Més hoquei

El Barça, eliminat en els penals contra el Benfica en els quarts de la Golden Cup

El Barça ha tornat a ensopegar amb el Benfica i ha quedat eliminat, aquest cop en la tanda de penals i amb el cap ben alt en els quarts de final de la Golden Cup, la copa d’Europa oficiosa que es juga a la Corunya: 4-4 (2-3). L’equip portuguès s’ha reivindicat d’entrada a còpia d’una major eficàcia que la dels blaugrana i també ha sabut guardar la roba amb Pedro Henriques molt sòlid sota el pals. Però el conjunt d’Edu Castro no s’ha donat mai per vençut quan perdia per 0-3 i 1-4 i amb tres gols de bola aturada –2 de Rodrigues de penal i un d’Hélder Nunes de falta directa–i un de jugada de Roca ha forçat la pròrroga a 33 segons del final d’un partit atractiu i d’alta volada. No es pot negar el sacrifici i l’esforç del Barça, que s’ha revelat a la seva sort fins al final i ha tingut oportunitats per plantar-se a les semifinals contràriament al que passar ara fa un any a Luso, tot que això no amaga la decepció. El Benfica s’enfrontarà al Liceo, que ha derrotat per 6-0 el Noia Freixenet. El títol se’l jugaran un equip gallec i tres portuguesos.

Diogo Rafael ha marcat al primer toc amb un tret enverinat exterior després d’una passada de Lucas Ordóñez (0-1 en el 14’). Una falta directa a un toc transformada per Nicolía ha acabat d’empitjorar les coses en la primera part (0-2 en el 24’).

L’abisme

Tot just començar la segona, a més, el Benfica ha clavat el 0-3 amb un altre tir de Rafael. La bola ha tocat en un altre jugador i això ha enganyat Fernández. El Barça havia generat perill però no estava fi en la definició. Rodrigues, de penal, ha donat vida al Barça (1-3 en el 30’) amb tot un món per davant. El conjunt de Lisboa tenia vuit faltes. El Barça ha posat tota la carn a la graella. Però els portuguesos han tornat a exhibir una major eficàcia. Una jugada de Nicolía ha acabat amb el gol a boca de canó del sempre perillós Gonçalo Pinto, que ja va ser un malson l’any passat a Luso (1-4 en el 35’). Llorca ha enviat la bola al ferro (38’). El Barça no s’ha donat per vençut. La tossuderia de Roca ha provocat una altre penal. Rodrigues també l’ha transformat (2-4 en el 40’). El Benfica tenia 9 faltes.

El miracle

El Barça ha pressionat a mitja pista i l’equip portuguès ha allargat les possessions. A 2:57 del final, Hélder Nunes ha penjat amb criteri i Roca ha fet el 3-4. I quan faltaven 33 segons, el miracle. Blava a Nicolía molt protestada per una acció a la tanca i Hélder Nunes, a un sol toc, ha clavat la directa amb un míssil que ha forçat els cinc minuts de pròrroga. Tots dos equips, amb nou faltes i l’abisme ben aprop. El nivell d’intensitat ha caigut en picat en una primera part del temps afegit que semblava d’un altre partit. Risc zero. A 2:59 del final de la segona part de la pròrroga, però, el Barça ha comès la desena. Fernández ha aturat el llançament de Nicolía. Penals. El Benfica per cert, encara tenia nou faltes.

Els penals

Pel Benfica han marcat Diogo Rafael, Edu Lamas i Lucas Ordóñez i, pel Barça, només Hélder Nunes i Llorca.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)