Girona

El fortí també ha de jugar

El Girona reprèn la competició rebent la visita a Montilivi de la Real Sociedad (18.30 h), equip contra el qual vol tornar a sumar tres punts després del triomf contra l’Athletic

Vuit baixes per lesió condicionen, i molt, el plantejament dels de Míchel, que necessitaran més que mai l’afició per fer valer el factor camp

L’aturada de seleccions havia de ser una bona notícia per al Girona per tal d’avançar en la recuperació de jugadors lesionats i continuar fent passos endavant, sobretot després de la dosi de confiança que va comportar l’èpica victòria contra l’Athletic fa quinze dies (2-1). Desgraciadament, però, ha estat el contrari, i és que a banda de no recuperar cap dels lesionats, els blanc-i-vermells han vist com perdien cinc peces més després de confirmar-se les lesions de Portu, Solís, Bryan Gil, Asprilla i Pau López. Aquestes cinc baixes, sumades a les de Blind, Oriol Romeu i Tsygankov, deixen el Girona amb només quinze jugadors del primer equip i Misehouy per afrontar el retorn a la competició. I per molt que es jugui a Montilivi per segona jornada consecutiva, no és un retorn qualsevol, ja que els de Míchel reben aquesta tarda la visita a Montilivi de la Real Sociedad (18.30 h, Movistar LaLiga).

Res pot servir d’excusa, perquè d’arguments per ser un equip competitiu n’hi ha de sobres, però és evident que les condicions no són les millors i es fa impossible dir que el Girona competirà aquesta tarda amb totes les garanties. I és que el calendari tampoc dona treva, amb el crucial duel de Champions de dimarts contra l’Slovan Bratislava i un total de set partits en vint-i-un dies abans de la següent aturada. Però és el que hi ha, i no hi ha cap més remei que arremangar-se i mirar endavant.

Les absències condicionaran, lògicament, el plantejament de Míchel, i és que sense més extrems que Danjuma, el de Vallecas haurà d’estar molt fi amb les eleccions, a banda de fer algun retoc en el seu esquema habitual. De jugadors disponibles, n’hi ha pocs, i l’alineació podrien ser faves comptades, amb l’únic dubte d’Arnau o Francés al lateral dret. Però el tècnic pot buscar alternatives; perquè, vistes les mancances, tampoc és descartable que Míchel aposti per una defensa de tres fixa i jugar amb Miguel i Danjuma de carrilers. Fins i tot alguna peça important podria tenir descans d’inici pensant en dimarts –Yangel Herrera és qui té més números, tornant dels compromisos amb Veneçuela.

Jugui qui jugui, el Girona necessitarà acostar-se a la versió de la segona part contra l’Athletic per aspirar a sumar els tres punts contra la Real Sociedad. I per això serà indispensable l’empenta de la afició, que en l’últim partit ja va mostrar alguns símptomes de nerviosisme, però que és indispensable per tornar a fer que Montilivi sigui un fortí com ho va ser el curs passat.

La Real, de menys a més

Una arma de doble tall amb què es trobarà el Girona és que la Real Sociedad arriba al duel d’avui després de despertar molts dubtes en aquest inici de curs. Les baixes també han afectat el seu rendiment en les primeres jornades, però ara, amb tots els homes importants disponibles, ha d’aixecar el vol. Amb només dues victòries en nou jornades, però, la pressió pot començar a pesar en un equip que, a fora, només ha guanyat al camp de l’Espanyol en el primer desplaçament del curs. En els dos últims partits de lliga, però, la Real ha començat a mostrar una reacció amb la victòria contra el València (3-0) i l’empat contra l’Atlético (1-1) que el Girona de Míchel, malgrat les baixes, voldrà tallar de soca-rel.

COMPTATS

Míchel disposa de només quinze jugadors del primer equip i recorrerà al filial

NECESSITATS

La Real Sociedad, amb només dues victòries, nota la pressió tot i els signes de millora

La Real resisteix a Montilivi

El balanç històric del Girona contra la Real Sociedad a casa és favorable, amb tres victòries, quatre empats i dues derrotes. Ara bé, a primera divisió els gironins encara no han estat capaços de sumar els tres punts contra els donostiarres. Tampoc a Montilivi, on el balanç dels quatre partits que s’hi han disputat és de tres empats i una derrota. La temporada passada, el matx va acabar 0-0 i va ser un dels únics tres partits en què el Girona es va quedar sense marcar a casa, a banda de les derrotes contra el Madrid (0-3) i el Vila-real (0-1), ja en el tram final de lliga.

Bryan, Asprilla i Pau també cauen

La infermeria del Girona ja estava ben plena amb els lesionats Daley Blind, Oriol Romeu, Viktor Tsygankov, Portu i Jhon Solís, a banda dels joves Joel Roca i Artero. Ahir, però, el club va emetre un comunicat mèdic en què confirmava tres baixes més per als pròxims partits. Es tracta dels lesionats Pau López, Bryan Gil i Yáser Asprilla. El porter, amb un edema ossi a la mà dreta, estarà, segons va informar el club, entre dues i quatre setmanes de baixa. Per la seva banda, Bryan Gil, que ja no va poder anar a la convocatòria amb la selecció, i Yáser Asprilla, que sí que ha jugat amb Colòmbia en aquesta aturada, tenen tots dos un esquinç al turmell esquerre. En aquests dos casos el club no especifica el temps estimat de baixa, però tot sembla indicar que podrien estar aproximadament un mes fora dels terrenys de joc.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)