Girona

Un enemic recognoscible

El Girona afronta una final a El Molinón amb l’objectiu prioritari d’assegurar l’accés al ‘play-off’ d’ascens

Abelardo es torna a creuar en el camí dels gironins

Flaire de final. Si bé és cert que encara quedaran dos partits de lliga per disputar-se, el duel que el Girona afrontarà diumenge (a les 16 h) a El Molinón adquireix una importància crucial per als dos equips. Després de la derrota a Montilivi contra el Tenerife, els gironins han vist retallat fins a un sol punt el marge respecte al setè classificat, una Ponferradina que ha sumat els últims dotze punts en joc, mentre que per als asturians el descens a primera FEF és més a prop que mai després del 9 de 9 de la Real B i l’angoixa és creixent. Els dos equips es veuen en una situació molt diferent en relació amb la lluita que van tenir el curs 2014/15, quan van mantenir un frec a frec per assolir l’ascens directe que va caure del bàndol dels de Gijón, dirigits, com en l’actualitat, també per Abelardo. Una diana del Lugo a Montilivi en el temps afegit de l’última jornada va fer esclatar d’alegria els asturians, que s’han convertit en enemics dels gironins des d’aquella campanya. Així com el Pitu Abelardo, que s’ha enfrontat altres vegades al conjunt blanc-i-vermell dirigint l’Alavés.

Un sol triomf en la lliga

De les vuit vegades que s’ha enfrontat al tècnic asturià, el Girona només ha guanyat en dos partits, un en el primer curs a primera dels gironins, i l’altre en l’eliminatòria dels setzens de copa de la temporada 2018/19. Amb l’Sporting, a segona A, els dos duels d’aquell curs fratricida es van saldar amb empat (1-1 a El Molinón i 0-0 a l’estadi de Montilivi).

Ja a primera amb l’Alavés, Abelardo va iniciar la seva aventura d’èxit amb el conjunt vitorià amb un triomf èpic al camp del Girona en el seu primer matx. Els bascos perdien 2-0 en el minut 70 però un hat-trick d’Ibai Gómez va establir el 2-3 definitiu, que va deixar amb un pam de nas els de Pablo Machín i eufòric l’entrenador de Gijón. En la tornada, els gironins van guanyar per 1-2 i el curs següent, entre la lliga i la copa, els dos equips es van veure les cares fins a quatre vegades, amb una victòria del Girona, dos empats i un triomf de l’Alavés en el partit que ha estat el darrer del conjunt blanc-i-vermell en la màxima categoria i que va servir per tancar el campionat 2018/19. Des de llavors, Abelardo, sempre dirigint equips a primera, i el Girona, sempre a segona, no s’han vist les cares.

EN EL RECORD

L’Sporting va pispar l’ascens directe al Girona en l’últim sospir del curs 2014/15

A LA CORDA FLUIXA

Abelardo ha sortit al rescat del club de la seva vida per evitar el descens a primera FEF

DUES VICTÒRIES

Els gironins han vençut dos cops un equip d’Abelardo, un a primera i l’altre en la copa

CONTRA ABELARDO

Sporting-Girona 1-1
Curs 2014/15 (2a A)
Girona-Sporting 0-0
Curs 2014/15 (2a A)
Girona-Alavés 2-3
Curs 2017/18 (1a)
Girona-Alavés 1-2
Curs 2017/18 (1a)
Alavés-Girona 2-2
Curs 2018/19 (copa)
Girona-Alavés 2-1
Curs 2018/19 (copa)
Girona-Alavés 1-1
Curs 2018/19 (1a)
Alavés-Girona 2-1
Curs 2018/19 (1a)
TOTAL: 2 victòries del Girona / 4 empats / 2 victòries d’Abelardo
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)