Girona

Una pedra a la sabata

L’Eibar ha guanyat els últims sis partits que ha jugat contra el Girona a primera (4) i a segona (2)

Els gironins s’enfrontaran en les semifinals del ‘play-off’ a l’equip amb el límit salarial més alt de la lliga

Una vegada digerida la classificació per al tercer play-off consecutiu celebrada al vell mig de la gespa d’El Plantío, i ja amb el cap més fred, sabedors que enfrontar-se amb l’Eibar serà duríssim, el Girona va reviure vells records que li han provocat els enfrontaments amb el conjunt guipuscoà. Tots ells negatius. I és que el conjunt gironí encadena sis derrotes contra l’Eibar en els últims precedents disputats a primera (4) i segona A (2). L’equip basc ha pres la mida als blanc-i-vermells, que no el poden superar des de la temporada 2013/14, quan gràcies a tres penes màximes favorables van assaltar Ipurua (0-3) per sumar tres punts d’or en una temporada que va acabar frenètica i no apta per a cardíacs en la lluita per no baixar a segona B –l’arribada de Machín en el tram final va ser clau per assegurar la permanència i canviar la història recent del club.

Maldecaps

L’Eibar s’ha convertit en un autèntic malson per al Girona en les últimes temporades. Els guipuscoans van superar els gironins en els dos primers duels a primera amb golejades àmplies, per 4-1 i 1-4. L’equip de Pablo Machín no va poder donar resposta a un bloc al qual José Luis Mendilibar imposava el seu estil, sobretot jugant com a local, però el cert és que a Montilivi també van passar per sobre d’un equip gironí ja amb la permanència al sac. El curs següent, el 2018/19, els bascos van superar el Girona d’Eusebio Sacristán a domicili aixecant un 2-1 (2-3) i 3-0 en 57 minuts inapel·lables a l’estadi d’Ipurua.

Aquesta campanya tots dos equips s’han tornat a trobar, i l’Eibar de nou ha guanyat els dos duels (4-2 i 0-1), per afegir a una sèrie que fa por i que el Girona intentarà trencar en les semifinals del play-off d’ascens: “A Montilivi tenim millors sensacions, però hem de jugar amb cap, contra un rival que domina diverses facetes, com ara la destrucció o el joc aeri, entre d’altres. Hem de saber jugar l’eliminatòria i aprofitar el moment que està passant a l’Eibar. Hem de saber que hi ha dos partits, i la nostra afició ens ha d’ajudar a fer el primer pas endavant per tal que tot pugui ser més fàcil”, comentava en una roda de premsa davant dels mitjans Quique Cárcel, el director esportiu del Girona.

Plantilla descomunal

L’Eibar va baixar de primera la temporada passada després de competir-hi durant set anys sense interrupció. Això i el fons de compensació van permetre als blaugrana construir una plantilla molt competitiva amb el límit salarial més elevat de la categoria (30,156 milions d’euros). A part de mantenir jugador importants que van baixar de primera, els guipuscoans van apostar per fitxar futbolistes diferencials a segona A com Stoichkov, ex del Sabadell i autor de 21 dianes, o Fran Sol, Yanis Rahmani, Aketxe, Corpas o el mediàtic Fernando Llorente (només dos gols): “Després del partit contra el Burgos vaig veure els jugadors i el cos tècnic alliberats, i això ho hem d’aprofitar. Hem de ser valents, protagonistes amb la pilota i sempre pensant a marcar, guanyar i guanyar bé. Tenim una gran responsabilitat i volem pujar, però el primer pas és l’Eibar”, explicava Cárcel, que va atendre els mitjans per valorar un nou play-off per al club (el sisè), tot un mèrit i un valor que se li ha de donar: “És molt difícil estar en el play-off en una lluita amb tants equips. Tenim una cosa que els altres no tenen, i és el punt d’experiència, ho hem d’aprofitar-ho.”

Al Girona sempre li ha sortit creu en la lluita per l’ascens per la via de la promoció, un aspecte que no evita comentar el director esportiu: “No diré que la sensació de jugar play-off i no pujar no la tenim, ja que és a dins nostre. Aquesta és una sensació que hem viscut i que hem de saber canalitzar en positiu”, sentenciava un Cárcel il·lusionat però sense por d’afrontar la sèrie.

LES REACCIONS

A Montilivi tenim bones sensacions i hem de jugar amb cap contra un rival que domina diverses facetes, com el joc aeri o la destrucció
Hem de ser valents, protagonistes amb la pilota i sempre pensant a marcar i guanyar bé
Quique Cárcel
Director Esportiu del girona

ELS PRECEDENTS A LALIGA

Curs 2021/22 (2aA)
Eibar-Girona 4-2
Girona-Eibar 0-1
Curs 2018/19 (1a)
Girona-Eibar 2-3
Eibar-Girona 3-0
Curs 2017/18 (1a)
Eibar-Girona 4-1
Girona-Eibar 1-4
Curs 2013/14 (2aA)
Eibar-Girona 0-3
Girona-Eibar 1-1
Curs 2008/09 (2aA)
Girona-Eibar 2-0
Eibar-Girona 2-2

LÍMITS SALARIALS

1. Eibar 30,156 ME
2. Valladolid 29,826 ME
3. Leganés 26,443 ME
4. Osca 19,775 ME
5. Màlaga 12,688 ME
12. Girona 9,359 ME
22. Amorebieta 4,709 ME
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)