Girona

Càsting per a la davantera

Amb la venda de Dovbyk feta, la direcció esportiva del Girona engega motors per lligar el millor substitut

Jhon Córdoba i Óskarsson, dos dels davanters a la llista de relleus

Amb la venda de Dovbyk feta i uns quants milions d’euros ingressats a la caixa, el Girona accelera per fitxar el més aviat possible un relleu de garanties per a l’ucraïnès, que deixa en el seu rastre una única temporada com a blanc-i-vermell amb 24 gols i 8 assistències. No serà fàcil trobar algú que s’acosti a aquestes dades, però la direcció esportiva fa setmanes que treballa en l’escenari de perdre el pitxitxi de primera de la temporada 2023/24, i per això té feta una llista àmplia de candidats a ocupar la vacant generada. Es busca un perfil acurat que s’adapti a les idees i a la filosofia que aplica Míchel als seus equips: un davanter que pressioni i sigui solidari, que pugui jugar d’esquena i s’associï i, és clar, que tingui instint de golejador. En definitiva, un atacant el màxim de versàtil, que pugui córrer a l’espai però també que sàpiga trobar els espais davant de defenses més aviat tancades.

Dos dels futbolistes que hi ha a la llista de futuribles són el colombià Jhon Córdoba, actualment en el Krasnodar rus, i l’islandès Orri Óskarsson, del Copenhaguen. Tots dos tenen en comú un físic potent i un sentit de la rematada i l’instint golejador força afinats. Tot i això, el colombià ja té 31 anys i una pila d’experiències a l’esquena, mentre que l’islandès seria una aposta arriscada per un jove talent que promet –té 19 anys–, però que més enllà de la lliga danesa no ha competit al màxim nivell.

L’ariet de Colòmbia

Jhon Córdoba ha competit en les dues últimes campanyes amb al Krasnodar rus, que el va fitxar procedent del Hertha de Berlín a canvi de 20 milions d’euros. L’ariet acaba contracte el proper mes de juny i si és l’escollit per la direcció esportiva podria forçar una venda jugant amb l’únic any de contacte que li queda. Titular amb la selecció colombiana en l’última copa Amèrica, en què va demostrar les seves qualitats amb dues dianes i una assistència de gol, Jhon Córdoba té experiència en LaLiga, ja que fa poc més de deu anys va aterrar a l’Espanyol amb només 20 anys cedit pel Chiapas mexicà –33 partits, 1.579 minuts i 4 dianes com a blanc-i-blau–. El curs següent, el 2014/15, el Granada va pagar gairebé 2 milions d’euros i va calcar els números –28 partits, 1.565 minuts i cinc dianes en total–, i, llavors va començar el seu periple per Alemanya, fins acabar a Rússia, millorant curs rere curs i fent un bon grapat de gols amb el Colònia en la segona alemanya (21), o amb el Krasnodar les dues últimes campanyes amb 21 i 18 gols entre la lliga i la copa, xifres gens menyspreables que el van convertir en el colombià més golejador a Europa.

El d’Istmina ha estat traspassat diverses vegades. A part dels gairebé 2 milions del Granada al Chiapas, els andalusos el van vendre per 6,5 al Mainz; aquest, per 17 al Colònia, que el va vendre després per 15 milions a l’Hertha, i l’estiu del 2021 aquest el va traspassar per 20 milions al Krasnodar, que sap que podria ser el moment de vendre l’atacant tot i ser un puntal de l’equip ja que acaba contracte el proper 2025.

Característiques vàlides

Orri Óskarsson també seria un dels noms de la llista amb què treballa Quique Cárcel i el seu equip per trobar un relleu que s’adapti als esquemes de Míchel Sánchez. De fet, el periodista de Relevo Matteo Moretto assenyala que el Girona va fer una oferta pel futbolista d’uns 13 milions que va ser rebutjada pel Copenhaguen, equip que li va renovar el contracte fa escassos mesos fins al 30 de juny del 2028 –l’operació s’aproparia als 20 milions–. Sembla que entre els candidats a insistir per aconseguir els serveis de l’islandès hi ha la Real Sociedad, que també pretenia Javi Guerra, un dels desitjats pels gironins.

La d’Óskarsson seria una aposta arriscada però de les que agraden a la direcció esportiva i també a Míchel. Seria el perfil més semblant a Dovbyk i amb la projecció que té –és del 2004– podria revalorar-se en un futur per fer-ne negoci el club i tornar a començar el cicle de la vida per als jugadors d’entitats com el Girona.

La llista amb dos, cinc o deu noms i amb una o dues prioritats tindrà un denominador comú, i és que el gol es paga i els altres clubs saben que traspassant Dovbyk les arques del Girona s’han inflat. El club no perdrà el cap, com de costum, però sap que no pot fallar en aquesta peça candidata a ser el principal encarregat de fer els gols de l’equip. Del grapat de gols que pugui aportar durant la campanya en dependran els objectius que els blanc-i-vermells tindran a la fi. El repte de jugar la Champions League ja és majúscul de per si, però haver-ho de fer refent bona part de l’equip titular que va portar a somiar el club el curs passat eleva una mica més el llistó de l’exigència.

JHON CÓRDOBA

L’ariet, ara en el Krasnodar, ja va jugar en LaLiga, amb l’Espanyol i el Granada

ORRI ÓSKARSSON

Amb només 19 anys, seria una aposta arriscada però té un perfil similar a Dovbyk

EL GOL ES PAGA

Al Girona li costarà lligar aviat un nou davanter i haurà de picar pedra
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)