Girona

El Girona suma un punt agredolç contra el Betis (1-1)

El Betis i el Girona no han especulat en cap moment i s’ha pogut veure un gran partit de futbol ofensiu al Benito Villamarín (1-1). Ara bé, els gironins han deixat escapar una gran oportunitat per situar-se líder al 2023 en un final on els de Míchel no han sabut gestionar contra un Betis que encara no ha perdut aquesta temporada al seu feu i que ha empatat en el minut 88. Un punt agredolç que encara fa valorar més el gran moment que viu el conjunt gironí a primera divisió. La mala notícia; David López s’ha hagut de retirar per una lesió muscular a l’inici del matx.

Els primers quaranta-cinc minuts van estar igualats, sobretot amb ocasions ja que el Girona i Betis es repartien la possessió de l’esfèrica. Couto ha volgut fer el primer avís amb un xut des de la distància, era una posada en escena del brasiler que no ha parat de ser vertical per banda. Al minut 8, Bellerín s’ha torçat el turmell i Ruibal, pocs minuts després, l’ha hagut de substituir.

El Betis ha crescut gràcies a una rematada potent de William Jose que Gazzaniga ha aturat en dos temps. El domini gironí era total, però els de Pellegrini han pogut posar-se per davant al minut 20. La resposta catalana ha vingut per la dreta quan Couto s’ha desfet molt bé de Miranda i ha centrat al pal llarg on Savinho no ha estat gens fi. La rematada ha estat tova i sense ànima. Els verd-i-blancs han disposat de dues noves aproximacions molt clares. Fruit de la poca duresa defensiva del Girona, Assane no ha impactat bé l’esferècia quan estava sol davant del porter argentí després d’una errada en el refús de Couto.

A la mitja hora de joc, David López ha hagut de demanar el canvi per molèsties a la cama. Juanpe ha entrat en el seu lloc. Quan més calmat estava el matx, una bona jugada amb retall de Savinho ha acabat amb penal comès per Ruibal. Dovbyk no ha fallat, anotant així el seu onzè gol i emmudint al Villamarín. El Girona ha pogut anar al descans amb un triomf favorable, un cop d’autoritat del líder.

A la represa, els gironins han iniciat directes a l’atac. Couto ha connectat per un mal perfilat Dovbyk que ha fallat sol davant de Rui Silva. Carvalho avisava a Gazzaniga i el Girona podia córrer al contracop. Savinho ha estat valent en les transicions, però el brasiler no ha pres bones decisions amb un Dovbyk també desplegat. Els locals feien un pas endavant sobretot aprofitant les pèrdues de pilota dels catalans. Willian Jose topava amb el bloc baix defensiu, amb el nou xut des de la frontal dels andalusos, minut 56.

El partit ha entrat en un moment d’imprecisions que ha acabat trencant el mig del camp gironí. Míchel ha posat a Stuani i Portu per Torre i Dovbyk. Pellegrini també ha mogut la banqueta amb un triple canvi, Abde, Borja Iglesias i Altimira han entrat per dinamitzar l’atac local. En la primera, l’extrem marroquí ha guanyat un duel aeri a Eric Garcia i Borja no ha estat prou atent per marcar l’empat. La pressió local cada cop estava més afinada.

Al final del partit, el Girona ha vist com el Betis li empatava el matx en un gol de Pezzella en el refús d’un córner. El col·legiat s’havia equivocat xiulant un servei de cantonada que no era i els verd-i-blancs ho han aprofitat. Els de Míchel s’han bolcat a l’atac, de fet Stuani ha rematat malament una acció on estava fora de joc. El matx ha acabat amb l’empat a un.