Girona

Cap intenció de frenar

El Girona visita el Benito Villamarín (19 h, Movistar LaLiga), on el Betis encara no coneix la derrota, amb la intenció de sumar els tres punts per acabar l’any líder

Els gironins busquen el vuitè triomf consecutiu a domicili en la lliga contra un rival que no ha perdut en cap de les últimes dotze jornades

La paraula conformisme no és al diccionari del Girona, de Míchel, de la plantilla, del club ni dels aficionats. El que han aconseguit els gironins fins ara és indescriptible, però no és el moment de quedar bocabadat. Només han passat tres dies d’una nova exhibició dels blanc-i-vermelles per superar amb molta claredat l’Alavés a Montilivi (3-0), però la lliga torna a posar a prova els de Míchel. El Girona visita el camp del Betis a les 7 del vespre, i ho fa amb només una paraula al cap: victòria. L’objectiu de guanyar i sumar els tres punts és amb el que els gironins han afrontat tots i cadascun dels partits disputats fins ara i, per molt que l’equip estigui líder amb 44 de 51 punts a la butxaca, això no ha de canviar. I és que el premi de sumar els tres punts avui al Benito Villamarín seria dels grossos, ja que el Girona viuria les vacances de Nadal i l’entrada al 2024 sent líder de primera divisió i ja només el partit contra l’Atlético el separaria d’acabar en el lideratge la primera volta de la lliga.

En qualsevol altre moment, el d’avui seria un d’aquells partits en què es donaria per bo el fet de competir de tu a tu i sumar encara que sigui un empat, que serviria per treure’s el mal gust de boca de la derrota del curs passat al camp del Betis en un gran partit dels de Míchel (2-1). Però ara no. Perquè si no hi ha un daltabaix majúscul, el competir de tu a tu està garantit, així com oferir una bona versió, com s’ha vist en pràcticament tots i cadascun dels partits jugats fins ara. Ara, però, l’exigència autoimposada, que en cap cas vol dir l’obligació, porta a pensar només en una victòria que suposaria fer un pas de gegant més cap a l’objectiu de classificar-se per a Europa i cap al somni de lluitar pel títol de lliga.

Un estadi inexpugnable

El futbol té aquestes coses. Abans de començar la lliga el que esperava tothom era que el Betis estigués per sobre el Girona. Però és completament a la inversa, amb els gironins 17 punts per sobre dels andalusos, que continuen sent un rival directe, tot i estar tan lluny, en l’objectiu de la classificació europea.

Que no serà un partit fàcil ho sap tothom. El Girona viu un idil·li a domicili, després d’haver guanyat de manera consecutiva en els set últims desplaçaments, posant el colofó fa una setmana i mitja al camp del Barça (2-4). La gran ratxa dels de Míchel, imbatuts com a visitants, haurà de passar avui un dels exàmens més complicats, ja que el Benito Villamarín és, de moment, un estadi inexpugnable. Cert és que en l’Europa League el Betis va perdre a casa contra el Rangers el partit decisiu que li va costar anar a parar als setzens de final de la Conference, però en la lliga els de Manuel Pellegrini encara no han perdut cap partit a casa. Sumen un balanç de cinc victòries i tres empats, contra equips com l’Atlético o el Madrid. A més, tot i que és cert que només han aconseguit quatre victòries, els andalusos encadenen dotze jornades sense perdre.

Confiats a poder trencar aquesta ratxa del Betis, els gironins necessitaran treure profit de tot el seu arsenal ofensiu al Benito Villamarín, ja que en quatre de les sis últimes jornades el Betis ha deixat la porteria a zero i és el tercer equip menys golejat de la lliga. A més, amb la baixa d’Isco es preveu un equip encara més rocós al centre del camp. Un repte més per al Girona, que segurament repetirà l’onze de dilluns.

SENSE CANVIS

Si no hi ha una gran sorpresa Míchel repetirà el mateix onze de dilluns

EQUIP ROCÓS

El Betis és el tercer equip menys golejat i sense Isco es preveu encara més defensiu

Sense Tsygankov, però amb Stuani

El Girona va viatjar ahir cap a Sevilla sense Viktor Tsygankov, que continua amb les molèsties que ja li van impedir jugar dilluns contra l’Alavés. L’ucraïnès tornarà a ser baixa, així com Yangel Herrera, Borja García i Toni Villa, a més dels joves Artero, Joel Roca i Jastin. Míchel va parlar de tots ells en la prèvia d’ahir i va comentar que Tsygankov i Yangel Herrera haurien d’estar a punt per jugar contra l’Atlético el 3 de gener. Borja, en canvi, podrà començar a entrenar-se amb l’equip, però per al seu retorn segurament s’haurà d’esperar.

Entre els 21 jugadors que van viatjar ahir cap a Sevilla, sí que hi ha Cristhian Stuani, que torna a la convocatòria després de ser baixa per sanció contra l’Alavés.

Els precedents, molt en contra

El Girona visitarà per novena vegada en la seva història el camp del Betis, un rival que sempre ha complicat molt la vida als gironins. De fet, els blanc-i-vermells només han guanyat un partit al camp del conjunt andalús, la temporada 2009/10 a 2a divisió A, i en la resta de duels n’han empatat un i n’han perdut sis. És la clara mostra de la dificultat que ha tingut sempre el Girona contra el Betis, que s’amplia fins i tot en els partits a Montilivi, on el balanç és d’una victòria i set derrotes. Els de Míchel, a més, tenen el record de la temporada passada, ja que el Betis va ser un dels pocs rivals contra els quals el Girona no va poder sumar cap punt. A més, a primera els gironins encara no han aconseguit cap victòria contra els andalusos.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)