Girona

Fer-ho per la porta gran

El Girona rep el Real Madrid a Montilivi (19.30 h, Movistar LaLiga) amb l’objectiu de donar la sorpresa i, de retruc, segellar la permanència

Tot i que guanyar la lliga és una utopia, els de Míchel són conscients que el Madrid passa un bon moment de joc alimentat per la seva bona trajectòria en la Champions

Sense pressió i amb possibilitats de lligar l’objectiu prioritari del curs. Així és com afronta el Girona el partit contra el Madrid a Montilivi (19.30 h, Movistar LaLiga), un duel dels que aixequen passions pel fet de rebre un club d’una magnitud superior amb l’esperança i la fe de poder tombar-lo al terreny de joc, on les forces se solen igualar. Això sí, per superar l’actual campió de la lliga i la Champions League, els gironins hauran de fer el millor o un dels millors partits de la temporada (en atac i també en defensa) i esperar que els blancs es despistin i abaixin el nivell alt que han mostrat darrerament. Sumar els tres punts faria esclatar Montilivi i, de retruc, permetria segellar la permanència virtual per la porta gran. El fet que existeixi un precedent de victòria blanc-i-vermella com a local contra els madrilenys (també al Bernabéu) fa tenir-ho tot més a l’abast, tot i ser conscients que serà una petita proesa.

El conjunt dirigit per Míchel Sánchez va perdre a Valladolid una primera oportunitat d’or de començar a sentenciar la permanència allunyant-se més d’un rival directe. Els contratemps inicials en forma de lesió –Toni Villa ha rebut fort i Aleix Garcia es perdrà gairebé tot un maig carregat de competició– i la major intensitat del contrincant van ser massa obstacles per a un Girona sense prou capacitat de resposta. Contra el Madrid els obstacles en forma de mecanismes i recursos dels blancs seran més grans i la intensitat no serà negociable contra un rival que passa per damunt dels altres si troba facilitats. I és que, ofensivament, el Madrid disposa d’un arsenal de jugadors que poden fer molt mal. Si bé Benzema no serà a Montilivi, Vinícius Junior, Rodrygo Goes i Marco Asensio es troben en un estat de forma brillant i són un perill pel seu dinamisme a la parcel·la ofensiva. Aquests futbolistes seran ben secundats per un mig del camp que juga de memòria amb Kroos i Modric –van descansar contra el Celta i presumiblement sí que jugaran contra el Girona– i una defensa d’allò més física amb centrals imponents com Rüdiger o Militão –Ancelotti també sol posar de lateral esquerre Camavinga, tocat.

Amb armes pròpies

El Girona intentarà provocar incomoditat al Madrid a través de la consistència defensiva que ha anat guanyant darrerament –una sola diana rebuda en tres partits i un empat a zero a l’Spotify Camp Nou– i mantenint la seva essència pel que fa a la idea de joc. Si bé jugar de tu a tu contra equips d’aquesta altura és més una temeritat que una valentia, els de Míchel segur que no renunciaran a intentar tenir la pilota i fer mal amb aquesta tot i les baixes amb què afrontaran el partit. El Madrid també en tindrà i el fet d’estar a onze del Barça a vuit jornades del final i tenir-ho molt complicat per revalidar el títol podria fer abaixar una mica el llistó als blancs, un altre factor que podrien aprofitar els blanc-i-vermells.

Tornen, i directament a l’onze, Santi Bueno i Taty Castellanos, mentre que el dubte serà veure si Míchel manté l’esquema tàctic doblant els dos laterals o un dels dos amb Yan Couto al davant d’Arnau per aturar Vinícius, o amb el reguitzell de baixes a la medul·lar –no hi seran Ibra, Yangel Herrera, Borja García, Aleix Garcia ni David López, que també hi pot jugar– aposta per protegir una mica més els seus amb una defensa de tres centrals i carrilers.

VERTICALITAT

Vinícius, Rodrygo i Asensio estan en plena forma i són un perill pel seu dinamisme a dalt

POC ESTÍMUL?

El Madrid, amb baixes i a onze punts del Barça podria abaixar una mica el llistó

Possible ple a l’estadi de Montilivi

Des de fa dies, el Girona ha venut totes les entrades disponibles per al duel contra el conjunt blanc, tot i que n’ha anat posant a la venda amb comptagotes al mateix temps que les alliberaven els abonats que no podien anar a l’estadi a presenciar el matx. Si no hi ha gaires abonats amb dret a seient que no assisteixin al partit sense alliberar la seva localitat, el ple a Montilivi està garantit. De moment, l’enfrontament contra el Barça és el de més assistència a les graderies, amb 13.402 espectadors, l’únic que ha superat fins ara la franja dels 13.000, seguit de l’altre duel català del curs, contra l’Espanyol, amb 12.841 espectadors, i el partit contra l’Atlético, amb 12.499 aficionats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)