Girona

Brots verds de Manchester

El Girona ha tret profit de l’estada a les instal·lacions del City i ha millorat la versió mostrada a Olot i a la Vall d’en Bas

Hi ha noms propis que destaquen, però l’evolució més gran ha estat la solidesa del bloc

El Girona va tornar ahir a Catalunya després de posar punt final a l’estada a la City Football Academy de Manchester, on els gironins han treballat durant una setmana. Set dies que, sense cap mena de dubte, han estat molt positius per als blanc-i-vermells, que hi van arribar amb alguns dubtes després de les mancances que s’havien vist en els dos primers partits de la pretemporada. A Anglaterra, però, les victòries que han signat els de Míchel contra el Sheffield United (2-0) i contra el Blackburn Rovers (2-3) han canviat completament la cara de l’equip, ja que, més enllà dels resultats en si, contra equips exigents, les sensacions que ha transmès l’equip han estat notablement bones. Així doncs, l’escenari que obre el Girona, en espera encara de reforçar posicions clau com el pivot i la davantera, és molt més optimista.

El més destacat és que la millora en les prestacions que ha ofert el Girona ha arribat sense haver resolt les carpetes que encara estan pendents en el mercat, com l’arribada indispensable d’un pivot i un davanter centre –Míchel voldria un migcampista més i un jugador de banda– per substituir Oriol Romeu i Taty Castellanos. Les úniques novetats de l’estada a Manchester han estat el retorn d’Arnau, el debut de Tsygankov en la pretemporada i l’arribada d’Iván Martín. L’optimisme, doncs, és creixent, ja que la lògica diu que un cop es cobreixin aquests buits l’equip encara hauria de fer un pas endavant més important.

En tots els aspectes

Hi ha noms propis que han destacat per sobre la resta en els dos últims partits. N’és un Savinho, que ha acaparat molts minuts i ha ofert un grandíssim nivell, marcant contra el Sheffield United i assistint contra el Blackburn Rovers, a més de ser un punyal constant per la banda dreta. Tsygankov n’és un altre, ja que amb els seus primers minuts ja va demostrar dissabte que pot ser el jugador diferencial del Girona. Assistència i gol en el seu compte particular en 45 minuts. I un tercer és la gran sorpresa de la pretemporada, Jastin Garcia, que ha estat dels millors de l’equip. L’extrem lleidatà, que en principi jugarà al filial, ja va destacar en els dos primers partits, però s’ha exhibit a Anglaterra i està disposat a fer-se lloc en el primer equip.

Les aportacions individuals han ajudat molt a millorar, però realment el canvi que ha fet el Girona ha estat coral, amb més consistència en tots els aspectes del joc. Una de les coses que més van preocupar dels primers partits va ser la feblesa defensiva, que a Anglaterra s’ha millorat de manera clara. Deixar la porteria a zero contra el Sheffield United n’és la millor prova. Després, els de Míchel sí que van encaixar dos gols dissabte contra el Blackburn Rovers, però el primer va arribar en una acció aïllada i el segon, en una errada individual. Aspectes a corregir, però menys greus que les mancances estructurals que s’havien vist fins ara. En atac, els gironins continuen marcant gols amb relativa facilitat –onze en quatre partits– i hi han afegit més producció ofensiva per no dependre tant de l’efectivitat com va ser el cas en el partit contra l’Olot. En aquest sentit, destaca el fet que Sávio, Pablo Torre i Daley Blind, les tres cares noves que han arribat aquest estiu a Montilivi, hagin marcat un gol cadascun, ja que, en espera de l’arribada d’una referència ofensiva, és una grandíssima notícia comprovar que tothom a la plantilla pot sumar gol –el curs passat ja hi va haver dinou golejadors diferents en la lliga.

Dos en lloc d’un

Un dels aspectes tàctics que justifiquen clarament la millora en la consistència del Girona és el pas a jugar amb un doble pivot més pur que quan s’havia utilitzat el curs passat, en què Aleix Garcia i Iván Martín tenien molta llibertat de moviments al costat d’Oriol Romeu. Míchel ja ho va provar en la segona part del partit contra l’Andorra i li va sortir prou bé, i a Manchester ha estat l’única cosa que no s’ha volgut tocar. El tècnic de Vallecas ha apostat per diferents dibuixos, amb el 4-4-2, el 4-2-3-1 i, fins i tot, en alguns moments puntuals, amb tres centrals, però el doble pivot pràcticament no s’ha tocat. El gran maldecap d’aquesta pretemporada és cobrir la baixa d’Oriol Romeu i, mentre no arribi cap fitxatge capaç de fer-ho, la feina se la reparteixen entre dos. De moment, la fórmula funciona.

BONA SOLUCIÓ

Sense Romeu, Míchel ha trobat en el doble pivot l’equilibri que faltava a l’equip

IMPACTE

Les tres cares noves (Sávio, Pablo Torre i Blind) han vist porteria
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)