Girona

Un triomf per ser candidat a tot

os dur ·

El Girona rep la visita de l’Atlético (21.30 h, Movistar LaLiga) en el que serà l’últim partit d’una primera volta ja històrica per al club gironí

En cas de victòria, els de Míchel s’enfilarien fins a 48 punts, deixarien els matalassers a 10 i començarien a agafar cara de candidats a guanyar el campionat

Tot i que encara quedarà tota la segona volta per disputar-se –un món– i que en l’entorn del club no es vol ni sentir a parlar de lluitar pel títol de lliga –Europa és una altra història–, el Girona podria presentar fermament la seva candidatura a disputar el campionat als més grans si aconsegueix superar l’Atlético de Madrid a Montilivi (avui a les 21.30 h, Movistar LaLiga). Els de Míchel podrien tancar la primera meitat de la lliga amb 48 punts –al nivell dels millors Barça i Madrid de la història– i deixar, de retruc, els matalassers a 10 punts de distància ja amb els mateixos partits disputats tots els equips de la categoria. Si mantingués el nivell –això serà complicat– o tan sols s’hi acostés, el Girona podria aguantar l’embranzida dels rivals per afrontar un últim tram de temporada amb les possibilitats intactes de fer-la molt grossa i d’escriure les pàgines més inversemblants en la història del club, del futbol català, estatal, europeu i mundial. Somiar és gratuït, però fer-ho amb els arguments futbolístics que ha mostrat la plantilla blanc-i-vermella permet que tot sigui més possible.

El Girona sap que probablement disputarà un dels partits més durs del curs contra un dels equips que té les idees més clares i que, com els gironins, desenvolupa el plantejament del matx que traça el seu tècnic fil per randa i amb fe cega. I el mèrit de Diego Pablo Simeone és que obté aquesta resposta dels seus futbolistes després d’encadenar enguany el seu tretzè curs a la banqueta de l’equip. L’argentí intenta transmetre el seu caràcter al camp, i té el do de convertir els seus conjunts en els més complicats de superar. Aquest any, sobretot, ho ha aconseguit en els partits al Cívitas Metropolitano, on no perd des del 8 de gener del 2023 contra el Barça (0-1) i enguany hi ha sumat 28 dels 30 punts possibles en la primera volta. Els madrilenys, però, han baixat una mica el rendiment fora de casa, on només han sumat 10 punts, després de perdre quatre partits. És aquí on el Girona intentarà estirar les possibilitats que pugui tenir de batre un rival directe en la nova lluita per accedir a Europa, de fer-ho en el millor torneig possible.

En estat de gràcia

Si bé l’Atlético ha recuperat el to amenaçador i imponent que el va ajudar a guanyar un parell de lligues enmig del domini del Barça i del Madrid, i arribar a un parell de finals de Champions League, el Girona arriba al duel pletòric després de tancar un 2023 màgic. A més, els de Míchel s’han entossudit a continuar allargant el rècord de jornades invicte a primera, que ja en són deu, després de perdre contra el Madrid en la vuitena jornada (0-3) i assolir una sèrie oberta de vuit victòries i dos empats, un d’ells en el darrer matx del campionat al Benito Villamarín contra el Betis (1-1). El tècnic de Vallecas i els seus jugadors intentaran que l’aturada nadalenca de dotze dies no faci decaure ni la intensitat, ni la concentració ni l’actitud d’un Girona llançat que es veu capaç de tot. La baixa de David López respecte al duel a Sevilla podria fer canviar lleugerament de plans a un Míchel que no és propens a les revolucions i que el més probable, amb algun matís, és que Yan Couto jugui al lateral dret per traslladar Eric Garcia al lloc de David López; que Iván i Aleix comparteixin el pivot, i els extrems i la mitjapunta siguin per a Savinho a la dreta i Valery a l’esquerra, amb un Pablo Torre creixent al mig.

SENSE ATURADOR

El Girona enllaça deu jornades sense perdre ni un sol partit, el seu sostre a primera

EL DIA I LA NIT

L’Atlético és el millor local (28 de 30 punts) però ha perdut quatre partits a domicili

Contra el primer rival a primera

El Girona i l’Atlético reeditaran el primer partit en la màxima categoria que va acollir Montilivi en l’estrena dels blanc-i-vermells a l’elit, el 19 d’agost del 2017. Dirigits per Machín, els gironins van empatar a dos gols després de fer un partidàs i avançar-se 2-0, amb les dues primeres dianes de Cristhian Stuani, però Correa i Giménez en el tram final de l’enfrontament van donar un punt a un Atlético que quedaria segon en la lliga, amb 79 en total. En el curs del descens, ja amb Eusebio Sacristán a la banqueta, els gironins es van tornar a avançar amb un gol de Stuani, i van sumar un bon punt contra els madrilenys (1-1) –en l’anada dels vuitens de copa d’aquell any també es va donar el mateix resultat (1-1)–, mentre que en el precedent del curs passat, els de Simeone van vèncer 0-1, amb diana de Morata en l’afegit.

Tsygankov i Yangel, únics dubtes

Tot i que no han completat tots els entrenaments preparatoris del partit a la mateixa intensitat que la resta de companys i la seva integració ha estat progressiva, Viktor Tsygankov i Yangel Herrera seran dubte fins al final per a Míchel Sánchez després d’haver superat les seves respectives lesions. L’ucraïnès és qui té més possibilitats de tenir minuts en el matx, ja que ha estat fora dels terrenys de joc poc més de dues setmanes. Qui ho té més magre serà Yangel, amb qui no s’arriscarà gens, després d’una nova lesió muscular de consideració. Borja García té tots els papers per tornar entre la copa i el matx a Almeria.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)