Copa

El Barça ofega el Reus

Hoquei sobre patins. Copa masculina. L’equip d’Edu Castro sotmet el rival a un ritme infernal i obté amb una gran autoritat el seu 24è títol, amb gols de Pascual (2), Rodrigues i Roca

Barça 4 Reus 0

BARÇA:Fernández, Pascual, Bargalló, Hélder Nunes i Rodrigues -equip inicial-; Alabart, Panadero, Roca, Llorca i Egurrola (ps).REUS VIRGINIAS:Ballart, Aragonès, Julià, Compagno i Gelmà -equip inicial-; Rojas, Salvat i Giménez.GOLS:1-0 (7’) Rodrigues. 2-0 (17’) Pascual. 3-0 (24’) Pascual. 4-0 (32’) Roca.ÀRBITRES:I. González i M. Díaz.FALTES:8 del Barça i 11 del Reus.

El Barça va dominar el clàssic contra el Reus sense concessions en la final de copa (4-0) gràcies a una gran primera part i va aixecar a l’Onze de Setembre de Lleida el seu 24è títol en la competició, en la seva vuitena final consecutiva, amb una gran autoritat. Pau Bargalló va ser elegit MVP de la final. Nil Roca, que marxa a Portugal, i Aitor Egurrola, que es retira, van aixecar el trofeu.

L’equip blaugrana, paradoxalment, es va veure d’entrada desbordat per la sortida elèctrica d’un Reus esperonat per un gran nombre de seguidors, amb Sergi Aragonès generant perill. Pau Bargalló va cometre penal sobre Gelmà (3’), que va intentar sorprendre Sergi Fernández sense èxit amb un llançament de pala. Edu Castro, el tècnic blaugrana, va demanar temps mort quan només s’havien consumit tres minuts i mig. Un fet inusual. El Barça va reiniciar amb èxit i va jugar els millors minuts de la copa pressionant i ofegant molt amunt el Reus, aprofitant que té més rotació i mirant de sotmetre al màxim desgast un rival que havia jugat dos partits d’alta tensió en dos dies seguits tant en els quarts contra el Liceo com en la semifinal contra el Lleida i que, a més, havia tingut un dia menys de descans. João Rodrigues, en el rebuig d’un penal llançat per ell mateix, va fer l’1-0. Pascual, en un rebuig després d’un tir de cullera de Bargalló, va marcar el 2-0, i ell mateix, quan faltaven tretze segons per a la mitja part, va clavar el 3-0, un gol que va fer molt mal als de Jordi Garcia. En el minut 18, el Reus va tenir un penal favorable –patí de Bargalló–, però Fernández, espectacular, va desviar amb el casc el tir a l’escaire de Salvat.

Castro va fer jugar Egurrola en el segon temps per molèsties musculars de Fernández. El porter no va encaixar cap gol i va alçar el seu dotzè títol.

Jordi Garcia, per la seva banda, va ordenar defensa en zona a l’inici del període per sorprendre, per evitar desgast i per buscar el contraatac. El Reus va arrencar amb empenta, però es va anar esbravant. Roca va sentenciar amb el 4-0 (32’), aixecant amb suavitat la bola. La passada de Bargalló per sota les cames que va trencar el sistema defensiu va ser una genialitat. Ballart va aturar una directa a l’especialista Bargalló (37’) arran de la desena de l’equip roig-i-negre. El Barça va allargar les possessions i no va anar a fer sang en un tram final intranscendent quant al resultat, tot i que hi va haver temps per veure una gran intervenció d’Egurrola amb la cama (45’) en una entrada fins a la cuina de Compagno.

EL PROTAGONISTA

Estic content d’aportar el meu granet de sorra al gran partit que han fet els companys. Es reflecteix el treball d’aquest gran grup
Barça - Reus 4 - 0
M’he emocionat durant el partit. He vist que faltava un minut i mig i he pensat que era l’última copa