Més hoquei

El Palau venç el Cerdanyola (0-6) i és el primer campió de la supercopa

El ritme del Generali Palau, la seva qualitat amb la golejadora Aina Florenza al capdavant (5) i la portera Laura Vicente seguríssima li han permès aixecar avui amb molta autoritat malgrat una primera part prou competida la històrica primera edició de la supercopa femenina a Can Xarau contra el Feníe Energía Cerdanyola (0-6). Malgrat la derrota, l’amfitrió constata que ha fet un pas endavant i que, amb Laia Pera lesionada, també ha notat la inferioritat manifesta en la rotació. És el tercer títol del Palau aixecat en el 2021 després d’haver conquerit l’OK Lliga i la lliga europea i el primer amb Ivan Sanz a la banqueta.

El Palau ha sortit com una piconadora. Intens en defensa sense deixar ni respirar les locals i amb atacs i tirs insistents prou perillosos, sobretot de Fontdeglòria, protagonista principal de les semifinals contra el Telecable Gijon amb tres gols, i Florenza. La millor oportunitat, però, l’ha tingut Xicota (5’). Florenza ha relliscat i l’ha deixat sola. La portera del Palau Laura Vicente ha evitat el gol. Quan el Cerdanyola s’havia tret de sobre la pressió asfixiant inicial, Florenza, amb un tir al pal curt, ha fet el 0-1 (7’). La bola ha entrat plorant. El Cerdanyola s’ha anat espavilant impulsat per Figuerola i Gutiérrez, que ha enviat la bola al travesser (13’). A més, cada cop més endollat, ha malbaratat una falta directa (14’) per una blava a Colomer. Solé ha aixecat i picat, però Vicente ha fet una gran intervenció. El conjunt d’Ivan Sanz ha gestionat molt bé els dos minuts d’inferioritat. Solé, rapidíssima i molt hàbil, ha protagonitzat una acció espectacular del Cerdanyola marxant de dues rivals i entrant fins a la cuina. Penal. Ella mateixa l’ha llançat i ha fet el segon intent en el rebuig, però Vicente ha estat de nou un mur. L’equip de Dani Setién havia revertit la situació i manava a la pista davant d’un Palau més ensopit i massa efímer en l’atac que rifava la bola amb massa rapidesa. El Palau ha tornat a manar i a fer perill en els últims cinc minuts del primer temps i Florenza, a tretze segons del final, ha trobat l’escaire de Surós en una gran acció personal (24’). En l’últim segon d’un final de part frenètica, Figuerola ha enviat la bola al ferro.

El festival de Florenza, la pitxitxi de la lliga passada amb 52 gols, ha prosseguit quan només s’havien consumit 42 segons del segon temps (0-3). L’altra festival ha estat el de Vicente. Una blava a Puigdueta ha permès Gutiérrez llançar una directa, la tercera bola aturada del Cerdanyola, però la portera del Palau seguia infranquejable. El conjunt d’Ivan Sanz ha tornat a defensar bé la inferioritat. La imparable Florenza ha fet una gran acció personal establint el 0-4. En la jugada posterior, la petita de les Vicente ha sentenciat assistida per Puigdueta (0-5 en el 34’) davant d’un rival estabornit. Florenza, en el rebuig d’una directa –10a local– ha clavat el 0-6.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)