Copa

El gran repte de fi de curs

Hoquei sobre patins. El Barça aspira a convertir-se en el primer equip en 77 anys d’història de la copa que la guanya cinc edicions consecutives

La copa de primavera de la Corunya, la segona conjunta amb equips masculins i femenins després de la que es va jugar el 2019 i a Reus i la de la represa post-Covid, arrenca avui a Riazor amb públic restringit i setze equips –13 de catalans–. El Barça afronta el gran repte de convertir-se en el primer equip en 77 edicions –des que va arrencar el 1944 a Barcelona– que obté cinc vegades seguides el títol, una competició que se li va resistir en els inicis de la dècada però en la qual s’ha mostrat intractable les darreres quatre edicions. De fet, el Barça és el segon equip de la història que n’ha obtingut quatre de consecutives, rere l’Espanyol: 1954, 1955, 1956 i 1957. L’equip d’Edu Castro ha guanyat enguany la lliga catalana, l’OK Lliga i la supercopa i aspira al quart títol del 2021 havent perdut dos partits, un de reversible a casa en la lliga contra el Liceo i un altre d’irreversible contra el Benfica en l’efímera lliga europea.

L’amfitrió, finalista el 2019 i el 2018, és un altre dels aspirants. També ho era el 2009, quan va fer figa tot i jugar a casa i el Vic li va passar la mà per la cara. Els gallecs no la celebren des del 2004. Mai no es pot descartar el Reus en formats de curt recorregut, malgrat que Raül Marín encara està de baixa. El Caldes també irromp amb força després d’haver signat un tercer lloc històric en la lliga que l’encoratja.

Comiat del pitxitxi

Àlex Rodríguez viurà el comiat al Reus després de cinc temporades en què ha progressat, fins al punt que aquest curs ha estat el pitxitxi de l’OK Lliga, amb 52 gols, deu més que João Rodrigues (Barça). Amb el Reus ha guanyat una lliga europea, una supercopa i una lliga catalana. Curiosament, el seu adeu es produirà a la pista on a partir d’ara defensarà els colors del Liceo.

Per al Girona, el Caldes i el Lleida, la temporada no s’acabarà aquests dies a la Corunya, ja que el cap de setmana posterior han de jugar la final a set de la Europe Cup a Andorra, en què també hi seran el Calafell i l’Igualada.

Quarts de final. Avui
(1) Caldes-Lleida 13 h
(2) Liceo-Voltregà 20.45 h
Quarts de final. Demà
(3) Reus-Girona 13 h (4) Barça-Noia 20.45 h
Semifinals. Dissabte
Vencedor 1 - vencedor 2 17 h Vencedor 3 - vencedor 4 20 h
Final. Diumenge
13.15 h
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)