targetes grogues (Lejeune, això sí, serà baixa perquè va veure a Ponferrada la quinzena groga). A partir de dijous, només serà castigat per acumulació de grogues qui en vegi tres, una en cadascun dels tres primers partits, fet que li faria perdre's la tornada de l'eliminatòria definitiva.

EN EL ‘PLAY-OFF'

Hi ha pròrroga, però si no desfà l'empat el Girona guanyarà com a millor classificat