Territorial

Amb la mateixa pedra

1a catalana. Un any i mig després dels insults del tècnic, Albert Santanera, cap a un àrbitre, el Manlleu ha acomiadat el seu porter, Iván González, per una agressió a un altre col·legiat

La junta directiva del Manlleu es va reunir ahir al vespre de manera excepcional per prescindir dels serveis del seu porter, Iván González, després d’una agressió a l’àrbitre del partit contra el Sant Cugat de diumenge passat. El sentinella, a qui el col·legiat va anul·lar un gol il·legal quan havia pujat a rematar per intentar empatar el xoc, va etzibar una puntada de peu al jutge. Ho va fer segons després d’anul·lar-li el gol i expulsar-lo per doble groga per les protestes derivades. Tot plegat, un any i mig després que el Manlleu es veiés immers en una situació similar quan el seu tècnic, Albert Santanera, va insultar greument els àrbitres en la roda de premsa posterior.

De res han servit les disculpes que el jugador va demanar a l’àrbitre en acabar l’enfrontament. El club no ha volgut esperar a la resolució de la Federació Catalana de Futbol, que serà exemplar. Segons fonts federatives, l’ens, immers des de fa set temporades en una campanya contra la violència en el futbol, castigarà durament el jugador. Aquesta resolució, competència de l’ens federatiu català, serà pública a mitjan setmana. La sanció serà severa ja que Gerard Creus Soler, de la delegació de Lleida, va fer constar l’agressió en l’acta. “Hem de deixar clar que això és un fet aïllat que no representa el nostre club”, explicava Eduard Marginet, president del Manlleu, abans de la reunió amb la seva junta directiva que va començar a les 20 h i va acabar pels volts de les 22.30 h, quan el club va fer públic el comunicat de la baixa federativa d’Iván González. De fet, el màxim mandatari era partidari de l’expulsió del porter però no va prendre una decisió ferma i definitiva fins que no la va consensuar amb els companys de la junta directiva.

Una altra vegada

Al Manlleu el preocupa la reincidència amb què s’ha trobat amb fets d’aquests tipus darrerament. A l’octubre passat, l’entrenador Albert Santanera va insultar greument els àrbitres en una roda de premsa i l’entitat, enmig d’un debat intern amb molta pressió externa perquè els fets van saltar als mitjans estatals, va decidir no acomiadar-lo i apartar-lo de les funcions del primer equip durant cinc mesos. Passat aquell temps, Santanera es va reincorporar com a entrenador malgrat no tenir la llicència en regla i aquesta temporada torna a portar l’equip que ara mateix és dotzè al grup 1 de primera catalana a tres punts de la zona de descens. “És una vergonya que haguem de córrer com si fóssim lladres cap al nostre vestidor. La victòria m’és igual, però la manera com hem hagut de sortir del camp és una vergonya”, va dir l’entrenador del Sant Cugat, després de l’enfrontament que va acabar amb victòria per al conjunt vallesà, tot i els greus incidents que es van produir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)