Girona

Bany de masses per als herois

El Girona FC i el Bàsquet Girona celebren l’ascens a la màxima categoria en una festa conjunta que fa sortir als carrers tota la ciutat

Desfermats, els jugadors dels equips de futbol i de bàsquet prometen molts més èxits a una afició que es torna a omplir d’orgull gironí

Girona és de primera. I que sigui per molts anys. I és que la felicitat que es respirava ahir a la ciutat de Girona és impagable. La festa pels ascensos a primera divisió del Girona FC i a l’ACB del Bàsquet Girona no va començar fins a la tarda, però l’ambient festiu va ser palpable des de bon matí, ja que la nit anterior també va ser d’allò més llarga per a molts aficionats. Les samarretes vermelles del bàsquet i les blanc-i-vermelles del futbol van inundar els carrers i els somriures de tots els aficionats anaven d’orella a orella.

Rua multitudinària

Tota l’alegria viscuda durant el dia es va transformar en eufòria a la tarda amb l’inici de la rua dels grans protagonistes, els jugadors de tots dos equips. Tal com estava previst, la rua, amb una comitiva liderada per l’autocar descapotable dels jugadors, que anava amb els logotips dels escuts dels dos clubs i del patrocinador Estrella Damm, i seguida per dos autocars més amb els treballadors dels clubs i alguns familiars, va sortir de Montilivi a 2/4 de 7 amb els jugadors de l’equip de futbol. Des de la porta de l’estadi els jugadors ja van tenir el suport d’un bon grapat d’aficionats, que es va anar fent més i més gran durant tot el recorregut. La primera parada va ser a Fontajau, on l’autocar va recollir els jugadors del Bàsquet Girona. A partir de llavors la marea humana es va fer gegant i va recórrer la ciutat en direcció a l’ajuntament, on també ja hi havia milers d’aficionats que havien omplert els voltants de gom a gom. Un cop arribats a la plaça del Vi es va fer la primera festa.

Abans que els jugadors sortissin al balcó de l’ajuntament, l’alcaldessa, Marta Madrenas, va fer la recepció oficial al Girona FC i al Bàsquet Girona, acompanyada del vicealcalde Quim Ayats i el regidor Adam Bertran. Madrenas va entregar un trofeu commemoratiu a tots dos clubs. I després sí, la festa es va traslladar al balcó, fent embogir tots els presents. Marc Gasol, Stuani i Míchel van ser les tres figures més ovacionades en una festa dirigida per Oriol Bernà i Albert Bassas, els locutors de Fontajau i Montilivi, respectivament. No hi va haver gaires parlaments, perquè només van prendre la paraula els presidents, els entrenadors i els capitans d’ambdós equips.

Qui més va entusiasmar els aficionats va ser el tècnic del Girona, Míchel Sánchez, que es va atrevir a pronunciar la paraula Europa pensant ja en la temporada que ve. Marc Gasol no va ser tan ambiciós, però va agrair l’estima que rep de la ciutat. En canvi, el tècnic, Jordi Sargatal, sí que es va atrevir a dir que després de complir el somni de l’ascens encara en volen “molt més”.

Gran final a Montilivi

Un cop la pluja de confeti va posar el final de festa a la plaça del Vi, el Bàsquet Girona va tornar cap a Fontajau i el Girona es va dirigir a Montilivi, on hi havia preparat l’últim acte de la festa de l’ascens obert al públic –després l’equip va continuar la celebració amb un sopar i una llarga nit en una discoteca de la ciutat–. Més de deu mil aficionats van omplir les graderies de l’estadi i es va rendir als seus jugadors. Sobre la gespa van ser més els jugadors que van agafar el micròfon per celebrar l’ascens, tot i que un dels més aplaudits va tornar a ser Míchel, que es va atrevir a repetir la paraula Europa.

Tots els capitans es van dirigir a l’afició, inclòs un Borja García que va emocionar tothom parlant d’Eloi, Granell –tots dos eren a la plaça del Vi–, Pere Pons i Aday. Un altre dels més ovacionats va ser Álex Baena, que va deixar la porta oberta a continuar en el Girona. “Gràcies a tots per aquesta temporada, m’heu fet sentir com a casa. Espero que aquest no sigui el punt final i ens puguem veure aviat”, va dir el murcià, molt ovacionat.

La festa va acabar amb la volta d’honor, un concert de Stay Homas i la invasió de camp quan ja quedava poca gent a Montilivi, que es va sumar a la festa amb els jugadors.

ELS PROTAGONISTES

L’afició s’ho mereix per l’escalf que ens ha donat. Farem un equipàs i gaudirem del nostre Girona
Delfí Geli
president del girona
He tingut la sort de viure tots dos ascensos. És el premi a la perseverança d’un equip que no es rendeix mai
Borja García
Jugador del girona
Girona m’ha robat el cor, sou molt especials i us estimo. Pere, Quique... Europa!
Míchel Sánchez
entrenador del girona
Aquest equip ha lluitat fins al desgast però ho hem aconseguit. Sempre ens aixequem
Cristhian Stuani
capità del girona
Gironins, sou gent collonuda. Compartir aquest moment amb l’afició és especial
Marc Gasol
president i jugador del bàsquet girona
Aquest club ha crescut molt en vuit anys i ha complert el somni, però en volem molt més
Jordi Sargatal
entrenador del bàsquet girona
Com a gironí és increïble. A partir d’avui el 19 de juny hauria de ser festiu a tota la província
Albert Sàbat
capità del bàsquet girona
Gràcies a tots per aquesta temporada. M’heu fet sentir com a casa. Espero que no sigui el punt final i ens veiem aviat
Álex Baena
jugador del girona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)